Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Seriana Sybilla

Gdzie poznać przyjaciółkę? Na placu zabaw?

Polecane posty

Gość Seriana Sybilla

Moje grono przyjaciół porozkruszało się i czuję się samotna. Nie pracuję, mam 4 letnie dziecko i dużo czasu spędzam na placach zabaw ale jestem nieśmiała i nie potrafię zacząć rozmowy...poza tym chciałabym żeby z takiej rozmowy coś wynikło więcej niż wymiana 3 zdań, chciałabym nawiązać znajomość. Są serwisy gdzie łącza się pary a brakuje takich gdzie możnaby poznać przyjaciółkę. Czy można spotkać prawdziwą przyjaźń po trzydziestce?

Gość gość
Ja też chciałabym poznać jakąś mamę która ma córeczkę i czas, one bawiłyby się, my rozmawiałybyśmy w kuchni pogryzając kr***e ciasteczka a wiatr powiewałby muślinową firanką...szeptałybyśmy w ciszy szarej godziny a gdy nadszedłby wieczór zapaliłybyśmy lampę z welurowym abażurem i usmażyłybyśmy córeczkom omlet na kolację :) I zawsze byłybyśmy razem...zawsze. A na starość wspominałybyśmy te spotkania, jakie słodkie były nasze córeńki i opowiadałybyśmy sobie o wnusiach ;)

Gość gość
ja mam takie 4przyjaciólki

Gość gość
hahahahaha i zapalalybyscie miloscia ktora niewiadomo ktorego dnia okazla by sie ta prawidziwa.. nie wstydzilybyscie sie powiedziec jak jest na prawde ze odnalazlyscie szczescie i powiedzialybyscie bez ogrodek tak, jest to milosc lezbijska :D:::::::

Gość gość
ja mialam taka kolezanke.poznalysmy sie w parku na lawce.podeszla do mnie spytala sie czy moze usiac. nie wymienilysmy sie numerami telefonu. ale nastepnego dnia szukalsymy sie po miesice, i tak dzien w dzien razem z dziecmi i spacerki. dzieki niej przezylam najtrudniejszy okres w swoim zyciu, niestety wyprowadzila sie do inego miasta i kontakt sie urwal. ale czasem zobaczymy sie w moim miescie i zawsze sobie pogadamy.

Gość gość
zazdroszczę ci - miałaś skarb - a ja chciałabym dzielić z kimś swą przyjaźń

Gość gość
Ja poznałam bardzo fajną koleżankę właśnie na placu zabaw. Początkowo nie lubiłam jej synka (nigdy nie dałam odczuć), ona uwielbiała moją córkę :D i choć różnimy sie niesamowicie to uznałam że w swoim towarzystwie czujemy się jak dwa łyse konie, coś w rodzaju bratniej duszy a całkowicie inne charaktery, postrzeganie świata . Już dwa lata się znamy i bardzo lubimy ze sobą rozmawiać. Mam 33 lata więc da się poznać kogoś po trzydziestce . Dzieci spajają nie tylko pary małżeńskie ale i znajomych i nikt z nikim nie musi trzymać się za rączkę przy świecach jak tu się komuś odrazu kojarzyło :D (pewnie królik myślał o marchewce) :D

Gość gość
Trzeba mieć jakąś fajną znajomą. Czasem jak własny facet wkurzy to ucieka się na plotki do znajomej i od razu świat robi się lepszy :D

Gość Arlettka
Ja tez nie mam przyjaciolki, a bardzo brakuje mi takiej osoby. Mam 29 lat, 1,5 roczna coreczke. Mimo tego, ze pracuje i mam tam kilka kolezanek to jednak nie sa to jakies super relacje.

Gość gość
ja bardzo chciałabym poznać kolezankę - jesli ktos jest z Lublina niech się wpisze :)

Gość arlettka
Tak, ja jestem z Lbn.

Gość bambaryla32
Autorko przyjedź do mnie,mnie sie pourywaly wszystkie kontakty oprócz koleżanek z pracy ale one nie mają czasu na spotkania,siedzę z dzieckiem i swiruje z samotności,z mężem wogóle mi sie nie układa nawet nie mam sie komu wygadac

Gość oligopeptyda
Ja mam 3 miesięczna córeczkę i tez brak kolezanek z dziećmi :(

Gość gość
Arletka napisz cos o sobie :) Bambaryła a skądeś jest?

Gość Rozewie Samotne
Rozmawiałam wczoraj z moją 93-letnią babcią. Mieszka w bloku w dużym mieście. Opowiadała, że kiedyś wszyscy w tym bloku się znali, przyjaźnili. Jedna drugiej z dzieckiem posiedziała, w szpitalu odwiedziła, zupy przyniosła w słoju. Zapraszano się na imieniny, wspólnie ogladano mecze. Teraz wszyscy wymarli, wprowadzili się nowi lokatorzy, mówia sobie dzień dobry. Jakie fajne były czasy - pomyślcie - dlaczego teraz nie może tak być?

Gość ferfefe
Dlaczego niby nie może czy nie jest? Nie jestem towarzyska, nie umiem utrzymywać kontaktów a i tak z placu zabaw mam kilka naprawdę dobrych koleżanek. Pilnujemy sobie dzieci, podrzucamy różne rzeczy, czasem razem wybieramy gdzieś dalej, niektóre nawet spotykają się po domach. :) Zajęło to trochę czasu, nie sezon zabaw dziecięcych a ze dwa, trzy ale jest super. Czasami warto też poszukać takiego placu zabaw, na który schodzi się więcej osób.

Gość gość
wlasnie nieraz myslalam, ze przeciez mozna posiedziec z czyims dzieckiem i popilnowac, ale ludzie sie zamkneli na drugich i wola samotnosc. a potem pisza na kafe.

Gość gość
A ja się nie zamknęłam ale wstydzę się pierwiej odezwać a i nie wiem o czym. Raz tom zagadała do takiej o tym że latoś żytko obrodziło u moich rodziców - to aby wstęp miał być coby nie siedzieć na ławce kiej mruk - ale ona wykrzywiła się, zamamroliła coś i poszła jakby ją wymietło.

Gość gosc 1234569
o kieckach bylo pogodoć albo wziuńć przepis na ten syrnik com wnusia tak lubiła.

Gość ja teeż
Mam tak samo...jeny jak mi marakuje sensownych ludzi, mam 9 miesięczne dziecko, tak już czekam aż dorośnie do chodzenia na plac zabaw.

Gość bambaryła32
myślałam,że topik umarł śmiercią naturalną jak zwykle.. odpowiadam na pytanie: mieszkam w Kielcach ;)

Gość gość
Dołaczam sie do szukających. Ja nawet na placu zabaw żadko bywam bo mieszkamy w miasteczku gdzie wiekszosc domów jednorodzinnych i kazdy ma plac zabaw przy domu. Mam dwie koleżanki z dziecmi ale widujemy sie sporadycznie i obie mają synków... a ja córke, chcialabym zeby bawiła sie częsciej z jakąs inna dziewczynką... od wrzesnia postaram sie ja do przedszkola posłac... ale taka przyjaciólka dla mnie + przyjaciólka dla córki tez by sie baaaardzo przydała. Mieszkam w Orzeszu kto z okolicy ten bedzie kojarzył.

Gość gość
W Orzeszu na Śląsku?

Gość gość
tak, .Śląsku innego miasta o tej nazwie nie ma

Gość gość
18:08, wymiotłaś! :D

Gość wifigdańsk
gość 18:08, wymiotłaś! hahaha dobre!! ale uwierz-są naprawdę tacy ludzie. :D

Gość gość
:) hahaha ja jestem z Lublina mam 37 lat - chcesz się ze mną zaprzyjaźnić to pisz (pewnie nikt nie napisze ale co mi szkodzi)

Gość gość
Też ostatnio zobaczyłam ,że w okół mnie nie ma żadnej koleżanki ani nikogo z kim mogę pospacerować ,pogadać ,jedne się wyprowadziły inne dzieci nie mają ,te w pracy to w pracy i tak jestem sama jak paluch nawet samej już spacerować mi się nie chce o siedzeniu na placu zabaw nie wspomnę .

Gość gość
nom w ciazy tez nudno samej w domku...