Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miejsce na liście rezerwowych UW- czy są jakieś szanse?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Jestem kandydatką na studia dzienne kierunek Europeistyka na Uniwersytecie Warszawskim. Dziś zostały ogłoszone wyniki i jestem 106 na liście rezerwowej :(. Dodam, że w tym roku na ten kierunek limit przyjęć to 120 osób. Marne mam szanse, prawda? Ale wiedziałam, że na ten kierunek bedzie spooro kandydatów.

Gość gość
no skoro jestes 106 na liscie to logiczne, ze sie nie dostaniesz ;/ 120 osob do przyjecia i co myslisz ze kilkadziesiat osob zrezygnuje bys mogla wskoczyc na czyjes miejsce ? a swoja droga na co ci ta europeistyka. co ty chcesz po tym robic ? kierunek stworzony dla ludzi bez pomyslu ;/

Gość gość
Europeistyka to drugi kierunek już. Właśnie potrzebny mi, abym mogła się rozwijać dalej i pod wybranym kątem, więc nie zakładaj z góry, ż jest to kierunek dla ludzi bez pomysłu... Bo widzisz, teraz tylko wygląda to śmiesznie, takie bezsensowne stwierdzenie faktów po pozorach.

Gość gość
Jakich pozorach ? Pracuje jako doradca zawodowy i widze jak jest na rynku pracy. Zal mi studentów wybierających takie kierunki. Nikt pozniej nie pracuje w zawodzie tylko się tuła w innych branzach.

Gość gość
Swoją drogą wolę skończyć europeistykę, zrobić ciekawa podyplomówkę i miec pracę w większości urzędów niż być doradcą zawodowym, więc datuje sobie. Widać kto tu ma lub miał pomysł na życie. ;]

Gość gość
*daruj

Gość gość
Jakaś tam szansa jest. Ludzie dostają się w kilka miejsc, muszą wybrać, ci z kolei z rezerwowej się wykruszają, bo ile można czekać. Do początku sierpnia masz jakieś szanse, jeśli wytrzymasz nerwowo. Może zapytaj kogoś z drugiego roku, jak to przebiegało w ubiegłym roku.

Gość gość
A ja tam bym wolała być doradcą. Sorry, ale europeistyka to tak samo wartościowy kierunek jak rekreacja i turystyka, socjologia, resocjalizacja itp. Pracę w większości urzędów? no cóż... Jak znajdziesz to daj znać.

Gość gość
Wytrzymam, ponieważ swój wymarzony kierunek juz studiuje. :-) ten to tylko dopełnienie.

Gość gość
Wytrzymam, ponieważ swój wymarzony kierunek juz studiuje. :-) ten to tylko dopełnienie.

Gość gość
Ehhh jestem doradca, prowadze firme ksiegowa, gdzie zajmuje się kadrami, dodatkowo czasem prowadzę jakies szkolenia. Zarabiam kokosy - nie narzekam. Realizuje sie w tym co robie - wiec pomysl na zycie mialem! Wiec Twoj argument jest co najmniej smieszny. Rozpoczynajac kolejne studia, robiac podyplomowki - tak najczesciej robia ludzie, ktorzy nie wiedza co ze soba zrobic na rynku ;/ TO JUZ LEPIEJ ISC NA JAKIS KURSZ, SZKOLENIE niz na podyplomowke. Podyplomowki, zle sa odbierane przez pracodawców, chyba, że sami z pracy na nie wysylaja pracownikow.

Gość gość
a swoja droa autorko, pracowalas juz lub pracujesz w ZAWODZIE ? Nie mowie o europeistyce, tylko o studiach ktore sa Twoimi wymarzonymi ;)

Gość gość
a czy za drugi kierunek sie juz nie płaci?;>

Gość gość
Nie jestem jeszcze magistrem, a juz pracuje w swoim zawodzie na pól etatu, bo studiuje wieczorowo ze względu na to, ze dostałam pracę w wakacje przed rozpoczęciem studiów. Pracuje juz drugi rok i chcąc się rozwijać, Europeistyka jest mi niezbędna. Wiecie co, nie każdy człowiek ma takie smutne zycie, że wybiera marne studia i siedzi na bezrobociu potocznie mówiąc..

Gość gość
*w swoim PRZYSZŁYM zawodzie.

Gość gość
mam podobnie dziś zobaczyłam wyniki i okazalo sie, że jestem 1 na liscie rezerwowych na UW, jednak nie ma co się oszukiwać to jest jedna z najlepszych szkół w Polsce, dlatego tak się zastanawiam czy ktoś będzie chcial zrezygnować jak już się dostal...

Gość gość
Jesli jesteś pierwsza, to raczej na pewni sie dostaniesz. Znajdzie sie zawsze jakaś osoba, która dostała sie może na inna uczelnie, która jej bardziej odpowiada.