Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cukier i obfity slub w ciąży - co to oznacza, pomoże ktoś?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny odebrałam dziś badania krwi i moczu - jstem w 34 t.c. krew ok, ale w moczu zaniepokoiło mnie, że mam obfity śluz i cukier 5.5 (mmol/l). Gdy miałam robioną krzywą cukrową to wyszło mi, że jestem na pograniczu cukrzycy ciążowej. Przestrzegam diety, nie jem nic słodkiego ( chociaz przyznaję ze 2 razy w ostatnim miesiącu zjadłam loda ), piję tylko wode i gorzka kawę zbożową. Mierze cukier i wychodzi mi czasem nawet za niski. Szukałam przed chwilą opinii na temat glukometru, który kupiłam i troche opinii było, że zaniża wyniki więc już nic nie wiem. Jestem tymi wynikami bardzo zaniepokojona

Gość gość
nikt sie nie wypowie?

Gość gość
czasem cukier wystepuje w moczu w ciąży, ale co do śluzu to nie wiem co on oznacza

Gość gość
hej, kawa zbożowa zawiera dość dużo węglowodanów, nie sądzę, żeby była przyczyną podwyższonego poziomu cukru, ale mimo wszystko trzeba uważać

Gość gość
kawa zbozowa ma duzo węglowodanów? nie wiedziałam. Jejku to co ja mam pić? tylko wode? herat owocowych nie lubię, a czarnych nie piję bo gorzkie mi nie smakują, a słodzić przecież nie mogę. Zreszta tak jak mówiłam mierze cukier i wychodzi w normie. Może glukometr jest do d**y