Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciężko w Polsce o sobę która szanuje pracę. Jestem pracodawcą...

Polecane posty

Gość gość

Znaleźć pomoc do biura zakrawa na cud. Dziewczyny nie rozumieją że po pracy trzeba zostać bo tego wymaga firma i samo się nic nie zrobią, wybrzydzają że mało im pieniędzy, że za dużo pracy, że brak przerw - to jest praca a nie leżenie brzuchem do góru. Płace 1300 na rękę, praca pon - piątek, druga sobota, a i tak cięzko znaleźć kogoś. Koszmar.

Gość Zenon 22 cm
Nie pytaj, to prowo tego z***a SNapa vel MarryJane🖐️

Gość gość
no i dobrze koorwa nie zyjemy po to zeby pracowac

Gość Malina Jeżyna i Grzyby
Czy to prowokacja? Od kilku miesięcy szukam pracy. SZANUJĘ pracę. Ale nie za 1300. Praca, która nie starcza na godne życie, nie motywuje... Ja wiem, że rząd nałożył na pracodawców wysokie podatki. Ale bez przesady...

Gość gość
pracować u polaczka to frajerstwo i masakra jakaś, nie dośc , że cienko placi to jeszcze nigdy nie można być pewnym , że zaplaci

Gość gość
nie dziowie sie ze nikt nie chce z********ac cały dzien za 1300 zł, ja tez ostatnio miałam taka oferte pracy i ja olałam bo nie bede poswiecać dzieci dla tak marnych groszy

Ja ostatnio mam same takie oferty pracy :(

Gość gość
Moje drogie, prace trzeba szanować, dla was to mało, dla innych to dużo, nie wy to kto inny przyjdzie i za 1100 pracować u mnie.

Gość gość
to wolicie obciagać pałki niż uczciwie cięzko pracowac? co za młodzież

Wiemy, że przyjdzie, ale za tę kwotę znajdziesz właśnie osoby, które pracy nie szanują. Bo niby czemu mają szanować, skoro pracodawca nie szanuje ich wysiłków?

Gość gość
ooo zdziwiony pracodawco?? 1300 pln na reke- jesli ktos ma stale rachunki od oplacenia powiedzmy hm 800 pln zostaje 500pln to jest wersja optymistyczna bo jesli dolozymy do tego np. kredyt jakis, dojazd do pracy tj bilet miesieczny lub paliwo te 500 pln co nam zostalo znika a jak ktos ma dziecko (trzeba nianke czy tam przedszkole oplacic) i juz pensji nie starcza trzeba dokladac! a ty jeszcze wymagasz pracy w soboty plus zostania czasem po godzinach- ok czasem trzeba ale rozumiem ze za nadgodziny placisz ja mam u siebie w pracy raz na jakis czas tez mus zeby zostac dluze czy np przyjsc w sobote- i nie ma problemu moj pracodawca jest w porzadku i placi za nadgodziny wiec nie zostaje jak za kare ale wiem ze mi sie to oplaci drogi pracowadco u ciebie system motywacji pracownika lezy no chyba ze motywujesz do rzucenia pracy i olewactwa

Gość gość
dzisiaj 2000 to minimum egzystencji. stac ty polski biznesmenie na pracownika za tyle? nie? to sam z*********j.

Gość gość
jak zgadzacie sie pracowac za psie pieniadze to macie zycie jak pies...

Tak realnie chciałabym zarabiać 2500, ale już za 1800 na rękę się utrzymam i taką pracę na pewno bym przyjęła.

Gość gość
kochany pracodawco ja mam w DE 12 eu na godzinę i za przeproszeniem w d***e mam zostawianie po pracy tracenie mojego czasu mojego życia za darmo gdzieś mam również gdy szef pyta kto dodatkowo przyjdzie popołudniu ...milionów mi nie oferuje swoje wykonuję sumiennie ale żeby czas i życie tracić dla jego firmy? dla jego kasy? dla jego pomnażania majątku ooooo nieeee ! on się wozi furą za kilkanaście tysięcy a ludzi wykorzystywać ?! nie i koniec! nie ta praca będzie inna ale mi się też należy wolny czas dla domu dla rodziny a nie dla zaspokojenia jego zachcianek! a Ty dajesz w PL 1300zł i wymagasz cudów! w tyłek bym ci je wcisnęła szacunku do ludzi nie masz złodzieju!

Ale jak ktoś napisał wyżej, ze rachunki 800 plus dojazdy, bilet, itp plus niani trzeba zapłacić -nie wiem ale z 1000 pewnie i z 2000 nic zostaje. A jeszcze kredyt, hobby, przyjemności, oszczędności, wakacje itp.???

Gość gość
pracuje sie po to zeby zarobic a nie dla idei samej pracy, jak cie nie stac placic wiecej to proste, pracuj sam. Mnie tez jak nie stac na wakacje na Malediwy to nie jade. Praca to towar za ktory sie placi, a z drugiej strony wy pracodawcy nie placicie godnie ludziom, sami nie zarabiacie, bo wasz pracownik jest tez konsumentem, a cale lata pracodawcy mysleli, ze konsumentem jest jakies niezidentyfikowane UFO. Ludzie nie zarabiaja, wasz biznes wczesniej czy pozniej padnie...

Gość gość
A co mnie jako pracodawcę ma obchodzić wasze hobby i zainteresowania?! To co, może mam płacić więcej temu co ma drogie hobby jak jeżdżenie po świecie, a temu co ma hobby czytanie książek, mam płacić mniej? To są wasze fanaberie i już.

Gość gość
wasze 1300 kosztuje pracodawce dwa razy tyle - pretensje do ZUS-u, a nie do niego!!!

Gość gość
A nadgodziny platne? I co to znaczy bez przerw. Ja mam przerwe godzinna w pracy, platna. Oj ludzie. Ty pracownika nie szanujesza nie pracownik pracy.

Ja nie mam żadnych pretensji do pracodawców, po prostu tłumaczę, czemu mają i mieć będą kiepskich, leniwych i nie zmotywowanych pracowników. Mnie też nie obchodzą koszty pracodawcy jak szukam pracy. Nie moja wina, że nie zna kruczków które pozwalają je znacznie obciąć.

Gość gość
a czemu on nie ma pretensji do rzadu i zusu? tylko do spoleczenstwa ze woli wyjechac a nie pracowac u niego.

Gość gość
Och moja droga, ja znam kruczki - kruczek jest taki że pracujesz na mnie na umowie zlecenie.

Gość gość
polaczki sie do rzadzenia ni do bycia pracodawcami nie nadaja. moczodawcami honorowymi jedynie byc moga. tu powinni przyjsc albo Niemcy albo Żydzi by rządzić tym terytorium i zagospodarowac te zbiedniałą sile roboczą

Gość gość
Dlaczego macie do nas, pracodawcow pretensje? Osobiscie wolalabym dac 1000 zl wiecej pracownikowi niz placic skladki dla ZUS. Jakbym miala do wyboru - podatek dla panstwa a chocby dla pracownika, to tez bym dala pracownikowi. Panstwo dostaje ode mnie wiecej niz wszyscy pracownicy razem wzieci. Taki jest absurd w tym kraju ! A gdy przedsiebiorca zaskarza obowiazek placenia ZUS, to przegrywa. Ma placic i koniec. Nawet jak na chleb zabraknie, to przedsiebiorco plac i placz.

Teraz widzę, że to prowokacja :) A wiesz, ja nie mam nic przeciwko pracy na umowę zlecenie, jeśli się można dogadać co do wakacji. Tyle, że nie za 1300 :) W żadnym razie.

Gość gość
Ja jestem autorką tego tematu, napisałam tylko pierwszy post, ja płace 1300 na rękę, umowa najpierw na 3 miesiące na okres próbny, potem na 1 rok, potem na czas nieokreślony. Nie rozumiem pretensji młodych ludzi że nikt im nie oferuje 15 tys na ręke za to że łądnie pachną.