Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciek B.

propozycja obiadu na niedziele..

Polecane posty

Good morning🖐️ Wczorajsza kolacja byla super:) Zjadlem pieczen z dzika z jalowcem i zurawina🖐️ Wlasnie wrocilem z kosciola, naladowalem akumulatory i zebralem sile duchowa na kolejny tydzien i zabieram sie pomalu za niedzielny obiad. Oto moja propozycja na niedzielny obiad: 1) rosol z kuraka z makaronem niteczki, 2) kotlet schabowy z kartoflami, ogorkiem kiszonym, kalafiorem podsmazonym obtoczonym w jajku i bulce tartej, 3) kawalek gotowanej mlodej kapusty (tzw. kapusi), 4) dzban soku porzeczkowego, 5) na deser: lody smietankowe i mojito. Smacznego.

Gość Elenkaa
No no, dogadzasz sobie:-)

Gość gość
6) Stolec z wymiocinami i mocz za miast soku:) smacznego :)

Gość Elenkaa
No ja mam dzisiaj również rosół z makaronem, kurczaka pieczonego z młodymi ziemniaczkami i mizerią, do tego zimna cola:-)

Gość gość
kiedy ci się to znudzi? :D

Nigdy. Bede to pisal juz zawsze. @Kamila: smacznego. Tylko poodkrajaj te biale elementy.

Gość Elenkaa
Kurczak w całości

Gość gay224h
6) Stolec z wymiocinami i mocz za miast sokuusmiech.gif smacznego usmiech.gif To jest dobre

Elenka, to prawidlowo go podziel tylko;) @Kamila: nie przepadam za piersia. Wole udko.

Gość gość
Przeciez 3/4 Polski wdoopia dzisiaj to samo! typowy polski niedzielny obiad - nudny jak flaki z olejem!

Gość gość
to samo miałam pisać! nuda. typowy polski obiad bez smaku i polotu. rosół a na drugie mięso- pieczone albo kotlet plus pyry. jak byłam dzieckiem, to nie znosiłam takich obiadów. całe szczęście, że jestem dorosła i nie muszę już tak jeść

Gość gość
A czemu nie?! ze Polak to tylko kurczaki albo wolowine ma jesc haha Co za bzdury! Widac, ze brak Ci polotu, jak zreszta 80% polskiej spolecznosci, caly czas tylko miecho i to w najbardziej "surowych", czyli malo wyszukanych postaciach...

Gość _SunnyDay_
k***a ile kalorii a pozniej tyjecie :o

@gosc z 12:14: no tak i co z tego? Jestem Polakiem, wiec jem tradycyjne, niedzielne obiady. Jesli spodziewales sie steku z kangura, albo poledwicy z misia pandy, to nie u mnie.

Gość _SunnyDay_
warzywa, owoce, rosół, pomidorowa.... a nie tluste miecho i kalafior fuj

Gość _SunnyDay_
mieso grilowane lub pieczone ew gotowane :o

@gosc z 12:20: oczywiscie, teraz jestes dorosla i mozesz jesc kuchnie swiata:) Pozdrawiam i smacznego.

Gość gość
no właśnie: "stek z kangura, kotlet z pandy"- typowy polski chłop bez wyobraźni, co to tylko kotlet plus pyry i nic innego w życiu nie widział- potrafi tylko kotlet z wieprza zastąpić innym zwierzęciem z dalekich stron:D, ale zasadniczo istota posiłku pozostaje ta sama- nadal kotlet.. całe życie żrecie te pyry i rosół, a już faceci, to w ogóle beznadziejne mają upodobania i tylko by to gówno w kółko żarli i nawet jak, gdzieś pojadą albo pójdą do restauracji, to nic tylko żreć kotleta..