Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POLSKIE MORZE nie za późno???

Polecane posty

Gość gość

Czy jest sens jechać nad bałtyk na urlop dopiero 12 sierpnia? Mąż mnie straszy że wtedy to juz jesień nad morzem:O

Gość gość
Nikt się nie wypowie?:(

Gość gość
pogody nie przewidzisz :)

Już tam od razu jesień :D Pogody nigdy nie przewidzisz. Czasami są upały w maju i wrześniu.....a czasami zimnica i deszcze lipiec/sierpień.

Gość gość
właśnie nad Bałtyk zawsze polecam czerwiec i koniec sierpnia jakoś tak wtedy najczęściej wypada fajna pogoda a czemuż to nie pojedziecie gdzieś za granicę?? za te same pieniądze nad jakieś ciepłe morze ?

Gość gość
Wiem ze nie przewidze pogody ale tak myślę czy w tym terminie czuć wyraźne ochłodzenie nad morzem? Pytam bo zawsze jeździliśmy na początku lipca niegdy w sierpniu

Gość gość
Nie przesadzajmy że za te same pieniądze...

Gość gość
coś ci sie pomyliło chyba ,każdy pierdzili że za te same pieniądze mozna jechac za granice . Nad morzem jest fajnie ,nawet jak słońca nie ma ,ja mieszkam nad samym morze,dla pogoda nie ma znacznia dzisiaj jest brzydko a się kąpałam ,oczywiście życzę Wam dużo slońca i słonecznego wypoczynku .

Gość gość
Oj niewiem czy te same pieniądze? Ale mniejsza z tym bo i tak ja i mąż morze uwielbiamy polskie.Pozatym nasza mała ma wskazanie od lekarza zmienić klimat ,zalecił nam bałtyk

Gość gość
Dzień jest krótszy, wieczory chłodniejsze. Pojedzcie nad Adriatyk

Gość gość
lipiec jest strasznie brzydki i tak już będzie do końca- niezbyt ciepło i deszcz, więc masz spore szanse na dobrą pogodę w sierpniu, bo pogoda zmienia się zazwyczaj cyklicznie

Gość gość
to zależy, jeśli to ma być Sopot, Międzyzdroje czy Kołobrzeg to na pewno nie jest za późno. Jeśli mniejsze miejscowości to już 15 sierpnia kończą sezon i wszystko znika. Tak było w Mielnie na przykład mimo pięknej pogody. Zostaje jedna knajpka, jedna smażalnia, ulice pustoszeją

Gość gość
nad polskie morze? :D Ubaw po pachy. To dla biedakow i desperatow. Jedzcie nad Adriatyk, nad ocean ale nie nad te brudna, szara i zimne kaluze.

Gość dhhdfhd
Nad morzem jesień była i jest. Może być co najwyżej lepiej. Śledźcie prognozy lub wybierzcie inną część kraju. (Nawet w czasie kilku cieplejszych dni woda nie zdążyła się ogrzać, teraz tylko czekają sinice, ledwie się ociepli, a będą czarne flagi na kąpieliskach.)

Gość gość
Adriatyk? w pewnej popularnej miejscowości: morze ciepłe jak zupa. płytko. boje i ograniczenia jak dla dzieci na koloniach. lubię jeździć za granicę, ale polską "kałużę" bardzo lubię i mam sentyment z dzieciństwa i młodości. ale pewnie lepiej pojechać za granicę, a później nie ruszać się z hotelu i plądrować bufet:D

Gość gość
oj nie przesadzajcie, nad Adriatykiem też pogody może nie być. I tak się zdarza. A polskie morze nie jest złe, nie wszystko co zagraniczne musi być lepsze. I ile bliżej :)

Gość nasturcja 123
ja tez kiedys słyszałam, że druga powłowa sierpnia jest gorsza, ale nigdy nie wiadomo,

Gość gość
Nad Adriatykiem musiałabys mieć wyjątkowego pecha by pogody nie było a nad naszym morzem to standart

Gość gość
Tak sie sklada, ze w statystycznie w Polsce w sierpniu jest ponad dwukrotnie mniej opadow deszczu niz w lipcu. Temperatury srednie takie same. Lipiec to najbardziej deszczowy miesiac roku. Co wy na geografii w podstawowce robilyscie?

Gość gość
Ja jadę z dzieckiem na 2 ostatnie tygodnie sierpnia nad morze.Też musimy zmienić klimat. Nie nastawiam się na ładną pogodę. Traktuję to jako turnus rehabilitacyjny.