Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blizniaczka010203

Czy luteina przyspiesza owulację?

Polecane posty

Gość blizniaczka010203

Dziewczyny, wiele z Was bierze luteinę z tego co czytam. Ja wlasnie zaczelam ja brac na regulacje cyklu - nie jestem w ciazy - tak na marginesie. Moje pytanie jest takie: w jaki sposob luteina wplywa na nasz organizm? Czy luteina przyspiesza owulacje? Zazwyczaj mialam cykle 30-40 dniowe, owulacje różnie, ale zazwyczaj pozno: gdzies tak w od 18 do 28 dc. A teraz kompletnie nie wiem kiedy sie jej spodziewac.Luteine biore od 16 do 25 dc potem przychodzi okres.

Gość blizniaczka010203
upup

Gość gość
Luteina blokuje owulację. Po owulacji poziom progesteronu w organizmie rośnie, a następnie spada wywołując miesiączkę. Luteina to progesteron właśnie. Przyjmujesz luteinę - poziom progesteronu rośnie, następnie przerywasz, poziom spada, pojawia się miesiączka. Jak do tej pory wyznaczałaś owulację?

Gość blokuje owu
Wzięta za wcześnie. Luteina to sztuczny progesteron

Gość blizniaczka010203
Do tej pory mierzyłąm temperaturę i obserwowałam śluz. I zawsze od momentu skoku za 9-10 dni pojawiala sie @. Wiec wnioskowalam ze około dnia skoku była owulacja. W takim razie nie rozumiem mojego gina, Przepisal mi ot tak luteine, nie robiac monitoringu ani nawet nie pytajac kiedy mam owu. Kazał brac luteine od 16 do 25 dc, a teraz sie dowiaduje, ze ja biore najprawdopodobniej przed owulacja. Gin kazal przyjsc po 3 opakowaniach. Jak myslicie mam czekac czy iswc wczesniej?