Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ale mnie wkurza jak ktoś mówi, że Bóg jest winny zła na świecie

Polecane posty

Gość gość
No ok bog to miłośc, a za cale zło odpowiada szatanisko. A kto stworzyl tegoż szatana jak nie bog ? :D :D

Gość gość
Az mi jest niedobrze jak czytam te naiwne bajeczki o tym jaki ten buk jest wspanialy i milosierny. :O Zycie was niczym nie doswiadczylo to sobie mozecie mowic ze jest bezgraniczna miloscia, ale tak nie jest. :O

Gość gość
Ja czytalam ksiege Hioba i uwazam ze to co spotkalo Hioba to zwykle s*******nstwo. :O Zniszczyc czlowieka w imie zakładu. No rzeczywiscie bardzo miłosierne. :O

Gość gość
Hioba ale hiob i tak więcej dostał niz miał przed tem czyli i tak dobry układ

Gość gość
Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia.

Allium, jak jesteś, to jest właśnie owoc mojej niedojrzałości. Matka Boża, ojciec święty , jak widze takie rzeczy to mnie skręca bo to jest wszystko nie zgodne z nauką Chrystusa który jest głową kościoła a nie człowiek(papież)

nie skupiaj ise n a ludzkich naukach , nie wypatruj za nimi oczu , nie koncentruj sie na grzechach innych ludzi bo to do niczego dobrego nei prowadzi .Wielu myśli ,ze wytykając grzechy innym śa bliżej Boga a przeice nie tka mówi Biblia , nie tego nauczał Jezus . Niech twoje życie ,m twój przykład da świadectwo jak powinno wyglądać życie z Bogiem .

Gość gość
zamartwiania się jest grzechem trzeba ufać bogu bo jezeli sie zamartwiasz to znaczy ze nie pokladasz w nim nadziei a tylko w ludziach czyli lamiesz 1 przykazanie

wielu ludzi patrzy na Boga tylko takiego jakim był w ST - czyli srogi , gniewny i bez litości . Ale ot tylko jedna strona medalu - bo jest On też miłosierny , litościwy i ch*jny . Dlaczego tak trudno jest Go nam dostrzec ? Masz dzieci allium, a jeśli wymodlę aby np na drodze twoich dzieci stanął pan g****iciel i morderca czyli typowy bóg jahwe? Jak byś się czuła gdybyś musiała identyfikować swoje dziecko uduszone i z wnętrznościami na wierzchu? Czy byłabyś zła na pana boga jahwe (nie mogłabyś) a gdyby i tobie taka śmierć była przeznaczona? Pewnie byś się cieszyła i była dumna ale to zrozumiałe aby zostać świętą trzeba się nacierpieć przecież. Kiedy bóg jahwe rozkazywał mordować dzieci to przecież miecze i szable same nie latały? Kamienie same nie latały i nie uderzały w te dzieci tylko robili to ludzie z krwi i kości tak jak dzisiaj, widziałem kiedyś zdjęcie hitlerowskiego żołnierza wbijającego bagnet w brzuch żydowskiej kobiety w ciąży. Od razu przypomniał mi się stary testament i rozkaz rozpruwania kobiet w ciąży. Pomyślałem sobie co to dziecko w brzuchu przeszkadza wszechmogącemu bożkowi jahwe? Przecież według judaistycznej religii człowiek musi odpowiadać za swoją wolną wolę, a jaką wolną wole ma niemowle czy taki płód aby je zabijać bo tak bożkowi jahwe się podoba? Następne pytanie na które żaden pusty i kompletnie głupi katolik czy żyd nie umie odpowiedzieć i próbuje się wymigiwać. Dlaczego bóg jahwe rozkazywał zabijać dzieci skoro dzieci nie są niczemu winne? Dlaczego wielbisz boga jahwe a nie chcesz wielbić seryjnych morderców, najbardziej wykolejonych wykolejeńców których można by utożsamić ze słowami boga jahwe a jego chcesz wielbić? Może ci kryminalści też mają swoją drugą stronę i są litościwi, dobrzy? Może to oni są ucieleśnieniem boga jahwe i jakiś czeka na ciebie? W katolickiej doktrynie jest takie powiedzenie że tylko wasz bóg może odbierać życie. Więc jeśli ktoś umiera wskutek zamordowania przez jakiegoś wykolejeńca to znaczy że sam bóg ( en wykolejeniec mu życie odebrał) Żyj sobie ty i podobni tobie ze swoim bogiem świat pozbywa się takich ja wy. Umierajcie w gazie jak żydzi z jego imieniem na ustach. Bo bogowie umierają razem z ludzmi, macie rację do końca życia wasi bogowie i wasze niebo czy piekło będą z wami w waszych i będą istnieć w waszych głowach.

jaki ty jesteś nieszczęśliwy synku .... naprawdę jest mi ciebie żal .

Gość zlajakniewiemnaallegrowicza
do tego co pisał, że Bóg stworzył szatana - tak to prawda ale szatan sam wybrał zło, Bóg nie stworzył go złym. Czyli waszym zdaniem człowiek ma być zrobotyzowany, Bóg ma pociagać za sznurki - ma istnieć świat w którym nie ma nieszczęść i cierpień ale nie ma też wyboru stylu ubierania, słuchania muzyki, jedznia, bo to wszystko ma robić za nas Bóg. To nie tak, cierpienia znikną jak zniknie Szatan, który teraz( jak widać po tym temacie z powodzeniem) odciaga ludzi od Boga, przedstawia go jAKo sadystę.

Gość gość
Bóg nie jest niczemu winny bo go po prostu nie ma.

ludzie wolą wierzyc , że Bóg stworzył Szatana z całym jego szamaństwem i w ten sposób zwolnił ludzi z odpowiedzialności za swoje wybory , no bo jak jest szatan to po cóż się mu opierać A później płacz .

No własnie o tym piszę. Aleś sprawił/a radochę szatanowi tym wpisem, żal mi was ludziki

to było do gościa z 18:04 allium masz rację, ludziom się po prostu nie chce zajrzeć głębiej, szukać Boga, tylko wolą zwalić na niego odpowiedzialność i zyć dalej w przeświadczeniu, że nic nie muszą robić bo i tak Bóg zrobi co zechce

Gość gość
Żyj sobie ty i podobni tobie ze swoim bogiem świat pozbywa się takich jak wy. Przyjdzie czas, że ten srogi BÓG pozbędzie się tego świata.

a mnie ciebie zal synku , bo jka czytam czasami te twoje chaotyczne wypowiedzi , to rzucanie sie od sasa do lasa to od razu widać twoje nieuporządkowane wnętrze . Jedyna nadzieja ,ze jesteś młody jeszcze , jeszcze dojrzejesz .

Powiem krótko - jesteś niczym wobec mnie - twoje wnętrze to powtarzane od stuleci formułki religijne, bardziej cenie ludzi którzy wymyślili i napisali biblie i inne religie, ci mieli chociaż jakaś iskrę artyzmu anie papugowania, co prawda widzianą przez krzywe zwierciadło ale jednak.

Ja nie mam żadnych problemów, znam odpowiedzi na wszystkie pytania. Ty wy macie wielkie problemy i ja je znakomicie pokazuje bo nie potrafisz odpowiedzieć na oni jedno moje pytanie. Nic nie znaczycie.

masz problemów aż nadto . rozumiem , ze możesz czuć ise niepewnie w rozmowach o Bogu , być możne twoje serce jest wtedy niespokojne bo czegoś od ciebie po prostu chce . Nie zastawiałeś ise dlaczego tak często pojawiasz się na topikach o Bogu ? Brałeś kiedykolwiek udział w tzw " wywoływaniu duchów ? stawianiu wróżb z tarota ?

Posłuchaj gdybym ci powiedział czego pragnie moje serce - powinniście mohery już nie żyć. Rozpętałem metafizyczną wojnę i przeciągu kilku tysięcy lat o katolicyzmie i islamie nie będzie się mówić. Tak mocno w to wierze że stanie mi się, bo wierze w to mocniej nad życie rozumiesz. Ja nigdy nie umrę. Chcecie swojego bożka to się w niego zabawię. To jest moja wizja przyszłości w ciągu kilku następnych tysięcy lat - powstaną obozy koncentracyjne dla katolików i ludzi mocno religijnych ale tylko dla dorosłych, ich dzieci będzie się im porywać i wychowywać w duchu wiary w siłę stwórczą lecz w oderwaniu od jakiegokolwiek wyznania. Moi ludzie będą lepsi od ludzi bożka jahwe bo nie będzię się zabijać dzieci chyba że dorosną i staną się takimi samymi moherami i głąbami religijnymi.

Nie mi pierwszemu zachciało się zabijać ludzi tylko twojemu bożkowi, to on zaczął ja skończę.

To ty jesteś dzieciaczkiem katoliczku bo traktujesz swoją książeczkę religijną jak bajkę, ale zabijanie to nie są żarty to się działo naprawdę ludzie twojego bożka jahwe mordowali niewinne dzieci bo tak im się ubzdurało w ich schorowanych żydowskich schizofrenicznych łbach.

Gość gość
syn fubu - zdecydowanie masz jakis problem z glowa. jestes zwyklym malym zalosnym czlowieczkiem. Nie masz zadnej wladzy ani powaznych znajomosci. Jestes nikim , jestes jak mala kropelka w ogormnym oceanie. bardzo malo osob by zaplakalo po twojej smierci. jestes zerem. Pogodz sie z tym.

Teoretycznie jestem nikim ale moja wielkość powstała właśnie z nicości. W rzeczywistości jestem jak wasz bożek jahwe tylko dzieci to dla mnie rzecz święta. Oko za oko. Hitlerów i Stalinów nienawidzę tylko z jednego powodu - za to że zabijali dzieci.