Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eugeniusz_Kolator_

Mężczyzna konkretny....

Polecane posty

Gość Eugeniusz_Kolator_

witam. Drogie Panie męzczyzna konkretny dla was to jaki?? Prosze o przyklady z zycia , co uwazacie za konkretnego i przykłady braku konkretnosci waszych facetow... patrze na siebie, staram sie niby taki byc, a na kazdym kroku widze swoje słabości...

Kierujesz pytanie tylko wyłącznie do kobiet, czy posłuchasz też faceta?

Gość Eugeniusz_Kolator_
faceta tez oczywiscie...:)

Facet konkretny to taki który odpowiada jasno i "konkretnie" np. na pytania. Szczególnie o pytanie z wyborem i te które wymagają decyzji. Przykłady pytań na które konkretny facet podaje jasne odpowiedzi: - Gdzie jedziemy na urlop? - Jakie filmy lubisz? - Czy lubisz ... ? - Czy chcesz ... ? - Czego chcesz ? - Czy OPCJA A czy może OPCJA B? - Kiedy to zrobisz? Osoba konkretna (każdej płci) odpowiada i wypowiada się jasno i zwięźle. Czyli odpowiada np.: - Tak - Nie - Jutro - Za tydzień - Za miesiąc - 1,5,10, 15, 50 - konkretne liczby Osoba konkretna unika wypowiedzi: - nie wiem - nie mam pojęcia - być może - prawdopodobnie - kiedyś, za jakiś czas - czy ja wiem - gdyby ... Teraz trochę podłoża - niepewność i nieokreślenie siebie w stosunku do świata wynika najczęściej ze słabego kontaktu ze sobą (z własnym Ja). Umiejętność wglądu w siebie, w swoje uczucia, emocje, potrzeby i swoje pragnienia - pomaga. Jednocześnie spotkanie się ze sobą wzmacnia cię. Daje Ci poczucie że dużo możesz i widzisz swoje mocne strony. To daje ci "wewnętrzną" siłę, która potem uzewnętrznia się. Zdania które opisałem wyżej, to zewnętrzne objawy siły wewnętrznej. I dlatego proponuję zacząć od pracy ze swoimi kompleksami i szukanie swoich mocnych stron (które każdy ma, lecz nie wszyscy je zauważają).

Gość Eugeniusz_Kolator_
oo, super.. o to chodziło a problem widze właśnie taki, że brak mi tej konkretności, łapie sie na tym ze jej nie ma.... oczywiscie nie musze wspominac jakie to przelożenia ma na zwiazek...