Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość19

śluz w ciąży

Polecane posty

Gość gość19

Hej mam pytanie jestem w ciąży i na początku leciał mi taki brązowy śluz teraz jest biały gęsty lepki i jest go dużo czy to normalne

Gość fghjkl
tak tak normalne:) gratuluje :)

Czy ma jakiś zapach? I np serowatą konststencje czy raczej sporo ale taki jak zawsze? Który to tydzień?

Gość gość19
Prawie 8

NO a zapach i konsystencja? Nie jestem żadna fetyszystką ale to dosć istotne :)

Gość gość19
Dość nie przyjemny ten zapach a konsystencja no niewiem inna niż zwykle taka gęsta wcześniej była raczej zadka

Taki kwaskowy jakby??? I serek??? Czy odczuwasz swędzenie i pieczenie? Jak tak to nie mam dobrych wieści to jest grzybica pochwy, która bardzo często wystepuje w ciąży. Ja jestem w 25TC a mam ją od 21TC ale juz jestem w trakcie leczenia i jest ok. Przechodzi. Ale mam koleżanke której przechodziła i nawracała i tak całą ciąże. Koniecznie wizyta u lekarza.

Gość gość19
Idę w przyszły wtorek do ginekologa a ten śluz nie pachnie tak kwaśno tylko inaczej i przypomina raczej wiem że to glupie ale ak jak wydzielina z nosa taka gęsta. Od czego bierze się ta grzybica niewiem czy to istotne ale tamten wtorek byłam u ginekolog teraz mam iść na usg i we wtorek do niego ale mie mówił mi nic o tej grzybicy

A swędzenie masz? Grzybica w ciąży w sumie to od niczego. Tak mi lekarz powiedział, że to uroki ciąży. Teraz jest ciepło i łatwiej sie przyplątuje. Mnie na początku strasznie swędziało. Musisz na wizycie powiedzieć, zę Cie to niepokoi to zwróci na to większą uwagę.

A i mi sie też zrobiła ta grzybia jakos ze 3 dni po wizyciew u gina i też wcześniej nie było.

Gość gość19
No swędzi mnie. Czy to zagraża ciąży nie chce żeby cos się stało mojej dzidzi

To może być początek grzybka. Nie martw sie to nie zagraża ciąży. Np w szkocji nawet tego nie leczą, tylko maś łagodzącą swedzenie dają :/ U nas dostaniesz nystatyne i przejdzie. Ja widze dużą poprawe po 10 dniach leczenia. Koniecznie idź do lekarza jak najszybciej!

Gość gość19
A ciebie to swędziało cały czas? Bo mnie tylko czasem

Na początku czasem, potem coraz bardziej, aż się podrapałam fest i mnie szczypało strasznie. Ja zwlekałam 2 tygodnie, bo też świeżo po wizycie byłam, ale to co mnie potem zaczęło piec i swędzieć to poleciałam szybciorem. Ty też musisz tym bardziej, że to dość wczesna ciaża!

I to brązowe plamienie o którym pisałaś też moze być od tego, moja koleżanka tak ma co miesiac przy nie leczonym grzybku w szkocji. Teraz jej wysyłam leki za granice, bo bidulka nie daje rady juz z tamtejszą służbą zdrowia.

Gość gość19
Dzięki za radę. Wybiorę się do ginekologa tak szybko jak się da ale jeśli nie zagraża to ciąży to się uspokoiła

Wiesz ja tylko pisze co to moze byc, nie koniecznie musi. Nie jestem lekarzem, ale w tej ciaży sporo przebyłam róznych głupot, gdzie poprzednia była wzorowa. Moze to nie bedzie to, może zwykły stan zapalny. Na stany zapalne polecam probotyk ginekologiczny Lacibios Femina, mi pomaga :) I globułki Vagical. Przy grzybicy też złagodzą pieczenie. Daj znać co to za dziadostwo było.

Gość gość19
Masz to jak w banku a tak pozatym to pytanie troche z innej beczki moge nosić szpilki i pic czarną cherbate

Możńa pić 2 szklanki czarnej ale słabej herbaty dziennie i kawy również. Szpilki jak najbardziej, aż sama sie przestaniesz czuć komfortowo. I oczywiśie nie przewracasz sie w nich ;)

Gość gość19
1 w życiu szpilki założyłam jak mialam 14 lat od tamtej pory zadko morze płaskie buty