Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osoby które:sprzątają,pracują na budowie,kelnerstwo,opiekunki napiszscie mi

Polecane posty

Gość gość

czy stać was na normalne życie z takich zawodów? Bo niżej ktoś twierdzi,że nie możliwe aby było stać. Z mężem w tym roku wyjeżdżamy ale przez takie wątki zastanawiam się czy nie zrezygnować. Mąż miałby zapewnioną pracę na budowie ,przy remontach ,ja bym poszukała,na :sprzataniu,w restauracji,czy jako opiekunka. Tutaj jestem na bezrobociu,mąż tyra na budowie z nie pewnością,bo lada dzień może stracić pracę,mieszkania własnego nie mamy. Mamy jedno dziecko. Nie chce benefitów itp. Chcemy pracować i aby było nas stać na jedzenie,ubranie,wynajem,od czasu do czasu wyjście jakies do zoo czy coś takiego czy raz w roku na wakacje nawet do Polski,nic więcej. po prostu czy nie będziemy biedować jak inni tu piszą?

Gość gość
mozna normalnie zyc ja zaczynalam sprz dla agencji za najnizsza po 3 m-ch roznioslam wlasne ulotki teraz po roku zarabiam 1600 czyli dwa razy wiecej niz na poczatku i mysle o dalszym rozwoju

Gość gość
przeciez to zalezy od zarobkow,a nie od pracy. ja mieszkam w DE. pracuje w magazynie. tak, w magazynie!!1 mam umowe na stale, zarabiam dosc dobrze i bylam juz w chorwacji i turcji, a nie mieszkam tu nawet 2 lat. bez jezyka tu przyjechalam.

Gość polksaa
Zauwazcie,ze Ukraincy czy inni emigranci w PL .pracujacy za 800zł,1000zł /m-c tez sobie chwalą zycie w PL i im tez na "wszystko" wystarcza. Jakos nie słyszałam z ust rdzennych Anglików,Irlandczyków,ze mozna sobie na wszystko pozwolic i zyc wspaniale za najniższa krajowa. Zauważcie,ze Irlandczycy,Anglicy ,Holendrzy etc.imigruja ze swoich panstw własnie z powodu niezadowolenia z zarobków. Gdyby nie ci imigranci ,to tym krajom tania siła robocxza nie była by potrzebna

Gość gość
o czym ty piszesz ??człowieku !! byłaś w Chorwacji i Turcji a co Ty z ery kamienia łupanego się wyrwałaś !! będąc w PL zwiedziłam całą Europę i nie tylko ,nie będę wymieniać bo to żenada! Pracujesz na magazynie nie rozumie dlaczego to w ten sposób podkreślasz bo praca jak każda normalna. Do autorki tematu żyć można ale kokosów nie oczekujcie z tego co będziesz zarabiała w tych zawodach które wymieniłaś odkładać nie będzie za bardzo z czego. Normalne zwyczajne życie będziesz wiodła. Opłaty jedzenie paliwo aby do pracy dojechać minimum dwa auta potrzebujecie dla męża i drugie dla siebie ubezpieczenia w DE drogie zwłaszcza gdy zaczynasz od 0% pierwsze auto. Powiem wprost żyjesz tak jak żyłaś w PL tyle że nie martwisz się że do drugiej wypłaty nie wystarczy. Urlop i owszem będziesz miała z czego opłacić. Poza tym życie codzienne przy takich dochodach to jak ja to nazywam ....praca,spanie i sranie i tak co dzień.

Gość ale pierdolicie głupoty
2013-07-14 12:21:54 [zgłoś do usunięcia] polksaa Ukraińcom i ruskim wystarczy aby tylko na wódeczkę zarobić :) Ja jakoś nie widzę pełno rodzin ukraińców w Polsce :) 2013-07-14 13:17:07 [zgłoś do usunięcia] gość Pewnie więcej zarabiasz w Polsce,ale k***a większość ludzi zarabia najniższą i jak napiszesz że z tej najniższej w Polsce pojadą do Chorwacji, nie będa żyli od dechyd o dechy,kupią sobie ciuch,kosmetyki,itp to Cię wyśmieje :D Jeszcze raz napiszę,przeżyj za 1200zł w Polsce,a przezyj za 1200 funtów w Anglii. I k***a nie piszscie o Londynie bo są inne miasta. Para pracująca nieźle sobie da radę na emigracji. Kraje jak:Francja,Anglia,Belgia zawsze będą lepsze od Polski,bo tam będziesz zawsze lepiej żyła. I k***a ludzie kto oczekuje czerwonego dywanu i pieniędzy za nic nie robienie? 2013-07-14 13:17:07 [zgłoś do usunięcia] gość Co ludzie robią w Polsce? To samo:,,....praca,spanie i sranie i tak co dzień.'' i nic z tego nie maja.

Gość gość
Kazdy tak wyzywa na Polske, a gdy patrze na rodzine i znajomych to jednak tez jezdza na wakacje za granice, maja samochody, biora kredyty na mieszkania. Moi rodzice sa na emeryturze, a wlasnie kupili drugie mieszkanie i jezdza sobie na wycieczki po Polsce i Europie co najmniej kilka razy do roku.

Gość gość
Co ludzie robią w Polsce? To samo:,,....praca,spanie i sranie i tak co dzień.'' i nic z tego nie maj ============================= otóż nie :) oprócz pracy srania i spania mam czas na swoje hobby pasje nie będę wymieniać bo i tak połowa nie pojmie. w DE nie masz na to czasu mijasz się w drzwiach z mężem niestety opłaty tutaj i utrzymanie kosztuje w weekend d**y nie masz sił ruszyć więc odpoczywasz i to według mnie jest życiem ograniczającym się do konsumpcji i wydalania oraz z********ania :)

Gość fringe bene fits
podrorzowac, podruzowac jest bosko

Gość Nie podniecajcie się tak.
Kochana a co niby ludzie w Polsce robią? Opierdalają się? Nie! Bo nie mają takich dobrobytów (czyt.benefit) jak wy w Wielkiej Brytanii. Ale mniejsza o to,nie chodzi o dodatki. Bo są tez ludzie co wyjeżdżają i chcą pracować. Nie pisz,że w Polsce ludzie nie pracują i że mają czas :) Bo chyba tylko tacy co mają kase i mogą sobie na to pozwolić,a nie Pani która sprząta,czy mąż który remontuje mieszkania. Różnica jest też taka,że robiąc to w Polsce i tak Ci tej kasy brakuje,robiąc to w Wielkiej Brytanii czy w innym kraju,jakoś nie martwisz się co jutro taniego ugotować. Więc nie p*****l.

A co do cholery uważacie że w Polsce się wszyscy lenia? Chyba sie gorzej czujecie!!!!!!!! W Polsce by ledwo co od 1 do 1 starczylo to trzeba po 7 dni w tyg zapierdzielac i w swieta ja obecnie mysle o wyjezdzie ale jak czytam wpisy jakis cyrkowcow co pisza wlasnie takie bzdury to rzygac mi sie chce!!!! Mam obecnie zasilek w polsce macierzynski maz pracuje ma niecale 2000tys msc a mamy 3 dzieci w tym jedno w wieku szkolnym 2 w przedszkolnym i noworodka i tak dochod prawie 3200 nie starcza ceny w Polsce takie sa ze z Nowym Yorkiem mozna zrównac tylko tam dochody ludzie maja odpowiednie do cen na rynku a tu wszystko tak kosztuje za za 50zł ma sie jedzenia na dzien a nawet i nie to wiec prosze nie wmawiac ze kur** Polacy sraja i spia

Gość gość
jedzcie zatem za granicę tam za pracę jaką będziecie wykonywać a zapewne będą to intratne posady "będzie was na wszystko stać " :D jaj sobie nie róbcie !!! za granicą za darmo nic nie dają i tak samo żyjesz od pierwszego do pierwszego jak ktoś napisał praca sanie i sranie :) z***biste życie ! nie ma co! ambicje sięgające zenitu hehehe

Gość ale co wu pierdolitta
W polsce racowlam w sklepie i tu pracuje w sklepie, wpl nie milam kasy po 2 tyg jak zrobilam olaty tu stac mnie na wsyzstko pracowac trzeba wszedzie ale tu jest inne podejscie i a luzie nikt nikogo nie cisnie , nie ma strsu praktycznie jakw pl, ziwzilam pol europyw tym roku Azja, odkladamy, wiec nie pindolcie ze to samo? srac sac trzeba wszedzie , a jak roznica pracowac zagranica(poza kasa)niz w pl??zjezdzam do domu o 18 , maz tez czasem na tyg wolne, jezdzimy na zkupy silka itp niczym nie rozni sie nizw pl , zajomi tez sa ale poziom ammy wyzszy i mieszkanie cude:)

Gość gość
ale co wu p******itta,ot włąsnie.W PL miaąłś źle i dlatego wydaje ci sie,ze zycie na obczyźnie jest cudne.

Gość gość
bo to już nie te czasy gdzie jechało się aby na dom zarobić teraz za granice jedzie się żyć przeciętnie jak każdy inny człowiek najwięcej pracy jest Anglii i najlepsze możliwości zarobienia mimo iż tylu polaków już tam wyemigrowało nadal jest pełno pracy i żyje się na poziomie

Gość gość
najwięcej pracy jest Anglii i najlepsze możliwości zarobienia mimo iż tylu polaków już tam wyemigrowało nadal jest pełno pracy i żyje się na poziomie xxxxxxxxxxxxxx nie p.i.e.r.d.o.l głupot człowieku!!!!!!

Gość gość
z***biście jest w Anglii :)

Gość gość
Kolejny nieudacznik? Co to twierdzi, ze pracy w UK juz nie ma i w ogole??? Qrwa ludzie, jak jestes nieudacznikiem to NIGDZIE sobie nie poradzisz! To, ze Ty siedzisz na du pie i narzekasz nie znaczy, ze pracy nie ma, bo jakos job centre i inne dzialalnosci nie zwijaja. Skonczcie bredzic! Boicie sie by Wam ktos pracy nie odebral??? Wiadomo, ze jest kryzys, ze to nie te czasy, ze sie jechalo zagranice na 2-3 lata i budowalo dom, ale jak ktos jest ambitny, pracowity i chce to sobie radzi! Mojej rodzinie i znajomym tez kazdy odradzal wyjazdu, a zadne z nich biedy nieklepie, mimo, ze nie wyjezdzali z super jezykiem i wyksztalceniem - trzeba CHCIEC, a nie siedziec, biadolic, marudzic i narzekac. Jak ktos chce to prace predzej czy pozniej znajdzie! Na poczatek moze bez rewelacji, moze za minimalna, ale od czegos zaczac trzeba!

Gość gość
W Anglii jest OK praca też zarobki też

Gość gość
@gosc - wiesz, to zalezy, co robisz, ile zarabiasz, jakie masz potrzeby i wydatki :)

Gość gość
ludzie nie narzekajcie bo serio w Anglii można się dobrze urządzić pracy jest wystarczy chcieć poszukać

Gość gość
No pracy, a raczej roboty to moze jest, za £6.19/h, £7 i tym podobne to sie dorobisz co najwyzej garba! A dwa w stolicy nawet £10/h czyli cos ponad £300 tyg na reke jest nedzne