Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksena666

Uczulenie na spermę męża

Polecane posty

Gość ksena666

Witam jesteśmy po ślubie 6 lat, maż jest o 22 lata starszy ja mam 30 lat mąż 52, staraliśmy się 6 lat o dziecko, przeszłam szereg badań jaki i mąż. W poniedziałek wróciłam z kliniki prywatnej w Katowicach, po masie badań i wyników okazało się że mam allergic ut sperma, uczulenie na spermę męża. Problem w tym że jesteśmy gotowi na adopcję, jednak wiek męża nie kwalifikuje się do adopcji, poinformowano nas że tylko do 40 roku życia. Pytanie czy da się w inny sposób zaadoptować? Chodzi tylko o adopcję pełną, w grę nie wchodzi rodzina zastępcza.

Gość Alicja.x
W naszej rodzinie było podobnie, mama wyszła ponownie za mąż i też miała uczulenie, rozwiedli się, z tego związku ja się urodziłam.

Gość gość
jak mozna miec uczulenei ne sperme tzn ze co nie mozesz przez to zajsc?

Gość gość
No jak to -normalnie, jej organizm reaguje na spermę jak na wrogi czynnik i ją zwalcza.

Gość gość
Ewentualnie sperma z banku spermy, jeśli mąz się zgodzi.

Gość gość
wiem, że mimo uczulenia na nasienie męża możesz zajśc w ciążę - np. invitro. Jesli nie to może rzeczywiście nasienie anonimowego dawcy? Bo piszesz, że na adopcję nie macie szans. A może adopcja za granicą? Ukraina czy inne kraje wschodnie?

Gość swetisen
No to macie przewalone

Gość gość
Pierwszy raz słyszę.,

Gość sonia37
to by się zgadzało, podobnie miała siostra moja , wtedy nie była technika tak daleko posunięta, stary już lekarz powiedział ze to uczulenie na spermę i że organizm mojej siostry odrzuca spermę męża, uważając ze to obce ciało. Siostra urodziła w wieku 40 lat córkę, teraz moja siostrzenica ma już 22 lata, z tym że siostra moja nie wyszła za mąż tego faceta. Z tego co wiem on ma dzieci, trójkę z inną kobietą i jest żonaty. Z tamtą mógł mieć normalnie.

Gość gość
Co do adopcji to w Polsce do 40 roku życia, za granicą, jest straszna procedura i to nie takie proste, córka sąsiadki jest z pełnej adopcji z Estonii, więcej się Ci ludzie najeździli, kasę wydawali, a okres oczekiwania trwał 8 lat.

Gość gość
spróbujcie inseminacji...podczas tego zabiegu onia się twój śluz który zabija plemniki...ja miałam to samo.z inseminacji mam synka

Gość gość
Jeśli jest jak jest, i piszą tu kobiety że nie wstępowały w taki związek i się rozstawali, spróbujcie się rozstać, bo jak i Ty cierpisz na tym, a jesteś jeszcze młoda i możesz mieć normalnie dzieci, partner tak samo, wiec dajcie sobie drogę wolną.

Gość gość
Kobieto co Ty piszesz???? oni są małżeństwem, a to że nie może mieć z nim dzieci i ma uczulenie na spermę męża, to na pewno tego nie przewidziała wychodząc za niego. Są związki bezdzietne i jest im z sobą dobrze.

Gość gość
A dlaczego niby ma być z kimś jeśli ten ktoś też chce sobie życie ułożyć. Trudno doradzić, po prostu jeśli adopcja jest za granicą tak ciężka, a tu nie ma szans, niech sami zadecydują,

Gość trybuna z Katowic.
Kobieto masz przed sobą życie, i pragniesz dziecka, tak? I co dalej, TY 30 lat on 52, oboje zgorzkniejecie w tym związku.