Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dekapine chrono

Polecane posty

Gość gość

Kto brał i na jakie dolegliwości? Pomogło?

Gość gość
Pomaga na epi,ale tez ma dzialanie uboczne..stosowane na zachodzie w latach 50 :( poczytaj w necie

Gość gość
Wczoraj zapisał mi psychiatra na nerwicę czy depresję, w sumie nie wiem. Ale jak przeczytałam ulotkę, to okazało się , że to lek raczej na padaczkę , czy po urazach mózgu, a ja nic takiego nie mam. Bardzo dużo ma też skutków ubocznych i to poważnych. Informacje o nim są na stronie neurologicznej. Przestraszyłam się i nie wzięłam. Może jest tu ktoś , kto brał ten lek i napisze o tym?

Gość gość
No właśnie , na epi... To po co mi to?

Gość gość
podawalam ten lek mojemu śp dziecku,ale i tak mu za duzo nie pomogl,a zniszczyl watrobe i serce! :(w/g ten lek jest do niczego...ale pisze tylko swoja opinie ,a decyzja nalezy do ciebie czy brac ,czy odstawic

Gość gość
hej akurat tego leku nie brałam nigdy ale mi lekarz psychiatra przepisał kiedyś Nexpram. (na nerwicę) I tam też było pełno skutków ubocznych ale brałam ten lek i faktycznie mi pomógł. nie czytaj ulotki. Mi lekarz powiedział: proszę nie czytać ulotki,bo objawów jest pełno,co nie oznacza że wszystkie będzie mieć pani.

Gość gość
Ok, tylko w tej ulotce nie ma słowa że on jest na nerwicę czy depresję. Może to pomyłka lekarza.

Gość gość
Witam. Lekarze psychiatrzy, przepisują takie leki na padaczkę,ponieważ niektóre nerwice wywołują objawy padaczkowe. Moim zdaniem lekarz się nie pomylił. Pozdr. Dagmara.

Gość Jdtjmtajtjam
Ja brałam Depakine na epilepsję, dużo przytyłam od tego leku (7 kg w 3 ms), pojawiły się częste migreny, bolał brzuch, a czasami serce. A po odstawieniu leku stany depresyjne.

Gość gość
Boję się właśnie tego tycia chyba najbardziej, bo mam problemy z wagą. Jak czytałam na stronie neurologicznej o tym leku, to dużo kobiet po nim przytyło.

Gość Jdtjmtajtjam
A może na Ciebie zadziała? Depakine to taże silny psychotrop... Piszesz, że bierzesz go na nerwice, a u mnie na odwrót, nerwicy nabawiłam się przez ten lek. Słyszałam, że niektórzy przytyli po nim 10 kg w miesiącu :( Może bierz go przez ms, a gdyby coś nie tak to zgłoś to lekarzowi i poproś o zmiane.

Gość gość
Dam sobie z nim spokoj, oprócz niego mam jeszcze trzy inne. Za trzy tyg. mam do kontroli, powiem że nie brałam , bo bałam się przytyć. Od roku próbuje się odchudzić i nie mogę , a ja k przytyje jeszcze 10 kg , to dzięki.

Gość Jdtjmtajtjam
Ja przytyłam 7 kg, a też się odchudzałam :( Lek uszkodził serce, na szczęście to nic poważnego, ale mam kategoryczny zakaz wysiłku :( Schudłam 3 nadprogramowe kg, ale jak reszte? Bez ćwiczeń, bez wysiłku ze względu na to serce. Ja bym odradzała Depakine, ale jeżeli musisz to jak najbardziej bierz.

Gość Jdtjmtajtjam
Ja przytyłam 7 kg, a też się odchudzałam :( Lek uszkodził serce, na szczęście to nic poważnego, ale mam kategoryczny zakaz wysiłku :( Schudłam 3 nadprogramowe kg, ale jak reszte? Bez ćwiczeń, bez wysiłku ze względu na to serce. Ja bym odradzała Depakine, ale jeżeli musisz to jak najbardziej bierz.

Gość Żona alkoholika
Jdtjmtajtjam Dzięki za wypowiedzi, nie będę tego brać. Mam jeszcze Andepin, Sulpiryd i jeszcze coś na uspokojenie, nie pamiętam co. Brałas któryś z tych?

Gość Jdtjmtajtjam
Nie, brałam Orfiril Long (ten lek akurat super) i Depakine. Słyszałam, że OL jest też zapisywany osobą z depresją i nerwicą i naprawdę działa, co prawda tyje się po nim, przytyłam ok. 2 kg przez miesiąc, potem już w ogóle na nim nie tyłam. Depakine jest najgorszym lekiem jaki brałam.