Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego pracodawcy nie chcą zatrudniać osób niepełnoletnich?

Polecane posty

Gość gość

Jestem pracowita i odpowiedzialna, mam bardzo dużą motywację do pracy, ale ze względu na wiek nie mogę znaleźć stałego zatrudnienia. Jedyna oferta to call center, gdzie mam oszukiwać ludzi dla kilkunastu złotych prowizji... Po kilku pracach dorywczych wiem już, że wiele osób starszych ode mnie pracuje znacznie gorzej i ma gdzieś wykonywane przez siebie obowiązki, ja nie. A i tak wszyscy patrzą tylko na wiek, jakby wszyscy w tym wieku to byli chuligany i ćpuny.

Gość gość
jak jestes niepelnoletnia to ma cie kto utrzymac . W Polsce jest takie bezrobocie ze pelnoletni maja problemy ze znalezieniem pracy /i rodziny na utrzymaniu/

dlatego, że przepisy co do zatrudnienia nieletniego są dużo bardziej ostre i skomplikowane, niż w stosunku do pełnoletnich

Gość gość
Owszem, mam jedzenie i opłacone rachunki, ale nie mam się w co ubrać (nie mówię tutaj o ciuchach za 50 zł z sieciówki, nawet na second-hand mnie nie stać), jak jestem chora to nie mam leków, mój komputer ma prawie 5 lat, kopie prądem i jest możliwość, że się zapali, a potrzebuję go do nauki. I chciałabym wyremontować mieszkanie po dziadkach, żeby móc się jak najszybciej uniezależnić, mam z pewnych względów złą atmosferę w domu.

Gość gość
Ewa - nie do końca, można bez problemu zatrudnić na umowę-zlecenie. Nie chcę umowy o pracę, po co mi? Nie potrzebuję teraz składek czy L4, a wtedy faktycznie potrzebne są badania i w ogóle. Taki pracodawca powinien być zadowolony, że ponosi znacznie mniejsze koszty zatrudnienia przecież...