Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to straszne!

sklep zoologiczny sprzedaje chomiki jako pokarm dla wezy!

Polecane posty

Gość to straszne!

Jak to mozliwe, ze sklep zoologiczny dopuszcza sie takiego barbarzynstwa? Widzialam malutki chomiczki jeszcze zupelnie lyse, pani w sklepie oswiadczyla, ze sa one na sprzedaz jako pokarm dla wezy i pajakow!

to akurat normalne w naturze. A nie przeszkadza Ci bardziej to, ze ludzie w masarniach znecaja sie nad biednymi swinkami i krowkami? Bija, mecza, rozpruwaja na zywca, zeby potem inni mogli kupowac tanio i wpieprzac miesopodobne wytwory. To bardziej brutalne i bezsensowne niz zjedzenie chomika przez weza.

Gość gość
od dawna tak robią i myszki też na pokarm a nawet wyłapują małe kotki, z reguły te bezpańskie i karmią węże

Gość Jeden wez, dwa waze....
uczciwa byla :P, :P, :P

Gość gość
no niestety...

Gość gość
okropne jedni zżerają drugich

Gość gość
Kanibalizm. Mniam:-)

Gość gość
dlatego ja nie jem kiełbasy:P

Gość to straszne!
Dla mnie to bez roznicy czy to jest swinia czy chomik! I jedno i drugie zwierze czuje! Ale przynajmniej taka swinia przeznaczona na uboj ginie szybko, a taki chomik? Przeciez waz go polyka w calosci i godzinami trawi, albo pajaki najpierw je mumifikuja. I o jakiej naturze tu mowa! Natura by byla, gdyby waz sam sobie upolowal, a nie dostraczac mu gotowy prowiant w takie postaci. Ludzie, ktorzy to kupuja i daja nie maja serca!!!

Gość gość
wąż coś musi żreć w naturze nie ma z tym problemu zatem winy szukaj u tych ludzi którzy kupują węże nie było by tego typu sklepów nie musiałabyś patrzeć jak wąż wpierdziela chomika dla chomik jak każda jedna mysz dla węża podejrzewam jeszcze bardziej obojętne co to jest byleby brzuch pełny

Gość gość
wąż w klatce może jesc mięso kawałki. jak głodny zje wyczuje receptorami. To powinno byc zakazane. Wąż na wolnosci poluje to normalne, ale aby w domu dziecko widziało jak wąż atakuje myszke..to bestialstwo. Powinny sie tym zajac organizajce do spraw zwierzat

Gość gość
ja raz widziałam w cyrku na zapleczu, jak wąż jadł te białe myszki, do dziś mam trume z dzieciństwa myszka ruszała się cała albo nogi, a wąż ja częsciowo połykał

Gość gość
te myszki takie milutkie a on po kolei je żarł i dzieci na to patrzyły

zalezy z jakim wezem masz do czynienia ale w kazdym przypadku ich ofiary gina dosc szybko i w miare bezbolesnie ze wzgledu na stan szoku w jakim sie znajduja poniewaz waz atakuje znienacka. Natomiast co do uboju zwierzat przez ludzi to skoro uwazasz, ze gina one szybko to po prostu nie mialas stycznosci z czlowiekiem, ktory pracowal w masarni. Nie wiem co w tym ma byc takiego okropnego - waz zjada mysz. To jest normalne, zwierzeta miesozerne zabijaly od dawna i beda dalej zabijac czy to myszki czy antylopy. Czlowiek moglby od niejednego drapieznika brac przyklad jak zabijac szybko i w miare nieodczuwalnie bolesnie jednak czlowiek wcale nie chce tego robic, bo wymagaloby to czasu a czas to pieniadz.

Gość dziadek klozetowy
a martwy pokarm to się robi w fabryce z ropy naftowej ? ?

Gość gość
moja kicia zabija ptaszki i myszy i co mam ją uspić?

Gość gość
a szynke lubisz? torebke ze skóry? taki los zwierząt one nie maja rozumu

Gość dziadek klozetowy
a jak nawet nie lubi szynki to może choć używa szamponu. albo żelu do wuce

Gość Morkol
Zabijanie nigdy się nie skończy taka jest natura ewolucji. Silniejszy pożera słabszego - proste. Szkoda że ludzie się nie zastanawiają na bestialstwem jak jedzą kanapkę z szynką - zwykła obłuda. Taka świnka przecież miała dom, marzenia, rodzinę, plany :D... a to bach… wszytko jej odebrali.

Gość gość
tak jest i ja jestem temu przeciwna ale zastanow sie jacy ludzie chca miec w domu weza przecie to kopniete jest w ogole 👄 www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Gość nołłej
Naturalne jest dla mnie jak wąż żyje sobie w dziczy lub na mokradłach i sam sobie myszkę upoluje. Tak samo gdy mój kot upoluje myszkę i mi przyniesie na dywan :/. Często też mi w pyszczku przynosi żywe myszy i wtedy już mam na to wpływ, dziękuje za prezent, łapie do pudełeczka i wypuszczam. Natomiast trzymanie węża dla szpanu i bez żalu wrzucanie mu małych chomikow nie jest naturalne.

Gość Czesławe
Mycha to prawda, że Mohamed oblał ci ryj kwasem? :classic_cool:

Gość gość
jak mohamed ma sie do tematu? kwasem to tobie móżdżek zalało

Gość Właścicielka węża
Dziadku Klozetowy, Chodziło mi o to, że karmiąc martwym pokarmem nie trzeba patrzeć, jak wąż to zwierzę zabija. Taka mysz laboratoryjna umrze tak czy siak, jak nie w splotach węża, to jej ludzie kark skręcą.

Ale my ludzie ( każdy z nas) też umrze.taka jest natura:)Więc czemu nie wskoczycie do wybiegu aligatora albo nie zderzacie się z pociągami.:)­Bo to nie jest naturalne.;)Śmieszą mnie tego typu argumenty, że skoro mysz w naturze umrze to można ją hodowac na pokarm.

Zreszta śmieszna jest wasza próba sankcjonowanie hodowli myszy dla węży i pajaków jakimś prawem natury.świnie hodujemy sami dla mięsa.Również nie popieram warunków w jakich trzyma się te zwierzęta jak i sposobu samego uboju jednakże nie ulega wątpliwości, że ludzkość nauczyła się hodowli sama w przeciwieństwie do węży i pajaków.Dla mnie nienormalna jest hodowla i trzymanie w domach węży i pająków. Nie ma w tym żadnego sensu. A jednostki, które się tym zajmuja z dużą dozą prawdopodobieństwa mają nierówno pod sufitem

Gość Właścicielka węża
To może powinieneś/aś zredagować listę zwierząt, których trzymanie w domu jest 'normalne'. Moim zdaniem każde zwierzę może być dobrym towarzyszem człowieka, jeżeli potrafi się zadbać o wszystkie jego potrzeby i jeśli naprawdę się je kocha. Gatunek nie ma tu znaczenia. Ja nie cierpię pająków, ale szanuje osoby, które mają do nich pasję i uważam, że mają pełne prawo do trzymania ich w domu, jeśli tylko mają taką chęć i odpowiednie warunki. A jeśli porównujesz śmierć człowieka ze śmiercią myszy, to gratuluję myślenia. Ludzie, ja nie mówię, że zabijanie zwierząt na karmę dla egzotycznych pupili jest dobre, ale opamiętajcie się trochę, na miłość boską.

Gość Dlaglupichmiesozercow
Ogarnijcie sie ludzie Sami wpierdzielacie kotlety i inne zwierzaki ktore musialy byc zabite i posiakane na kawalki zeby trafic na wasze talerze Pozdro