Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BeAtTa88

KREM NA ROZSTĘPY. WARTO?

Polecane posty

Gość BeAtTa88

Witam wszystkie mamy :) Jestem w 3 miesiącu ciąży. i mama takie pytanie . Czy podczas ciąży stosowałyście jakieś kremy na rozstępy? czy taki krem nie zaszkodzi dziecku? jaki balsam jest waszym zdaniem skuteczny? i czy wg warto na niego wydawac pieniądze?

Gość gość
mustella jest bardzo dobrym kremem.

Gość gość
Ja stosowałam balsam BILEDA. Do 8go miesiąca ciąży nie miałam rozstępów, potem niestety skończył się balsam i przestałam się smarować no i rozstępy się pojawily, nie duże na szczeście. Wydaje mi się, że przez ujędrnienie skóry nie miałam ich takich dużych. Polecam :)

Jak masz skłonności do rozstepów, jestes nimi obciążona genetycznie (mama, babcia miały), to możesz stosować się nadroższymi kremami i tak i ch nie unikniesz...Nawilżanie jest ważne samo w sobie, zawsze skóra jest wtedy w lepszej kondycji.

Gość gość
Cala ciaze smarowalam sie roznymi kremami, rozstepow nie mialam dopiero po porodzie sie pojawily na piersiach i na boczkach(dziwne ze na brzuchu nie mam). Moja mama nie miala nigdy, siostra ma lekkie na udach.

Gość gość
ja przez okres ciąży smarowałam się balsamem elancyl, później olejkiem bio oil, i nie pojawiły mi się żadne rozstępy, po porodzie pojawił się jeden a ja w dalszym ciągu smaruje si e bio oil, moim zdaniem rewelacyjnie działa na skórę, nawet położna w szpitalu mi powiedziała żeby smarować nim bliznę po cesarce