Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ninka-padlinka1222

co zrobić na urodziny do jedzenia

Polecane posty

Gość ninka-padlinka1222

Mam urodziny pod koniec lipca i będzie na nich około 6 osób + 3 domowników (czyli ja, mąż i dziecko). Nie zapraszam nikogo, ale zawsze tak jest że mama przyjeżdża i moja koleżanka z rodziną. Chciałabym coś fajnego zrobić do jedzenia ale nie mam pomysłu ani talentu. Zawsze robiłam grilla i był spokój ale to jednak za drogo wychodziło (robiłam karkówkę, udka, kiełbasę, sałatki +przekąski, chipsy picie, piwo). Może macie jakieś pomysły? Dodam że nie umiem piec placków....chyba że macie jakiś prosty ...

Gość ninka-padlinka1222
?

Gość ninka-padlinka1222
nikt mi nie doradzi?

Gość gość
na slodko zrob, kawa i jakis sernik na zimno, lody..

Gość ninka-padlinka1222
a coś więcej?

Gość gość
zrób 2 salatki, upiecz udka i podaj w trakcie i do tego lody

Gość ninka-padlinka1222
a jakie sałatki polecasz? Może jakis przepis?

Spróbuj zrobić spring rollsy na przykład - papier ryżowy + farsz to chyba był makaron chiński, cebula, marchewska, mięso mielone i wszystko na sosie sojowym. Trochę tego wychodzi. Przepis jest na opakowaniu od papieru chyba. na tyle osób to podwójna porcja powinna być :)

Gość gość
najpierw ciasto, później coś na kolację- udka z pieczywem do tego jakas sałatka i napewno wszyscy beda zadowoleni

Gość gość
na pewno cos lekkiego bo to srodek lata w koncu. ze dwie salatki np z gyrosem i grecka, do tego pieczywo czosnkowe. kupne ciasto plus kawa mrozona z lodami. no i cos obiadowego by sie przydalo... nalesniki z wytrawnym farszem, pieczarkowym lub szpinakowym? plus piwko, musujace wino, woda mineralna i soki.

Gość gość
do udek, nalepsza bedzie pekinka, pomidor, ogorek, troche papryki, czy koperku sol pieprz, ocet jabkowy badz inny :)) generalnei mozna zorbic wszytsko, moze byc tez lodowa salata, ogorek, pomidor, papryka, ocet winny badz inny :)

Gość gość
padlinkę :D

Gość gość
ostatnio byłam na przyjeciu weselnym, gdzie na kolacje podano kilka salatek, z miesem,serem, wazwnych etc. fajna alternatywa, zero biegania do piekarnika przy gosciach

Gość ninka-padlinka1222
jeszcze znalazłam przepis na necie na zapiekane filety z kurczaka z pieczarkami. Mogłoby takie coś być? I do tego surówka? Czy jeszcze muszą być ziemniaki. ----------------------------------------------------------------------------------- to na obiadowo. A na słodko, to macie rację mogę kupić ciasto, chociaż to wg nich wiocha no i lody. I może ktoś ma przepis na kawę mrożoną? ------------------------------------------------------------------------------------ a te sałatki? Bo z gyrosa mi się znudziła to może ta grecka?

Gość ninka-padlinka1222
a czy do kawy mrożonej potrzebny jest shaker?