Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę przyjmować witamin w ciąży , czy są może witaminy w zastrzykach?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 18 tyg , ze względu na mój żołądek nie biorę witamin , nie mogłam brać nawet jak nie byłam w ciąży mam strasznie wrażliwy żołądek. Gin sam mówił że lepiej żebym nie brała ale teraz odebrałam wyniki krwi i widzę że mam żelazo poniżej normy czy są może jakieś witaminy w zastrzykach które nie obciaza żołądka?

Gość gość
na pewno nie ma witamin w ciąży

Gość gość
ja w ciąży nie brałam ŻADNYCH witamin, lekarka mówiła mi że jeśli ciąża przebiega prawidsłowo, wystarczy odpowiednia dieta i produkty w których jest dużo witamin :-)

Gość eweliiiinaaaaaaaaaa
Ja miałam normalnego gina, który twierdził, że te całe witaminy to tylko nabijanie kieszeni firmom farmaceutycznym. Wyjątkiem jest kwas foliowy w pierwszych 3 miesiącach. Kazał mi się zdrowo odżywiać i tyle. Nie wiedziałam co o tym sądzić bo wszyscy wkoło brali witaminy. Ale zaufałam mu i urodziłam zdrowego synka z wagą 3600, który po dziś dzień (a ma prawie 3 lata) wcale nie choruje.

Gość gość
ja w drugiej ciąży nie brałam nie dawałam rady cięzko było mi na żołądku okropnie ,anemie miałam ale tabletki zastąpiłam warzywami ,żelaza nie brałam bo po przygodach z żelazem z pierwszej ciąży nie mogłam, również żołądek ,Ciąża przebiegała prawidłowo ale mały urodził się z wagą 2950 gr ,moja lekarka powiedziała że tak jakby stanął w 37 tc i więcej nie urósł a urodziłam w 41g ale ogólnie zdrowy ,rozwija się ok .

Gość gość
Ja tez mialam problem z witaminami jeszcze przed ciaza. Po wszystkich robilo mi sie niedobrze. NAkupowalam sie tych witamin jak durna, tylko po to by za kazdym razem zwracac. W koncu kupilam najtansze ciazowe witaminy robione pzrez Boots (mieszkam w UK) i eureka, nie mam problemu z ich lykaniem. Przede wszystkim nie maja dziwnego zapachu. W Polsce zawsze lykalam falvit i tez bylo ok.

Gość przyszła mamcia konie wrzesnia
A ja biore bardzo dużo witamin bo mam okropne skurcze łydek takie ze wyje z bólu często poł godziny jak tylko pomine jakąs ich porcje. Rano magnezin plus aspargin plus biofer(żelazo bo mam anemie) w południe aspargin i falvit Wieczorem Magnezin plus aspargin plus biofer(żelazo) Dopiero po tygodniu brania wyniki lekko ponad dolną norme czegokolwiek wskoczyły. A od niedoboru magnezu u mnie dziecku może się z sercem cos porobić mądrale. Wole brac. Magnez nie zaszkodzi.

Gość gość
ja mogę polecić alveo firmy akuna.... "W jaki sposób Alveo działa na kobiety ciężarne? Wśród konsumentów Alveo jest już grono pań, które doświadczyły dobroczynnych działań Alveo w przebiegu ciąży. Preparat pomagał obciążonemu organizmowi tych kobiet w systematycznym odkwaszaniu organizmu, dzięki czemu mogła być zachowana równowaga kwasowo-zasadowa. Alveo wspomagało reakcje enzymatyczne, funkcje trawienne organizmu, co z kolei pozwalało odbudować sprzyjającą organizmowi „dobrą” florę bakteryjną a potem utrzymać ją na prawidłowym poziomie. Również przebieg samego porodu i potem połogu był dzięki wspomnianym czynnikom znacznie łagodniejszy. Kobiety pijące Alveo przez całą ciążę nie borykały się z większością wspomnianych wcześniej problemów, bardzo szybko wracały po porodzie do pełnej formy dzięki temu, że Alveo, utrzymując prawidłową homeostazę (dotlenienie i odżywienie tkanek), pomaga w szybkim gojeniu się ran i regeneracji całego organizmu po okresie wzmożonej pracy, jakimi są ciąża i poród. Poród to nie tylko wielkie przeżycie dla matki, ale również dla rodzącego się dziecka, któremu po 9 miesiącach pełnej symbiozy z matką w stosunkowo krótkim czasie zmienia się środowisko, warunki życia. Z przyjściem na świat, odcięciem pępowiny dziecko samo musi oddychać, samo pracować, aby się odżywiać. Dzieci matek uzupełniających w ciąży swoją dietę ziołami Alveo łatwiej się rodzą nie są porodem tak bardzo zmęczone’ i szybko „aklimatyzują ‚ się” w nowym życiu, a to dzięki temu, że .. przez cały czas ich życia płodowego były przez swoje mamy systematycznie dożywiane wszystkimi potrzebnymi do prawidłowego rozwoju elementami. Dzieci z takim potencjałem, dodatkowo otoczone miłością rodziców, są zdrowe, silne i prawidłowo się rozwijają."

Gość gość
gdyby ktoś miał jakiekolwiek pytania na temat alveo to piszcie knapik.k@akuna.pl ......naprawdę watro zatroszczyć się o zdrowie maleństwa i swoje, ja sama z moją rodziną pijemy suplementy firmy akuna od 2 lat i naprawdę nam pomagają....pozdrawiam