Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego PIS jest przeciwny in vitro skoro większość Polaków jest ZA ?

Polecane posty

Polska nie jest panstwem wyznaniowym, wiec nie musicie ogladac sie na kosciol w kazdej sprawie. Kazdy ma prawo do wlasnego swiatopogladu. Prosze sobie zdobyc odpowiednia wiekszosc w parlamencie i przeglosowac wlasne zmiany. Tyle w temacie. Pozdrawiam.

Gość Herr Pecia Goras
nie jest, chyba się z choinki Maciuś urwałeś.

Gość Herr Pecia Goras
ale jak długo będzie ta konstytucja? I tak masz u mnie plus, bo jesteś z Poznania, a tam siedem lat studiowałem i nie była to Akademia Medyczna

To nie jest Konstytucja moich marzen, ale w Polsce panstwa wyznaniowego nigdy nie bedzie, no chyba ze kiedys muzulmanie nas najada. W Poznaniu jest fajnie, dlaczego nie chciales tu zostac?

Gość gość
ja jestem przeciw in vitro, po co nam sztuczni ludzie??

Gość gość
do ostatniego gościa - sztuczni ludzie? Chyba ci się klonowanie z in vitro pomyliło :) W in vitro pomaga się plemnikowi trafić w jajeczko, bo sam nie potrafi :) Więc jedyna "sztuczność" polega na ruchu. To tak, jakbyś powiedział, że ktoś bez nogi jest sztuczny :)

Ale dziecko właśnie nie może być narzędziem do spełnienia marzenia rodziców! Życie się daje dla niego! Z miłości! W in vitro nieważne jest dziecko, tylko "chcę, chcę, chcę, chcę!" pseudorodzica. Człowiek nie ma prawa bawić się w Boga i produkować ludzi, czyniąc ich niewolnikami swojej chcicy. To jest niegodne dziecka, ani rodzica!

Gość gość
czyli według ciebie to wyłacznie Bóg łaczy plemnik z jajeczkiem??? Inaczej to nie miłość??? To czyja to ma być miłość? Boga czy rodziców? Bo już się pogubiłam w tych twoich wywodach. Jak rodzice się kochają w łóżku i robią dziecko to nie ma chce, chcę, chcę być w ciązy? Myślisz ze to z przypadku, bo Bóg tak chciał i powiedział teraz zrobię wam dziecko??? No leczyć się chyba na rozum zacznij A jak nie jestem wierząca to kto wtedy decyduje? Polityk jakiś? Że teraz zajdę w ciąże a innym razem nie

Wiesz, ludzie wierzący czasem jakoś planują, ale w tym wszystkim są otwarci na Boga-jak da dziecko w niezaplanowanym momencie, to je przyjmują z miłością, jak nie da, gdy się starają, to z miłości to przyjmują-to jest pewna postawa-pragnę, ale moje pragnienie nie jest na szczycie, na szczycie jest miłość. Moje serce to rozumie-nie mogłabym próbować wydzierać Bogu na siłę dziecka TYLKO dlatego, że bym chciała... Niewierzących miłość też dotyczy. A prawdziwa miłość nie potraktuje dziecka jak zabawki do samozaspokojenia. In vitro to zrównanie dziecka z wibratorem. A przy tym narażenie jego na konsekwencje-na traumę, zaburzenia poczucia bezpieczeństwa i inne rany psychiczne, bo tak się składa, że pierwszy moment życia jest ważny dla całego życia-dziecko, które jest poczęte niekochane, wykorzystane przez "rodziców", poczęte z egoizmu, a nie miłości i do tego wszystkiego poczęte poza ciałami rodziców, poza łonem mamy, na zimnym szkle jest bardzo narażone na rany. Zdrowa sytuacja jest wtedy, gdy z miłości daje się życie. In vitro zakłada wzięcia życia w posiadanie z egoizmu. Bez miłości się tego nie zrozumie, więc życzę każdemu doświadczenia prawdziwej MIŁOŚCI!

Gość gość
proponowałabym z jakimś psychiatrą się skontaktować, albo zamknąć się w jakimś klasztorze, bez możliwości kontaktu ze światem zewnętrznym. Bo większych bredni w życiu nie słyszałam :(

Gość gość
Dlaczego PIS jest przeciwny kradzieżom skoro większość Polaków jest ZA ? Dlaczego PIS jest przeciwny g*****m skoro większość Polaków jest ZA ? Dlaczego PIS jest przeciwny morderstwom skoro większość Polaków jest ZA ? Dlaczego PIS jest przeciwny rozbojom skoro większość Polaków jest ZA ? Dlaczego PIS jest przeciwny korupcji skoro większość Polaków jest ZA ? Teraz już wiesz czemu demokracja jest głupia?

Gość dzisiejszy przeboj kafeteryi
"In vitro to zrównanie dziecka z wibratorem" :D :D

Gość baraninka...
faktycznie, cytat dnia :classic_cool: lilaluiza jest swiezo upiecznonym nowym talentem literackim na tym zacnym forumie :)

Gość gość
invitro to okradanie polaków jak jest tyansza alternatywa naprotechnologia

Gość baraninka...
tez racja :D :D :D