Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Straszliwie boje się tabletek antykoncepcyjnych :(

Polecane posty

Gość gość

Witam, od trzech lat uprawiam seks z mężem tylko i wyłącznie z prezerwatywą. Oboje nas to już denerwuje. Mąż namawia mnie na tabletki, ja jednak się boje , ze przytyje. Rok pracowałam na wymarzoną figurę. z 73 kg spałam do 55kg i jestem przeszczęśliwa. Po za tym również boje się o buzujące przez tabletki hormony. Będąc w ciąży byłam strasznie nerwowa i o mało co nie rozwaliłam małżeństwa i mam wrażenie, że przez tabletki będe znów taka sama. Jestem przerażona, od razu zmieniam temat gdy mąż próbuje ze mną rozmawiać o tym, ale też chciałabym wiedzieć czy istnieje coś innego, co nie pozwoli na takie typu zmiany we mnie. Proszę o Wasze opinie i jakieś inne propozycję antykoncepcji. Dziekuję z góry za odpowiedzi.

słusznie, że się boisz. podawanie nawet jednego hormonu wpływa na pracę całej gospodarki hormonalnej.

Gość gość
Idz do lekarza i wspólnie wybierzcie metodę antykoncepcji.Może nova ring wkładasz do pochwy i masz spoko.Jezeli nie będzie ci odpowiadał to wyjmujesz.Koszt niewielki.

Gość gość
Tabletki nie powoduje tycia, co najwyżej zatrzymanie wody w organizmie. Dobrze dobrane tabletki nowej generacji nie zatrzymują wody.

Gość gość
Chcesz uprawiać zabezpieczony sex a boisz się tabletek.Skończ z sexem i nie musisz brać.Zamknij c**kę.

Gość gość
Uprawiam bezpieczny seks ! Używamy prezerwatywy ! :) Ależ ile można czuć ten silikon podczas seksu niż członka ? Seks z prezerwatywą to nie to samo co bez. Doświadczone kobiety i mężczyźni wiedzą na czym polega różnica :)

Ja mogę polecić Ci któryś z komputerów cyklu Lady Comp, Baby Comp lub Pearly jest to bardzo bezpieczna metoda antykoncepcji bo opiera się na znajomości biologii cyklu kobiecego a najlepsze jest to że sama poza pomiarem temperatury nic już nie musisz robić komputer wyznacza Ci płodne i niepłodne dni poza tym świetnie też sprawdza się w planowaniu rodziny. Możesz zajrzeć na forum tutaj na kafeterii lub wejść sobie na stronkę producenta ladycomp.pl . To naprawdę skuteczna metoda sama stosuję więc wiem o czym mówię i mogę polecić jako alternatywę dla pigułek i innych rozwiązań hormonalnych.

Gość gość7
Ja jestem po pierwszym opakowaniu tabletek anty. Powiem tak nie przytyłam, troszke urosły mi piersi, moze nie urosły ale sa takie nabrzmiałe i ciagle bolą. I miałam straszne humory, płakałam z byle powodu. Na szczeście przeszło. Mam nadzieje że będzie coraz lepiej ;) organizm musi sie przyzwyczaic