Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wierzycie w taki przesad :

Polecane posty

Gość gość

jesli ktos buduje dom to kogos przybywa lub ubywa?? ostatnio dwa znajome malzenstwa jedni bedzieci drudzy z jednym wybudowali dom i obie znajome zaszly w ciaze. a inna rodzina konczy budowac dom i pare dni temu zmarla im straszna smiercia 3 letnia corka :(. czy znacie tez takie przypadki ze kogos przybywa ubywa?

Gość bernank
znam powiedzenie - kto buduje to choruje i życie pokazało, że to jest prawda

Gość gość
Wierzymy, moj znajomy zaczal budowac dom jego ojciec zachorowal ciezko, zbudowal dom i ojciec umarl...:(

Gość detelinka
puknij sie w glowe kobieto. Pewnie katoliczka wierzaca w przesady...wrrrrr

Gość gość
ale katolik nie wierzy w przesady bo to jest grzechem łamie 1 przykazanie nie będziesz miał inych bógów

Gość gość
hmm , u mnie w rodzinie ciocia się budowała i jej teściowa zmarła, ale to było kilka miesięcy już po skończeniu ...

Gość gość
trzeba byc przygłupem zeby wierzyc w takie cos !!

Gość gość
znam przesady ale pierwszy raz takie cos slysze...przesady sa byly i beda znam osoby na wysokich stanowiskach ktore wierza,,,A ZNACIE ZE NIE NALEZY PRZED SLUBEM CHODZIC NA STYPE..ALBO NA NOWE MIESZKANIE KUPOWAC KIELISZKOW ..mnie zycie nauczylo ze stare madrosci ludowe sie sprawdzaja..duzo jest przesadow zwiazanych z pogrzebami weselami i innymi podobnymi,,gorsze grzechy znam

Gość gość
wydaje mi sie ze dom nalezy poswiecic a jak ktos ma urzec to i tak umrze

Gość gość
znam powiedzenie że "dom zbudowany pod dach a chłop w piach " i czasem zdarza się że podczas budowy domu lub tuż po wybudowaniu właściciel umiera ...;/ smutne to ale często tak bywa co nie znaczy ze zawsze życzę wam szczęścia a nowych waszych wymarzonych domach mimo że sama do mu nie mam i chyba mieć nie będę ..

Gość gość
Znam sporo przesądów ale nie wierzę w nie. I wkurza mnie, jak ktoś mi mówi o tych przesądach, żebym uważała itp. To jest śmieszne. Mój wujek np przez wiele lat nie chciał zrobić ogrodzenia bo bał się, że "kto grodzi ten potem odchodzi" czy jakoś tak. Żenada.

Gość gość
moim zdaniem to p*****ly w zyciu tak przewaznie jest ze ktos odchodzi ktos przychodzi wiec nietrudno o taki zbieg okolicznosci

Gość gość
Kto pobuduje i ogrodzi ten odchodzi.To sie zdarzylo u mojego brata.W sobote skonczyl i mial sie wprowadzac ,Aw poniedzialek zmarl w bardzo mlodym wieku.

Gość gość
zgadzam się to tylko zbieg okoliczności, pierwszy raz słyszę o takich przesądach ale jak sobie pomyślałam to moja bratowa na nowy dom urodziła po 14 latach 2 dziecko a drugi brat jak zaczął budowę umarła mama ale to zbieg okoliczności po prostu i tyle

Gość Annti
Nie można wierzyć w przesady ze jak np. Ktos sie rodzi to ktos z rodziny odchodzi. Noe można. Ja tylko wierze w to ze myśli przyciągają bedzie dobrze i tak jest a jak bedziemy narzekać ze ciągle źle to tak mamy.albo nie zostawiaj torebki na ziemi bo pieniądze uciekaja..nie prawda wlasnie latwiej wpadają:-)

Gość gość
mie mozna dawac w prezencie ostrych rzeczy bo to klotnia spotkalam sie ztym sprawdzilo sie .do domu nie wolno przynosic kamieni smutek sprawdzilo sie tez.nad lozkiem nie moze wisiec obraz z woda bo pieniadze odplyna tego nie wiem bo nie wisi moglabym pisac o przesadach do rana

Gość Iza Konopko
Pamiętajcie o dobrym ogłoszeniu. Ja zdecydowałem się na ogrodzenie panelowe Płotbud. Mam je już ładnych parę lat - nie rdzewieje, nie niszczeje, jest solidne i w dobrej cenie.

Gość Karlus
Mój ojciec postawił dom trzydzieśc***arę lat temu dom przez te wszystkie lata był niedokończony nie było ganku dom przez to nie był otynkowany bo zawsze brakowało kasy tata zarabiał tyle że ledwo starczało na życie kiedy ja poszedłem do pracy fundusze pozwalały na dokończenie domu ojcu za bardzo się ten pomysł nie podobał dziś wiem czemu tego samego roku zmarł w wieku kiedy inni zaczynają żyć.

Gość F11
przesądy są delikatnie rzecz ujmując dla ludzi troszkę mniej inteligentnych

Gość gość
F11, bardzo "delikatnie" mówiąc.