Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruba 50 tka

Mam 50 lat i jestem gruba

Polecane posty

Gość gruba 50 tka

Tak jak w tytule ,jestem gruba stara panna i taka juz pozostane ,czas sie juz z tym pogodzic bo ile mozna myslec o jedzeniu ,o diecie , chcialabym zyc tak jak inni ale juz nie umiem ,moje zycie kreci sie tylko wokol jedzenia - zrobic dietetyczne zakupy i dietetycznie przezyc dzien , moja cala uwaga skupia sie tylko na tym by schudnac .Ile tak mozna ,przeciez w zyciu sa jeszcze inne rzeczy niz jedzenie i waga .Brak mi sily do dalszej walki ,mimo diety schudlam 1kg w szesc tygodni .Znow lato jest nie dla mnie ,urlop na plazy nie dla mnie .Dodam ze mam 40 kg do zrzucenia .Ja cieszyc sie latem ,jak gdzies wyjsc jak nawet ladnego ciucha nie mozna na siebie wlozyc . I jak gruba ma dbac o siebie skoro w sklepie tylko ciuchy w dziewczecych rozmiarach .Przeciez gruby zanim schudnie musi sie w cos ubierac ,czy ktos o tym pomyslal. Czy jest tu jeszcze ktos taki kto tak ma jak ja i te lato ma juz z glowy ,pozostaje nadzieja ze moze przez zime uda sie troche zrzucic kg by w przyszlym roku latem cieszyc sie zyciem ?

Gość gość
to może mniej jedz i co 2 dni idź na spacer

Gość gość
i zaplanuj gubienie 1 kg na m-c

Gość gość
a masz jakieś hobby? czy tylko to żarcie to hobby?

Gość gruba 50 tka
Nie mam hobby bo moje zycie kręci się wokół diet i zamknięte kółko.

Gość gość
ja mogę z tobą chwilę popisać? masz teraz czas?..to może się czymś zajmij, idź do sklepu, na spacer, do biblioteki, księgarni...żeby nie myśleć o jedzeniu a mieszkanie, zwierzak...

zapraszam Cie do kontaktu ze mną. Mogę ci polecić coś co nie wymaga ani drakońskich diet a napewno pozwoli zapomnieć o podjadaniu :) jak coś to pisz na mój adres mailowy. mgermanska@gmail.com

Gość gruba 50 tka
Mam czas, dzięki że możesz popisać. Mam mieszkanie, pytasz czy mam zwierzaka? Tak mam kota. Przez mój wygląd odsunęłam się od ludzi, wstydzę się tego jak wyglądam, a jedzenie w miejscach publicznych w ogóle odpada....każdy pomyśli...taka gruba i jeszcze żre..

Gość gruba 50 tka
Dzięki to napiszę na maila. Co do diet to nie wiem dlaczego żadna na mnie nie działa. Może dlatego że kiedyś się tak głodziłam że nie jadłam nic całe dnie i chyba rozwaliłam sobie metabolizm

Gość gość
ja tez mam kotkę widzisz..masz kogoś, kto cię potrzebuje! nie wiem jaki styl życia prowadzisz? ale proponuję, zacznij dużo chodzić!

Gość gruba 50 tka
Teraz zaszyłam się w domu i mało wychodzę, jedynie na zakupy, z jakiego jesteś miasta?

Gość gość
a dlaczego nie wyjdziesz jest ciepło... jak będziesz siedzieć, to nigdy nie schudniesz idź po zakupy, na spacer nawet w czasie deszczu wychodź, gdziekolwiek

Gość gość
i ..co..gdzie jesteś? na spacerze czy w kuchni?

Gość gość
jestem godna potępienia....najadłam się, odchudzanie znowu poszło na marne.....:(

Gość gość
Byłam dziś na zakupach a potem mi się nie chciało samej wyjść, muszę się wziąć w garść. W piątek przyjeżdża do mnie siostra, cieszę się.

Gość gość
Mam 50 lat 162 wzrostu i ważę 64 kg i też mam problem żeby schudnąć ,w każdym stroju żle wyglądam .

Gość gość
zawsze możesz zacząć od jutra!

Gość gość
A próbowałeś już jakiejś diety? Ja mam znacznie większą nadwagę.

Gość luizaa kobyłecka
mam mniej lat i gruba jestem

Gość gość
hej, laseczki meldować się dietę zaczynamy d*pska ruszamy :O

Gość kaja W
Ja też mam kłopot przy odchudzaniu. Już nie mam siły do tych diet. Kiedyś nawet udało mi się zrzucić 10 kilogramów i było super, tylko potem znowu przytyłam. Teraz chyba jeszcze raz spróbuję. Mam już plan. Dietetyczka wyznaczyła mi dietę i powiedziała, żebym sporo spacerowała szybkim krokiem przez co najmniej czterdzieści minut dziennie. Jakoś się zmusiłam i chodzę. Ale ostatnio koleżanka podpowiedziała mi, żebym kupiła sobie taki suplement na odchudzanie http://www.nuvialab.pl/odchudzanie/acai-berry/slimette/ i wtedy zobaczę jak można skutecznie pozbyć się nadwagi. Nie wiem czy kupić, czy nie, może wy mi doradzicie?

Gość gość
spamujesz!!! wystarczy marsz 40 min i fajnie schudniesz wiadomo,nie żreć!!! jak wieprz

Gość gość
hej gdzie się podziewacie

Gość gość
dlaczego ludzie wariują na punkcie odchudzania się,żamiast po prostu jeść mniej i do tego racjonalnie? Może ktoś mnie objaśni?

Gość gość
mam 3 kg nadwagi dla mnie to problem..bo są wakacje!

Gość gość
ej zagladnie tu ktoś

Moje Kochane Panie. Zdrowe jedzenie, gotowane, bez białego pieczywa, lekkie i może się da. Gdy ma się swoje latka to z odchudzaniem trzeba też wolniej. Nie należy siedzieć w domu. Postaraj się komuś pomagać. Kim jesteś z zawodu? Co lubisz robić najbardziej? Trzeba się zająć jakąś pracą.

Ostatnio kupiłam sobie płyn Elavia. Są różne ceny ale ja znalazłam aptekę gdzie byłą po ok. 35.- Jest to mikstura którą się pije 10 dni a później są tabletki by nie powstało jojo. płyn sporządzony z wielu owoców i ziół. Czuję się znacznie lepiej, może to sugestia. Oczyszcza organizm. Zobaczymy jakie będą efekty.

Czy o TYM SŁYSZAŁYŚCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ODKWASZENIE ORGANIZMU Produkty zakwaszające Do produktów zakwaszających należą przede wszystkim kawa, czarna herbata, mięso, wędliny, słodycze, pieczywo, sery i przetwory mleczne. Jeśli dominują one w naszym codziennym jadłospisie, to prawdopodobnie organizm jest zakwaszony. Organizm zakwaszają również papierosy, alkohol, stres, zbyt intensywny, nieodreagowany wysiłek umysłowy. Tak więc by odkwasić organizm, trzeba przynajmniej na jakiś czas wykluczyć te produkty z codziennego jadłospisu lub przynajmniej zdecydowanie je ograniczyć. Zdecydowanie należy zwiększyć ilość warzyw – one neutralizują nadmiar kwaśnych produktów przemiany materii. Jeśli mowa o jedzeniu, trzeba pamiętać o układzie trawiennym. Od jego sprawności i zdolności przyswajania zależy nasze zdrowie – jak jemy, tak żyjemy. W ramach odkwaszania przeprowadza się łagodne oczyszczanie jelit i automasaż brzucha, które wspomagają regenerację jelit, a także masaż odkwaszający i chirogimnastykę. Odżywianie w czasie terapii Dieta składa się głównie z warzyw , gotowanych na parze lub w małej ilości wody. Niektóre z nich, takie jak ziemniaki i buraki, przygotowujemy w łupinach. W kuracji możemy jeść każde warzywo: marchew, pietruszkę, seler, brokuły, kalafior, kapustę, por, pasternak, cukinię i wiele innych. Przed warzywami jadamy sałatę, którą zimą może zastąpić kapusta kiszona. Oczywiście wszystko przyprawiamy ziołami, zieleniną, solą morską. Dodajemy pomidory, paprykę, ogórek, rzodkiewkę, kiełki i oleje: lniany, słonecznikowy, rzepakowy, oliwę z oliwek (tłoczone na zimno!!!). Spożywamy również nasiona słonecznika, pestki dyni, migdały, orzechy, suszone owoce (niesiarkowane, czyli z certyfikatem ekologicznym). Jemy również owoce (mogą być gotowane na parze, np. jabłko, gruszka z cynamonem) – zawsze podajemy je przed warzywami. Pijamy zioła, zakwas buraczany, soki owocowe, warzywne, wywary warzywne – pamiętając, że czynimy to przed jedzeniem albo miedzy posiłkami. Poddając się terapii odkwaszającej, przestrzegamy jedzenia posiłków w określonych godzinach. To sprzyja zdrowiu, właściwemu trawieniu i wyrobieniu pozytywnych nawyków. Śniadanie spożywamy między 7:00 a 9:00, obiad między 13:00 a 15:00, a kolację do godziny 18:00.

Gość gość
tak najlepsze warzywa i owoce na pestycydach już się tak nie produkuj ja staram się zdrowo jeść, z własnej działki pomidory, ogórki z folii, warzywa i owoce z grzędy