Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kogo wybrać, faceta czy matkę?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam na imię Natalia i mam 18 lat. Niestety, takowego wyboru chyba będę musiała dokonać.. Od prawie 2 lat jestem ze swoim facetem, on ma 21 lat. Mamy wobec siebie poważne plany (domyślam się, że większość teraz pomyśli, co osiemnastolatka może wiedzieć o poważnych związkach..), ale tak właśnie jest..cały problem tkwi w tym, że moja mama kompletnie nie akceptuje tego związku, w zasadzie nie akceptowała żadnych, w których byłam..do tej pory prócz Piotrka byłam z trzema chłopakami, ale co to było,taka zabawa w miłość, szczeniackie wygłupy. Jednak przy Piotrku poczułam coś innego.. Przysięgam,nigdy czegoś takiego nie czułam..oczywiście,na początku faza fascynacji i te sprawy,ale teraz to już co innego..Kocham Go, po prostu Go Kocham..jestem świadoma jego wad, On moich również, ale związek jest od tego, by sobie pomagać i starać się te wady korygować. Jednakże moja mama widzi w Nim tylko wady, przede wszystkim to,ze jest brzydki..cholera,komu on ma sie podobac? Czy tylko dlatego,ze nie nalezy do jakichs bostw mam go przekreslic..? Uważa również, że skoro jest starszy, na pewno sie Kochaliśmy. Jestem dziewicą, a Piotrek mówi że ten krok podejmiemy tylko wtedy, gdy ja uznam, ze tego chce. On mnie szanuje! Oczywiscie,jak kazda para pozwalamy sobie na czulosc czy pewnego stopnia pikanterię, ale to zwykły popęd i chęć bliskości z ukochaną osobą,jak u każdego w tym wieku! Czy to oznacza, że ja się nie szanuję..? Do tego wszystkiego dochodzi moja siostra,która dobrze żyje z mamą,ma chłopaka który jest przystojny,ma fajny samochód, jest kulturalny i nie ma tak zbereźnych myśli jak np ja z Piotrkiem. I tego moja siostra nie umie właśnie zrozumieć, są pary, u których popęd jest znikomy i są też takie,które do swojej seksualności mają inne podejście. Ona nie wymaga czułości,nie lubi się całować ze swoim chłopakiem,uważa że to obleśne. Ja z moim chłopakiem piszemy sobie czasem jakieś sprośne smsy, i są sytuacje, gdy siostra te smsy przeczyta..juz leca slowa typu dziwka..mama dala mi calkowity zakaz spotykania sie z nim,od tej pory, przez 8 miesiecy,spotykalismy sie w ukryciu..w koncu tego nie wytrzymalam..gdy skonczylam 18 lat (w styczniu tego roku), wyprowadziłam się do swojego chłopaka. On pół roku wcześniej poszedł do pracy, zbudował Nam pokój w którym bysmy mieszkali..mielismy plany..nie wypalilo..postanowilam wrocic do domu i dac mamie szanse na zmiane, gryzlo mnie sumienie. Ona miala pozwolic spotykac mi sie z Piotrkiem. I pozwala.problem w tym, ze teraz cala moja rodzina go nienawidzi..ona nonstop go obraza, pozwala mi sie z nim spotykac,ale chocby dzis,byla sytuacja ze z nim wyszlam,a po powrocie dowiedzialam sie od siostry ze ona po moim wyjsciu plakala..nie mogla zniesc mysli,ze z nim przebywam,ze z nim jestem..mowila podobno,ze ona zrobila by wszystko,bylebym z nim nie byla,tak bardzo go nienawidzi..ja juz nie umiem tak dalej zyc..powiedzialam Piotrkowi ze na niego nie zasluguje, ze to chyba koniec,ale on sie nie poddal..chyba bede musiala dokonac wyboru..jest ciezko..tak cholernie Go Kocham..proszę,pomóżcie,błagam..liczę na Waszą pomoc i serdecznie pozdrawiam..

Gość gość
Natalia jestes na dobra sprawe pelnoletnia choc jeszcze bardzo mloda. Niedlugo mozesz sie z kims zwiazac, wyjsc za maz i opuscic dom matki, oczywiscie do tego powinnas byc jeszcze samodzielna. Jesli matka nie uznawala zadnego z twoich chlopcow to troche zapala sie czerwona lampka. Zastanow sie jednak czemu jest przeciwna temu zwiazkowi. Czy dlatego ze ty jestes za mloda i boi sie o ciebie, czy ten chlopak nie jest jednak zbyt odpowiedni. Jesli chlopak jest w porzadku to nie sugeruj sie matka i wybierz jego , z matka przyszlosci przeciez nie stworzysz.

Gość gość
wiesz jak wygląda podkulony ogon? nie wiesz? będziesz miała okazję się przekonać, już niedługo. sorki, ale to jest prawdziwe życie, a nie promocja do następnej klasy