Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wozek MUTSY IGO

Polecane posty

Gość gość

Ktos widzial, ktos ma, prosze o opinie !! :)

Gość Kejtu
Podbijam, sama czytałam, że kola nie są pompowane i amortyzacja nie wygląda dobrze. Ktoś się wypowie?

Gość MilaaaaaKusmierska
Polecam ja mam ten wozek kupilam go 2tyg temu jest super mega lekki sam jezdzi. niestety malo dostepny ja kupilam go w uk po trudnych poszukiwaniach

Gość gość
Pisalam maila do dystrybutora na polske i na kilka sklepow w polsce ktore go oferuja i okazuje sie ze wozek jest jeszcze w polsce NIEDOSTEPNY wiec nie wiem jak ktos go mogl juz wczesniej miec kupiony w PL :) Z Kolami to sa dwie opcje do wyboru, piankowe i pompowane.

Gość gość
Ja oglądałam w sklepie w Łodzi. Ale sprzedawca nie polecał.

Gość gość
W którym sklepie sprzedawca nie polecał? Ja byłam dzisiaj w Łodzi w Dino i sprzedawca polecał...

Gość gość
W Słoniu nie polecał. Ponoć bardzo trzęsie.

Gość gość
witajcie, ja mam musty igo od końca czerwca, jak dla mnie porażka. przede wszystkim koła pompowane są tylko dwa! dwa pozostałe są piankowe. wózek trzęsie się na każdym kamyczku, nasz właśnie jutro jedzie do reklamacji ze względu na poluzowane i trzeszczące koło. kupiliśmy ze względu na świetne składnanie, choć wcześniej chcieliśmy mutsy 4rider. teraz żałujemy

Gość gość
My mamy ten wózek w wersji z gondola. Nasza niunia prawdopodobnie jest zadowolona podczas jazdy bo zawsze zasypia jak aniolek. Poza tym wozek jest bardzo skretny, nic nie stuka i nie trzeszczy. Do miasta polecam jak najbardziej.

Gość karolina555
Witam. Nasz wózek prowadzi się doskonale. Zakupiliśmy tylko w wersji z gondolą, ale za kilka miesięcy zapewne dokupimy wersję spacerową. Wózek co prawda nie ma amortyzacji, ale nam to nie przeszkadza. Nasze dziecko nie płacze podczas jazdy. Wózek prezentuje się świetnie. Nie ma osoby, która nie zwróciłaby na niego uwagi. Wózek doskonale się prowadzi. My jeździmy na spacery po chodnikach i narazie nie mamy z tym problemu. Zdarzyło się nam kilka razy jechać po nierównościach i wózek dał radę. Gondola jest długa i mam nadzieję, że wystarczy na kilka miesięcy. Ponadto wózek składa się do małych rozmiarów, co dla nas było kluczowe. Zapewne kupilibyśmy ten wózek ponownie.

Gość Basia MUTSY IGO
Nasze opinie o wózku po ponad 2 mies.użytkowania (od końca czerwca). Wózek zakupiliśmy w komplecie spacerówkę z gondolą w sklepie w Zielonej Gorze. Obsługa, kompetentność, chęć pomocy i wiedza na temat wózku w tym sklepie jest wprost niesamowita. Do tego na ten moment gdy my szukaliśmy wózka, tylko oni najbliżej nas (100km :) mieli ten model już na stanie. Cena również okazała się najniższa w porównaniu do sklepów internetowych. Uwagi odnośnie samego wózka: (Z góry informuje, że to moje pierwsze dziecko i nie miałam innych wózków - tyle co poszukiwania tego wymarzonego :) - prawdą jest to co wszyscy piszą, wózek jest bardzo sztywny, brak jakiejkolwiek amortyzacji (tzw. galeriane cacko). Na prostej nawierzchni super, natomiast jazda po kostce to koszmar - naszą Małą nie raz nieźle wytelepotało. To jest bardzo duży minus! Za to ktoś inny uzna twardość i sztywność tego wózka za plus. Dziecko nie jest wybujane tak jak w standardowych wózkach. - faktycznie prowadzi się lekko, zwinnie, przyjemnie i robi "wow" na ulicy - składanie początkowo sprawiało nam sporo trudności. System bardzo ciężko chodził. Po 2 mies. już się troszkę wyrobił i teraz wydaje mi się, że jest to pomysłowe rozwiązanie - pojemność koszyka - jak dla mnie spora, wystarczająca, a robię zakupy z wózkiem często i nie raz tam sporo nawrzucałam :) - koła...dwa mamy pompowane - bez zastrzeżeń. Przednie też jak ktoś już wyżej napisał zaczęło stukać. Podłożyliśmy podkładkę i chwilowo jest okey, ale zapewne z czasem też odeślemy to na reklamację. - po tych pluso-minusach... Nie do końca jak za tą cenę jestem zadowolona z tego wózka. Niestety jednak przejrzałam sporo modeli z różnych firm i osobiście nie wiem czy znalazłabym coś innego nas satysfakcjonującego. Zależało nam na wózku małym, lekkim i taki jest. Mieszkamy na 1 piętrze i z dzieckiem spokojnie sama wniosę wózek. My zdecydowaliśmy się na gondole light, właśnie ze względu na lekkość i po prostu bardziej mi się podobała. Gondola jest faktycznie mała, ale takie mieliśmy założenie, że w zimie nasze dziecko będzie miało 5-6 m-cy, więc i tak nie będziemy go wozić w kombinezonie w gondoli, tylko w spacerówce. - plus za materiał łatwo czyszczący, do tego super siateczka w środku - bardzo się przydała latem i jak dla mnie rewelacyjny (dokupiony) pokrowiec przeciwdeszczowy. Przydatne też jest rozwiązanie latem z siateczką z tyłu budki, za to brakuje możliwości regulacji wysokości leżenia dziecka (pod główką). - odnośnie spacerówki się nie wypowiem, nie korzystaliśmy z niej jeszcze. Faktycznie nie jest jakaś wielka, aczkolwiek nadal nawiązując do tego co pisałam wyżej nie jestem zwolenniczką dużych wózków. Po 1 nie podobają mi się, a po 2 nie zamierzam w nim wozić dziecka do 3 lat. Do tego mam 1,60 cm wzrostu i stojąc przy standardowych wózkach wydawały mi się większe ode mnie ;) Mam nadzieję, że komuś się przydadzą moje spostrzeżenia, tak jak ja korzystałam z innych.

Gość Maaaamusia
Bardzo się cieszę z każdej opinii na temat Mutsy Igo i wyczekuję na każdą kolejną prawie codziennie. Zamierzam w przyszłym tygodniu zakupić ten wózek, bo baaaardzo mi się podoba. Brak amortyzacji chyba mi nie przeszkadza, bo z reguły nie wypuszczam się nigdzie daleko, a w okolicach domu mam asfaltowe alejki. Myślę, że aż tak źle nie będzie :) żaden inny wózek nie zrobił na mnie takiego wrażenia, jak Mutsy. Obawiam się jedynie tego, że może średnio poradzić sobie z jazdą po śniegu (rodzę w listopadzie), ale zobaczę sama i się przekonam na własnej skórze :)

Gość Maaaamusia
Właśnie wróciłam ze sklepu, gdzie spokojnie mogłam zastanowić się nad tym wózkiem. Jest kilka za i przeciw. Zalety: - super skrętny, - świetny design, - super materiał z którego jest wykonany, - składa się do małych rozmiarów, - zdecydowanie jest takim designerskim diamencikiem wśród reszty wózków. - stabilny, nie tak łatwo go 'podbić' do góry na krawężniku, trzeba użyć trochę siły, ale myślę, że to nic złego, bo ten wózek zawsze opada 'na 4 koła' z przytupem, nie leci na boki, jak większość innych. Wady: - twardy, brak amortyzacji - dość cienki materiał z którego jest wykonany, na pewno niezbyt wystarczający na nasze zimy, - oglądałam gondolę Comfort - nie zrobiła na mnie szału, wolę gondolkę Lite, ale nie wiem do końca jak wygląda, bo pokazywali mi ze Slidera gondolkę, która jest wąska i krótka (pod tym względem dziecko ma bardzo ciasno w niej). - bardzo wąska i krótka spacerówka, trochę mnie to zniechęciło do kupna. To moja pierwsza ciąża, nie mam za bardzo wyobrażenia jak mniej więcej dziecko rośnie i kiedy zaczną mu spadać nóżki ze spacerówki, a wydaje mi się, ze w tym wózku nastąpi to bardzo szybko :) Mimo wszystko, ten wózek bardzo przyciąga oko. Musze pozwiedzać jeszcze inne sklepy i więcej dowiedzieć się na jego temat, bo pan który mi go przedstawiał i tak ciągle naciskał na to, abym zainteresowała się wózkiem o nazwie Teutonia Be You, która zupełnie nie przypadła mi do gustu.

Gość gość
Posiadam mutsy igo od sierpnia. Posiadam wersje Light na piankowych kołach. Zacznę od minusów bo jest ich mniej: brak amortyzacji, gondola Light moim zdaniem najlepiej sprawdza sie na okres letni, zimowym maluszkom moze byc w niej chłodno bo jest dość przewiewna i nie chroni przed wiatrem czy mrozem. Reszta to dla mnie same zalety. Super design, wyglada jak dla mnie bosko, funkcjonalny i skretny. Wagowo wydaje mi sie ok, standardowa waga. Wygodne czyszczenie, wszystkie materiały z budki i ze spacerowko mozna odpisać od stelazy i wyprać. Generalnie polecam :-) My jesteśmy zadowoleni

Gość gość
Witam Wszystkich którzy chcą zakupić mutsy igo .Kupiłem wózek z żoną w sklepie w Krakowie ,pani polecała wózek jako topowy,ale..... zalety bardzo lekka gondola/ lite/ ,fajne składanie stelaża ,łatwość prowadzenia tylko w galerii handlowej? wady zacznę od gondolki bardzo mała córeczka w czwartym miesiącu życia już się do niej nie zmieściła ,po wpięciu do stelaża strasznie się kołysze jakby była źle zamocowana-sprawdźcie sami w sklepie przed zakupem,pokrywka gondoli jest na magnes przypinana (porażka)przykrywasz dziecko grubym kocem i już unosi się do góry,nawet jak kocyk jest cienki to i tak kopiąc nogami odpina się,gondola nie ma żadnego daszka przy uchwycie słońce strasznie razi w twarz dziecka,jak wieje wiatr to na maxa do środka gondoli(osłonka na gondoli jest za krótka i nie zabezpiecza przed wiatrem,gondola lite jest wykonana ze styropianu raz uderzona pozostawia wgniecenie na zawsze.Stelaż nie nadaje się do jazdy po naszych chodnikach!!!stuka i puka- zero amortyzacji Spacerówka -używam drugi miesiąc tragedia nie trzyma na boki dziecka ,gdy leży maluszek budka jest za krótka-porażka.nigdy nie pisałem opini ale taki jestem wkurzony że nie wytrzymałem jak ktoś napisał że jest super...(chyba pisze sprzedawca ze sklepu) piszę ku przestrodze nie kupujcie !!!!!! tego chińskiego produktu

Gość gość
Witam. Nasza córka ma 4 miesiące i spokojnie się mieści w gondoli Comfort. Zapewne sa minusy i plusy z użytkowania tego wózka, ale zapewniam, że ja nie zamieniłabym go na żaden inny. Początkowo też byłam średnio zadowolona, ale teraz zupełnie przekonałam się do Mutsy Igo. Dla mnie jest rewelacyjny. Z resztą nie ma rzeczy z której 100% osób byłoby zadowolonych. Ja z tej jestem, ktoś inny może nie być. Ale nie piszcie, że np wiatr wieje. A niby w jakim wózku nie wieje? Wychodzisz na dwór to wiadomo, że wieje i wszystko jedno jakim wózkiem jedziesz. Ja jeżdzę po kostce brukowej i nic nie stuka, nie puka i nie trzęsie. Moje dziecko zasypia w wózku w ciągu minuty i potrafi przespać 4 godziny na spacerze.

Gość Basia MUTSY IGO
Przeszliśmy na spacerówkę... Moja córcia ma już 5 m-cy i nie chce leżeć w gondoli. Ciekawość nie zna granic. Pan wyżej napisał, iż spacerówka nie trzyma dziecka - wg mnie w tej kwestii jest wszystko super. Mój 5 mies.maluszek jeździ w spacerówce bardzo stabilnie jak na takiego szkraba i przede wszystkim z bardzo dobrą widocznością :) Bardzo jej się teraz podobają spacerki jak widzi wszystkie drzewka, liście ;) Spacerówka rozkłada się na płasko co przy takim maleństwie jest bardzo ważne, a budka rozpięta o dodatkową część w pełni zakrywa wszystko co trzeba - dla mnie pod tym względem to REWELACJA ! Minus - to gondole mieliśmy lite - specjalnie by było lżej wnosić wózek na piętro, a jak się okazało stelaż ze spacerówką jest strasznie ciężki! Nie spr.tego wcześniej :( Bardzo fajny śpiworek na zimę do spacerówki. Co do gondoli - zgadza się delikatnie, ale to bardzo delikatnie się kołysze. Proszę jednak sprawdzić, bo już to zauważyłam w sklepie, iż wszystkie wózki tak mają. Osłonka do gondoli to fakt bardzo krótka, ale dla mnie w sezonie letnim sprawdziła się super, pod spód cieniutki kocyk. Zimą faktycznie to może nie spełniać swojej roli. Co do wgnieceń...tu mnie Pan zaskoczył. Moja gondola - wygląda jak nowa! A było wykorzystywana codziennie w różnych sytuacjach.

Gość gość
Chętnie odkupie wózek głęboko- spacerowy mutsy igo kontakt sunny85@poczta.fm

Gość Andrzej Igo
Ja mam do sprzedania. Wózek w bardzo dobrym stanie używamy go 9 miesięcy kolor aqua rama czarna ( po wózku nie widać najmniejszych śladów zużycia ani zarysowań mimo że był używany, również w terenie). Jest naprawdę dobry ale żona zmieniła samochód na toyote iq i chcemy poszukać czegoś mniejszego jakiejś parasolki. Wózek na gwarancji do 2015 roku kontakt marlon001@interia.eu . Pozdrawiam

Gość gość
witam Ja również mam do sprzedaży wózek ale wersję spacerowa w kolorze stone oraz fotetlik travelelr kolor silver, do wózka spacerowego mam rownież śpiworek na zime i pokrowiec przeciwdeszczowy, wózek używany był 3 miesiące

Gość gość
Mnie się osobiście mało podoba wizualnie a kiepsko sie ponoc prowadzi mojemu mezowi sie podobal wzor mi nie .... kwestia gustu

Gość barbarellcia
mi tez nie podobają się tzn jedna ramą (chodzi o stelaż) wydaje mi się jak by były mało bezpieczne

Gość gość
Mam ten wózek i mogę zgodzić się z niektórymi opiniami, np.że gondola mała i brak amortyzacji, ale ABSOLUTNIE nie zgodzę się z tym że źle się prowadzi!!!!!!!!! Ten wózek sam jedzie:-) :-) prowadzi się go lepiej niż osławione w tej kwestii Bugaboo!!! I wiele innych!!!

witam :) Ma ktos ten wozek w kolorze blue z gondola lite ? lub jakikolwiek kolor gondoli comfort ? chcialabym zobaczyc zdj real tego wozka ,jesli to nie problem bardzo prosze o przeslanie na maila : paulina_1a@o2.pl

Gość sucharenko
powiedzcie proszę , czy do stelaża mutsy Igo pasują inne gondole od z firmy mutsy. Nigdzie nie mogę doczytac, czy w wózkach mutsy są takie same wejscia, chcialbym dokupic osobno gondolkę. na allegro widze starsze gondoli, które są jak nowe i mozna nabyc w cenie do 300 zł. czyli jakaś oszczędność jest.

Gość gość
Do sucharenko. Na 99% inne nie pasują, w Igo zaczepy/mocowania są pod skos, a w pozostalych mutsy poziomo chyba że nie wszystkie modele przejarzałam (stąd ten 1% szansy:-) :-)

Gość gość
Witam. Jakie kolory posiadacie? Zastanawiam sie nad zakupem spaceowki i nie wiem jaki kolor wybrac. Podoba mi sie aqua. Polecacie? Jak wygląda w realu?

Jeśli ktoś by się chciał pozbyć spacerówki to proszę niech pisze na nclaudia@o2.pl i podanie ceny;) pozdrawiam

Gość gość
kilka dni temu byłam w sklepie " mama i ja" w Gdańsku i oglądałam szczegółowo ten wózeczek. Niestety po tej wizycie całkowicie zmieniam zdanie i już go nie chce- gondola ze stelarzem bardzo fajna , kosz też spory wiec jako wózek głęboki super- bardzo łątwo się składa i super prowadzi. Ale była w sklepie kobitka z 10 miesięcznym chłopczykiem- normalnych wymiarów - nie był on jakoś wyrośnięty. Wsadziła małego na chwile do spacerówki i niestety mały głowką wypychał daszek który był rozłożony. Siedzisko wydawało się jakieś krótkie skoro taki maluch swobodnie sobie siedział a głowka mu dotykałą rozłożonego daszku... Ja moją pierwszą córkę woziłam w różnych wózkach i teraz gdy spodziewam się drugiego dziecka chciałąm kupić jeden bardzo porządny. No i niestety ale na pewno nie będzie to Igo ponieważ chce wóżek na conajmniej dwa lata. Facet przekonywał mnie w sklepie na xlandera x mova ale z seri 2014/2015 - z racji na poprawe jakości stelarza , duże siedzisko w spacerówce, super się składa, duży daszek , wygoda i nawet amortyzacja mnie bardzo zdziwiła- w starym x landerze xa amortyzacji nie było żadnej a tu miła niespodzianka

Gość gość
A tam wózek, lepiej w dobre, ergonomiczne nosidło zainwestować :D Miałam ten wózek, ale po poznaniu nowego rozwiązania już rzadko korzystam :)