Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Werka 123

Czy moge odebrac zasilek na dzieci kochance mojego meza?

Polecane posty

Gość Werka 123
To on wniosl pozew o rozwod. Sprawa odbyla sie 9 lipca i wyrok brzmial oddalic powodstwo. Mamy 2 malych dzieci dlatego nie ma rozwodu, mamy sie pogodzic.

Gość Werka 123
Dziekuje za madre porady kochani

Gość Werka 123
Jak napisze 2 listy jeden do MOPSu a drugi do Urzedu Skarbowego to to cos da?

Gość Werka 123
Kochanka mojego meza zglosila sie do szlachetnej paczki. Prosze sobie przeczytac Kod rodziny: WAR-1743-512911 Pani Agnieszka (36 l.) wraz z konkubentem Bogumiłem (35 l.) wychowuje troje dzieci: Kamila (14 l.), Marysię (13 l.) i Filipa (11 l.) Po rozstaniu się z mężem, ojcem dzieci i alkoholikiem pani Agnieszka próbuje ułożyć swoje życie z konkubentem, Bogumiłem. Rodzina radziła sobie samodzielnie do momentu, kiedy pensja pana Bogumiła w znaczny sposób (60%) została zajęta przez komornika na zaległe alimenty na dzieci z poprzedniego małżeństwa. Pani Agnieszce trudno znaleźć stałe zatrudnienie ze względu na stan zdrowia, choruje na zwyrodnienie stawu kolanowego, ponadto dzieci też wymagają szczególnej opieki, Marysia ma lekkie upośledzenie umysłowe, ponadto dwoje dzieci wciąż moczy się w nocy. Obecnie dochód na osobę w rodzinie pani Agnieszki nie przekracza 240 zł, głównie dzięki alimentom i pensji konkubenta. Rodzina żyje w bardzo skromnych warunkach. Mimo wielu problemów pani Agnieszka pozostaje wciąż bardzo dzielna, wykazuje postawę bohaterską, jest bardzo pozytywna i docenia to, co ma. Chciałaby bardzo zrobić kurs na pracownika socjalnego i pracować w opiece społecznej, brakuje jej jednak pieniędzy na zdobycie uprawnień. Pani Agnieszka marzy o nowym łóżku dla Filipa, bo to co ma jest strasznie zniszczone przez nocne moczenie się syna, podobnie jest z materacem w łóżku Marysi. W związku z tymi problemami rodzinie przydałaby się także chemia w postaci proszków i płynów do prania.