Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciagle bym tylko spała.

Polecane posty

Gość gość

W koncu wakacje a ja nie mam sily na nic :o Śpie całą noc czasem dodatkowo polowe dnia a i tak jestem wyczerpana i juz po godzinie, dwoch czuję się jakbym zarwała 2 nocki i idę spać... Nie chodzi o brak sportu czy coś bo jestem aktywna, jem dosyć zdrowo, a mam tak od kilku dni :o Co to może być ? Niewiele skorzystam z wakacji jesli nadal tak bedzie:(

Gość gość
Ciąża ? Ja tak miałam w ciąży. A teraz mam niedoczynność tarczycy i mam to samo, mogłabym spać i spać. Idź się przebadaj najlepiej.

Gość gość
Ciąza to nie, bo nie współzyłam od lutego.O tej niedoczynności nie pomyślałam, a to możliwe bo mama też choruje :( Dzięki za odpowiedź :)

Gość gość
Lekarz Cię przebada, skieruje Cię do odpowiedniego specjalisty, przepisze leki i wszystko wróci do normy. Moja babcia też choruje na tarczyce i stąd też wiem, ze to dziedziczne. :)

Gość kafe ekspertka
Potwierdzam, tarczyca albo hormony. :classic_cool:

Gość gość
A czy to prawda że przez leki się tyje ?

Gość gość
Jeżeli z tymi lekami chodzi o tarczycę to jeżeli masz niedoczynność to masz spadek wagi a leki spowodują powrót do tamtejszej wagi lub odrobinę przytyjesz, natomiast jeżeli masz nadczynność tarczycy to tyjesz a leki spowodują spadek wagi i powrót do tamtejszej wagi. Piszę z mojego doświadczenia, koleżanki oraz lekarza.

Gość gość
a i tarczyca właśnie miesza się w hormony, właśnie ta senność, spadek libido, lub na odwrót...

Gość gość
też tak mam. Ale nie mamy w rodzinie problemów z tarczycą i na pewno nie jestem w ciąży, bo nigdy nie współżyłam. Nic, tylko bym spała, gdzieś tak od roku mam taki problem.

Gość gość
No to hormony, ale warto czasami się przebadać u lekarza rodzinnego tak na wszelki :) Jak będzie ok, to skieruje Cię do ginekologa, on wtedy coś poradzi :)

Gość gość
Nienawidzę chodzić do lekarzy, już z 10 lat u żadnego nie byłam :/ cały czas liczę, że samo przejdzie

Gość gość
To ja też tak mam, ale nie mam nic z tarczycą. Ale ile się chudnie jak z tarczycą? Bo ostatnio z 2-3 kg schudłam :(

Gość gość
To pocieszające :) Mam nadzieję że się nie roztyję, bo przerażają mnie wypowiedzi moich znajomych- jedna waży 100 kg i mówi ze to przez te leki, moja mama też do szczupłych nie należy i twierdzi ze to przez to. Ogólnie to dziwne, bo mam mieszane objawy (niedoczynnosc-nadczynnosc). Nie zauwazylam wahan wagi, ale np. mam suchą skórę,jestem senna i osłabiona ale nie jest mi zimno, wręcz przeciwnie.Dodatkowo kołacze mi serce,odczuwam niechęć do jakiegokolwiek wysiłku czy to fizycznego czy intelektualnego,drżą mi ręce, mam grubszy głos, problemy z włosami.Od dluzszego czasu tak mam,a ta senność jakoś od koncowki czerwca.Ech, nienawidzę latania po lekarzach :( Mam nadzieje,że leczenie długo nie potrwa bo muszę skupić się na nauce...

Gość gość
ja w ciągu 6 miesięcy schudłam 9,5kg dokładnie

Gość gość
Ja lekarzowi też mówiłam, ze nie chce przytyć za bardzo, to powiedział mi że mam je brać miesiąc i miesiąc odstep, potem kolejny miesiąc brać, potem znów przestać. Po za tym tarczycy się nie wyleczy już do końca życia, ale można zahamować jej działania, także mi kazał brać przez jakiś czas i koniec, potem jakby się znów coś działo to wracam do leków. " ... ale np. mam suchą skórę,jestem senna i osłabiona ale nie jest mi zimno, wręcz przeciwnie.Dodatkowo kołacze mi serce,odczuwam niechęć do jakiegokolwiek wysiłku czy to fizycznego czy intelektualnego,drżą mi ręce, mam grubszy głos, problemy z włosami.Od dluzszego czasu tak mam,a ta senność jakoś od koncowki czerwca. " - mam identycznie, więc to musi być niedoczynność w stu procentach. No i plus ta waga.