Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość furrora

podzielmy się swoimi sekretami dot. urody, super kosmetykami itd...

Polecane posty

Gość furrora

Zdradzcie swoje ulubione kosmetyki, takie prawdziwe "perełki" które trafily w wasze ręce. Ja zacznę 1. Jedwab natura silk jak go stosuję to nie muszę używać już odżywki do włosów i po nim moje włosy nie są tłuste jak po innych. 2. Krem Vichy aqualia termal po prostu cudowny jak ktoś ma sucha cere 3. Perfumy incadesens (chyba jakoś tak się to pisze) z avonu są super, w ciągu dnia pachną inaczej niż wieczorem i długo się trzymają 4. Pasta do zębów colgate max white fresch naprawdę prawdziwie mietowa długo po użyciu jest świeży oddech wasza kolej :)

Gość gość
1. Mydło Aleppo - używam do mycia twarzy ,ciała, okolic bikini(gdy mam podrażnioną skórę). Nie zamienię go na żadne inne- chyba, że inne stężenie:P 2.Toniki Ziaja - uwielbiam je, odświeżają skórę i nie są drogie. 3. Płyn micelarny Bioderma- wersja różowa. Uwielbiam go.Jest wydajny, dobrze zmywa makijaż i co najważniejsze nie podraznia mi oczu, a po innych płynach micelarnych łzawiły mi oczy. 4. Peeling kawowy własnej roboty;p Najlepszy jaki może być. Skóra po nim jest gładka jak pupa niemowlaka. 5. Garnier , krem do rąk, wersja czerwona do rak bardzo suchych. Krem niezastąpiony mój ulubiony. 6. Alantan plus krem- dobry na podrażniania po depilacji. 7. Joanna balsam po depilacji- włosy wyrastające po nim sa miękkie i słabsze i co najważniejsze przyspiesza znikanie czerwonych krostek po depilatorze. To są stałe rzeczy, które zawsze mam w domu :)

Gość aneta anetaczubajskax
U mnie numer jeden to balsam do ciała nivea malinowy pachnie cudownie mój facet uwielbia i jeszcze mój największy sekret to to, że do włosów od wielu lat używam szamponu familijnego takiego taniego w niebieskiej butelce włosy mam zdrowe i mocne a koleżankom w pracy mówię że to odżywki fryzjerskie z matrixa.

Gość chyba ortografii
Balsam z joanny z oliwą z oliwek- pachnie tak ładnie że nie używam perfum jak się nim posmaruje lakier do paznokci eveline mini max kupiłam w biedne za grosze i już dwa tygodnie mam na paznokciach i jeszcze nie odpryskuje

Gość chyba ortografii
* w biedronce

Gość yeti spod kraka
Dla mnie moja perelka jest krem do rąk nivea z orzeszkow macadamia lepszego nie miałam

Gość sklonowanej  żyły
Mydło olian nawilzajace z apteki i nic innego żadnych kremów balsamow do włosów szampony dove różne rodzaje zależy jaki jest dostępny i co tydzień plukanka z piwa ale blondynkom nie radzę

Gość jaq
1. serum i krem do rzęs lbiotica 2. baza pod tusz do rzęs Eveline- efekt sztucznych rzęs 3. płyn miceralny Bioderma h20 Sensibio- boski 4. Puder sypki Manhattan Powder Mat Ogólnie z kremów to polecam pożegnać się ze wszystkimi Garnierami Loreala i innymi kremami z drogerii. Lepiej postawić na dermokosmetyki, nie opalać się (za mocno lub w ogóle), zdrowa dieta i ruch.

Gość jaq
Peeling kawowy też super. Z własnej roboty to jeszcze maseczka aspirynowa.

Gość gość
Maseczka aspirynowa ? A co to za cudo? 1. Krem do pięt school 2. Pomadka ochronna nivea z perlowym polyskiem 3. Odżywka do włosów schauma kokosowa 4. Oliwka bambino zamiast balsam do ciała na mokre ciało 5. Na walkę z tradzikiem polecam żel do mycia twarzy Vichy zielony normaderm plus krem skinoren 6. Wybieranie zębów- proszek do pieczenia, ale nie za często bo niszczy szkliwo

Gość lilu__89
mam skórę atopową, wiec pachnideł i kolorowych mazideł nie uzywam, bo podrazniaja skóre... dziewczynom, które maja podobny problem i tym, które patrzą przede wszystkina skutecznosc z mojej strony polecam: 1. żel do mycia twarzy Effaclar Duo (LRP)- dobry na trądzik ale na tyle delikatny, ze mozna uzywac na codzien. pod prysznicem myje nim tez plecy, na których mam kroski 2. krem do twarzy Effaclar Duo (LRP) !! zarabisty na trądzik 3. sudocrem na podrażnienia po depilacji 4. carmex w tubce na usta - odkąd go uzywam zapomnialam, co to znaczy miec wysuszone usta 5. szampon do włosów timotei zielona herbata do włosów przetłuszczających sie z nowej serii - strzał 10 wg mnie, bo bez parabenów, silkionów, barwników i dodatkowo z biodegradowalna butelka:) 6. balsam AA odzywczy z serii body care program 7. zel pod prysznic AA bezzapachowy i bezbarwny 8. krem do stóp Lirene z 30% mocznika 9. lakier do włosów nivea 5 10. a na deser - moje ukochane gucci envy zielone w podłuznym flakonie to by była moja lista top10 kosmetyków;) nie mam tylko szczescia do dobrych tuszy do rzes i baz pod makijaż. znacie cos fajnego?

Gość lilu__89
aaaa i domowy peeling kawowy! zaden inny tylko ten - rewelacja

Gość gość
podkład mineralny Amilie i Annabelle minerals. 100% naturalny sklad i dobre krycie perfumy Alien Muglera, wersja edp glinki jako maseczki

Gość gość
Płyn do plukania ust colgate zielony tusz do rzes 2000kalorii Balsam do ciała lirene czerwony 100% regeneracji a najlepszy mój kosmetyk to zwykły krem ziaja taki zielony z oliwą z oliwek za 8zł

Gość jaq
Maseczka aspirynowa- 2 tabletki rozpuścić w kilku kroplach wody, dodać jogurt naturalny (2 łyżeczki). Nałożyć na twarz, czekać do zaschnięcia. Buzia jest po niej aksamitnie miękka. Polecam na trądzik, zaskórniki, przebarwienia.

Gość gość
Nie będę polecać konkretnych kosmetyków bo to bez sensu, jednemu pasuje, inny stwierdzi, że beznadziejny. Powiem tylko ogólnie co lubię stosować: - kosmetyki dla dzieci. Oliwkę na włosy i do peelingu domowego, puder po depilacji i na krostki a także w celu odświeżenia włosów, zamiast pudru drogeryjnego (wreszcie nie mam podrażnień po depilacji i ropnych krost), balsam dla dzieci również po depilacji. Takie kosmetyki świetnie koją skórę, szybko niwelują podrażnienia, goją krostki, ranki - nie kupuję peelingów, nigdy nie używałam peelingu sklepowego bo uważam, że to strata pieniędzy. Robię domowy peeling, cukier+oliwka, opcjonalnie jakiś dobry balsam. Skóra po tym peelingu rewelacyjna, niesamowicie gładka. Dobry jest też peeling kawowy ale wolę ten z cukru, bo przynajmniej wanna się tak nie upaskudzi. Peeling cukrowy jest rewelacyjny na stopy - smaruję twarz mlekiem, ładnie ją wybiela, skóra jest gładsza - czasami robię peeling- maseczkę z płatków owsianych, rewelacja - większość kremów mnie zapycha dlatego w celu nawilżenia skóry stosuję żel hialuronowy w połączeniu z kapsułkami z wit. A+E To takie podstawowe, napisane na szybko, jak sobie coś przypomnę to napiszę.

Gość gość
Szampon glis cur czarny na zmianę z żółtym krem do twarzy gartner zielony A najbardziej kocham bałam do ciała nivea z mlekiem migdalowym

Gość loopez
ja polecam: - mydło biały jeleń naturalne glicerynowe (naturalne zapobieganie infekcjom intymnym) do kupienia w rosmanie - kosmetyki na bazie minerałów z morza martwego, rewelacyjnie nawilżające balsamy, bardzo wydajne, uzywac mozna co 2gi dzien nawet dostepne na przystanekpiekno.pl - brevoxyl: masc na wszystkie krostki rewelacyjnie wysusza dostepny w aptece

Gość kosmetyczka5
* płyn do higieny intymnej cyteal - ale niestety można go kupić tylko za granicą bez recepty a u nas chyba go nawet nie ma- jest rewelacyjny, żadne infekcje przy używaniu go nie mają szans. wyleczył mnie z grzybicy i nie musiałam stosować żadnych leków ani antybiotyków, niewiarygodne a jednak -drogi bo ok 70zł *szampon stapiz z olejem arganowym w czerwonej butelce - do kupienia w sklepach fryzjerskich , rewelacja ok 40zł ale litrowa butelka z pompką * olej arganowy z www.manufakturakosmetyczna.pl/ ok. 23zł -kocham go * hydrolat lawendowy z www.manufakturakosmetyczna.pl od 10zł *glinka biała z www.manufakturakosmetyczna.pl/ ok 19zł *pasta do zębów elmex czerwona ,zielona, fioletowa= na zmianę ok 12- 15zł * pomadka do ust nivea granatowa klasyczna bądź w formie błyszczyka uriage w aptece- super * perfumy euforia calvin klein ja kupuję 100ml za 180zł po znajomości ale kosztuje ok 300- 400zł

Gość gość
Odzywka do wlosow Elisse premium

Gość gość
kosmetyczka5 a w jaki sposob uzywasz oleju arganowego?

Gość gość
Pasta cukrowa do depilacji

Gość gość
-olej kokosowy nierafinowany ma konsystencje stalą, takie biale bardzo pachnące kokosem maslo, uzywam do twarzy, ciala i do wlosow(odzywia wlosy, wygladza skore, rozjasnia przebarwienia) - olejek rycynowy wymieszany z migdalowym(70% migdalowego reszta rycynowego) zmywam tym oczy, nie podraznia, nie mam juz zaczerwienionych oczu a przy okzaji moje rzesy sa odzywione, ciemniejsze - piling kawowy(miszam jakis krem lub zel pod prysznic) - szampon oczyszczajacy alpecin(to z apetki) lub familijny bez silkikonow, bardzo dobrze zmywa olejek z wlosow i inne zanieczyszczenia, uzywam raz na jakis tydzien(wlosy myje co 2 dni, kiedys codziennie) - szampon dr organic, lub jakis inny bez silikonow i sls, - odzywka dr. organic - lykam olejek z wiesiolka i calciumpantenikum

Gość gość
kosmetyczko i madzialenko- przestańcie spamować, nie wiem jak można polecać sklep, który dopiero co powstał i ma bardzo słaby asortyment.

Na wstępie napiszę, że mam: - tłustą cerę, szczególnie na nosie, policzkach, plecach, szyi - szczególnie mocny trądzik na plecach, masę wągrów, które pojawiają się codziennie! - blizny, zaczerwienienia, krostki, wągry, takie małe 'dziurki' w twarzy szczególnie na policzkach - masę wągrów na nosie Jestem rocznik 98, nie chcę za bardzo eksperymentować z pudrami, podkładami, niee, boję się że zaszkodzę twarzy, poza tym szkoda funduszy, których i tak za dużo nie mam. Wolę zrobić sobie domowe kosmetyki. * Tonik z melisy i cytryny - cera się tak mocno nie przetłuszcza! * parówka oczyszczająca * po parówce MASECZKA ANTYBAKTERYJNA PERFECTA z gruszką (jest naprawdę świetna, jedyna maseczka która mi pomaga, zmiękcza cerę, wygładza - cudo! ) * plastry oczyszczające na nos - coś tam wyciągną .. * Duac na syfki - po 2 dniach niedoskonałość znika :D :D :D * maseczka z białka i drożdży * nacieranie cytryną lub pomarańczą twarzy wybiela wągry, rozjaśnia przebarwienia * rozgniatam pomidory,( sama hoduję w ogródku, mmm pyszne i zdrowe) mają zbawienny wpływ na cerę, super wygładzają

I oczywiście codziennie herbatka z melisy w sezonie oczywiście, pokrzywy też sama zbieram i zaparzam, zimą czasem herbatkę z bratka ;) Oraz od paru miesięcy tabletki drożdzowe firmy humavit, koszt ok 13 -15 zł (zależy od rodzaju - są V, Z albo N) cera się polepsza. ;)

Gość złośnica29
a moim ulubiencem jest olej arganowy. zeby sie nie kleic podczas dnia bo on sam w sobie jest dosc tlusty, postanowilam poczytac w internecie. odkrylam swietne kosmetyki z tym olejem: linia Mineral Beauty system. kremiki sa 1sza klasa. chce jeszcze sprobowac kosmetyki do ciala. bo to co argan robi ze skora to po prostu poezja. grzebalam ostatnio w necie i wygrzebalam dobra opcje cenowa na tej stronce, sama zamowilam :D heh a co! http://www.przystanekpiekno.pl/1111009020-mineral-beauty-system

Gość Marcjelinka
Ja naturalnie:) 1. olej arganowy do włosów i do twarzy na noc 2. hydrolat oczarowy przed makijażem po myciu 3. peeling kawowy 4. sol morska do peelingu stóp 5. pianka Decubal stosowana do uwaga "mycia włosów"