Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja też mam dość życia w Polsce. Najchętniej bym WYJECHAŁA!!!

Polecane posty

Gość Kropelka27
A Ty myślisz, że zmiana partii coś da? Nie sądzę. Za granicą trzeba harować, ale człowiek godnie za to zostaje wynagrodzony. Wiem, bo sama 2 lata tam żyłam.

Gość gość
To sam wyjdź na ulicę jak tak ćwierkasz. A nie dobrze żyjesz w Polsce albo d*pe grzejesz za granicą i uciekłeś sam.

Gość gość
ćwierkają to włąsnie tacy jak ty piszący u góry nic tylko ćwierkacie a jak sie coś działa to nie ma wsparcia w ludziach ale co się dziwi jak to tacy sami ćwierkające obsrańce

Gość gość
Napisz mi co Ty robisz ? Wyszedłeś na ulicę? Walczysz tak jak innym każesz? Ty podkulasz ogon i siedzisz cicho za granicą :D Odpisz proszę :P

Gość gość
Ja pracuje umowa zlecenie 7 zł godz. Co mam wyjść i krzyknąć nie będe pracować? Mam stracić jedyny dochód i potem żebrać pod kościołem? Myślisz że zrobi to wrażenie na Tusku i innych :D ? Więc przestań p*******ć że ktoś ma wyjść na ulice. Bo sam co robisz?

Gość gość
Człowieku co Ty wpisujesz? Co mają Ci ludzie zrobić? Mają dzieci i myslisz że takimi strajkami je wyżywią? ALbo pójda do pracy za 6 zł albo będą zdychać z głodu!

Gość Zabawne :)
No zabawne. Piszesz innym,,wyjdź i walcz'' sam nie pisząc co sam zrobiłeś/zrobiłaś? Inni mają wyjść i walczyć a kto w tym czasie da jeść ich dzieciom,hmmm? Mówisz,,wyjdź walcz'' ale są też ludzie dobrze zarabiający w Polsce,co Cię wyśmieją. Ludzie boją się wyjść,bo mogą stracić pracę,jedzenie i czym wykarmią rodzinę ? Pomyśl. I ciekawa jestem co sam zrobiłeś. Zresztą nie tylko ja widzę.

Gość gość
Ty gosciu pokieruj nami wszystkim. Kiedy spotkanie? Cwaniak się znalazł.

Gość gość
Znalazł się palant co doradza a sam rękę w nocniku ma :P

Gość gość
hehe usmiałm się wyjsc na ulice :)

Gość gość
A my właśnie dogadujemy się z mężem co do jego powrotu z zagranicy i pracy tu , na miejscu, mamy małe dziecko i mam dosc już samotnego macierzyństwa . Spędził tam kilka lat, dzięki czemu nie mamy kredytu na dom, ja mam stałą pracę, choć nisko płatną. Czytam Was i zastanawiam się, czy dobrze robię napierając go na powrót. I dylemat...wspólne wychowywanie i wegetacja, czy wychowanie na mojej głowie i godne życie

Gość gość
A ja rozumiem autorkę doskonale w Polsce pracowałam w dużej firmie i nigdy nie było mnie na nic stać ledwo starczyło do 1.Pozniej wyjechałam do Włoch masakra.Teraz jestem w Irlandii i tutaj jest z***biscie.Jestem juz 7 lat planujemy kupno domu,dziecko tutaj idzie do szkoły ,wakacje w tym roku na Dominikanie.W Polsce by mnie nie było stać wyjechać nad polskie morze.Nie chwale sie tylko chce napisać co myśle.Autorko ucz sie angielskiego i wyjeżdżaj bo w polandzie niczego sie nie dorobisz.

Gość biedak ci dom buduje pajacu
Proponuję Ci dołączyć do męża :) Po co go tutaj ściągać....

Gość gość
polska to pod względem pkb na osobe jeden z najbogatszych krajów swiata polska pod tym względem jest na 47 miejscu na 225 krajów świata dane 2012

Gość gość
prosze bardzo wyjeżdżajcie zobaczymy! porównujecie się z zachodem i piszecie że w polsce bieda to pojedżcie na wschód na ukraine do białorusi rosji lub do byłej jugosławii lub do większośc***aństw azji lub do afryki lub do ameryki łacinskiej tam jest o wieeeele biedniej niżw polsce a oni co mają powiedzieć?

Gość gość
ja wyjechałam i nie mam zamiaru wracać... Może jak bym w totka wygrała to bym wybudowala w Polsce dom... ale letniskowy i przyjezała raz na rok ponabijać się z innych

Gość gość
polska według wskaźnika rozwoju społecznego HDI jest od 2010 roku krajem bardzo wysoko rozwiniętym na 39 miejscu na 47 krajów bardzo wysoko rozwiniętych i na 39 miejscu na 186 krajów swiata lepiej wsród wysokorozwiniętych od litwy 40 miejsce portugalii 43 emiratów które mają 41 miejsce łotwy ktora jest 44 wpisz sobie wskaźnik rozwoju społecznego HUMAN DEVELOPMENT INDEX 2013 lub 2011 to zobaczycie że to prawda

Gość gość
polska w ue według danych eurostatu za 2012 rok jest na 12 miejscu od końca na 24 państwa ue wzięte w rankingu pod względem płacy minimalnej i na 9 od końca na 28 państw ue względem wysokości emerytur dane EUROSTAT 2012

Gość gość
cudze chwalicie swego nie znacie sami nie wiecie co posiadacie takie mądre przysłowie to fakt

Gość gość
polacy narzekają i nic nie robią z tego faktu

Gość gość
ja też z rodziną wyjechałam z pl i jak się tak tu siedzi i myśli to w pl jest wegetacja a nie życie. Pracujesz głównie dla Państwa, płacisz podatki i nic z tego nie masz... Naprawdę żal mi osób które naprawdę ciężko pracują a dostają za to marne grosze... Naprawdę sytuacja rodzin w Polsce jest przykra. Sama pamiętam jak byłam dzieckiem, miałam 8 lat i przychodziłam do pustego, zimnego domu, siedziałam sama do popołudnia bo rodzice ciężko pracowali. Mieliśmy dom wykończony w połowie a rodzice zapierdzielali żebym chociaż swój pokój miała. pamiętam jak mi było zimno bo nie umiałam rozpalić w piecu, w ogóle nie wiedziałam jak to jest przyjść ze szkoły i dostać ciepły obiad... wiedziałam tylko że rodzice muszą bo nie mają innego wyjścia a tutaj z najniższej krajowej spokojnie rodzine można utrzymac

Gość gość
dane EUROSTATU i innych rankingów polacy nie tacy biedni jak im się wydaje wg danych polacy to jeden z najbogatszych narodów na świecie i jeden z bogatszych w europie w europie połowa krajów jest od polski biedniejsza a na świecie 171 na 220 państw wziętych w rankingu dane pkb na osobe

Gość gość
ja zarabiam 5 razy powyżej średniej krajowej mieszkam i pracuje w opolu (średnia krajowa w polsce to 3,680 zł a płaca minimalna 1680 zł brutto rok 2013)

Gość gość
jeszcze raz ja to miało być we wpisie zero a nie litera o nie patrzyłem i wpisałem zamiast 3,680 to 3,68o lub zamiast 1680 168o sory za błąd

Gość gość
hahha ale smieszne te rankingi, sciema nie zła hahhaha wysokorozwinięte w czym?! a bezrobocie w porównaniu z innymi krajami, zarobki, ceny w stosunku do zarobków, a opłaty, ceny nieruchomości? porównajcie to z innymi krajami?

Gość gość
bylam na sezon zagranica, zarabialam tam najnizsza krajowa i nie bylo mnie stac na samodzielne mieszkanie. wiec nie pierdziel. w Pl szukalam pol roku pracy, dostalam w koncu w markecie, gdzie zarabiam 1200 netto. Ale mam prace i sie ciesze, z mojej wyplaty oplacam mieszkanie a meza idzie na zycie i jeszcze odkladamy co nieco.

Polska bogata hahhaha dobre, w zyciu do Polski nie wróce! Mieszkamy z mężem i córką w Niderlandach...ja zarabiam najniższe 1200 euro, mąż ok 1500 euro i za moją wypłatę 1200 euro żyjemy jak lordy a 1500 euro miesięcznie odkładamy... a mamy dom w kredycie, samochód na holenderskich tablicach i dwuletnie dziecko.... i w kazde wakacje urlop w ciepłych krajach, kupujemy rodzinie bilety żeby nas odwiedzali. A oboje pracujemy po max 40 godz tyg ciekawe czy gdybyśmy pracowali w Polsce było by nas stać na takie zycie

Gość gość
mamy bliskich znajmych, oboje po dziennych studiach na panstwowych uczelniach, ona zarabia 1200zl a on po politechnice pol roku nie moze znalezc pracy, fajni i inteligenti z nich ludzie, az trudno uwierzyc, ze z praca tak krucho, my znow mieszkamy za granica, mieszka nam sie dobrze, mamy dom, samochody, dzieci maja wszystko, czego potrzebuja, a jednak teskni mi sie starsznie i tylko czekam, zeby jak co roku w lato wziac miesiac urlopu i pojechac do DOMU, wszystko ma wiec dobre i zle strony

Gość gość
to prawda za granica tez trzba pracowac a i z ta praca roznie bywa ale jak juz sie ja ma to zyje sie o wiele godniej niz w pl. ja mieszkam w anglii 10 rok oboje z mezem pracujemy maz jest zawodowym kierowca a ja sprzatam w szkole o nic nie musimy sie martwic stac nas na wiele rzeczy o ktorych mieszkajac w pl.moglibysmy sobie pomarzyc.

Gość gość
prosze wyjedź do afryki albo na wschód zobaczymy twoje hahaha jak taka mądra jesteś szybciej wrócisz niż pojedziesz byłem w ukrainie skrajna nędza drogi dziurawe zarabiałem tam jako stolarz 300 hrywien 1 hrywna to 30 groszy a w polsce bo wróciłem 2400 jako stolarz tylko złotych wpisz sobie ten ranking z którego się smiałaś lub wpisz sobie forsal pl zobaczymy kto sie bedzie śmiał