Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ████ Gosia ████

Jak utrzymać końcówki w dobrym stanie?

Polecane posty

Gość ████ Gosia ████

Chodzi mi o to, że jakieś 2 miesiące po podcięciu z moich końcówek robią się smętne, cieniutkie, zwisające "pejsy". Ogólnie mam cienkie włosy ale po podcięciu końcówek mają więcej objętości. Chcę je jednak trochę zapuścić, tylko jak utrzymać te końcówki w tak dobrym stanie? Żeby były takie równe i nie wiem jak to powiedzieć, jakby grubsze, wiecie o co mi chodzi. Dbam o włosy ale z końcówkami zawsze mam problem. Chciałabym, żeby efekt po podcięciu utrzymywał się dłużej.

Gość gość
a jak zrobilaś te fajne cegiełki koło nicka ?

Gość pbssss
No, ciekawi mnie to też - sposób na cegiełki. ;) Co do Twojego problemu - końcówki podcinać co ok. dwa tygodnie, raz, dwa razy w tygodniu odżywki ze splukiwaniem (bez obciąży Ci włos), odżywka Gliss Kur, bez splukiwania różowa do końcówek w spray'u (ja używam tylko po podcięciu), nie trzyj wlosow ręcznikiem po myciu, tylko wygniataj, by je osuszyc. Unikaj uszkodzeń mechanicznych (opaski, gumki, spinki, swetry - końcówki się ocierają). Na pewno warto spożywać skrzyp polny, choć ja tego nie robię. :) Włosy czesz grzebieniem od dołu w górę, nie odwrotnie, inaczej szarpiesz włos i narazasz na uszkodzenie. A po szamponach dla dzieci sa mieciutkie i puszyste - raz w tygodniu. :)

Gość gość|||
Olejować włosy, unikać szamponów z mocnymi detergentami, zabezpieczać końcówki (i tylko końcówki!) kroplą "jedwabiu" bez alkoholu, stosować dobre (co nie znaczy drogie, najlepsze kosztują grosze) maski i odżywki. Poczytaj blog Anweny to będziesz wiedziała wszystko o pielęgnacji włosów.

Gość ████ basia████
Też polecam olejowanie. Sama robię to ze spożywczego oleju kokosowego. Mam super włosy, rosną szybko i są mocne.

Gość pbssss
Dlatego polecam np. szampony dla dzieci lub np. z czarną rzepą, bo nie zawierają detergentow. :) Aaa i bardzo ważna rzecz, o czym wspomnialy moje przedmowczynie - olej kokosowy faktycznie wplywa na wlosy. :) Tylko u mnie w miescie jest niemozliwy do zdobycia. Musze kombinowac w innej miejscowosci.

Gość [][]jak mi nie wyjda [][]
cegielki to ja jux nie wiem

Gość gość
nie bądźcie małpy jak to zrobić :( ❤️👄

Gość ████gość████
A tak: ████ ████ ████ ████████████████

Gość █fr█
wyszło?

Gość █fr█
i co małpy, sama się nauczyłam, bez łachy

Gość █fr█
dla wszystkich zainteresowanyc wejśc do worda wstaw symbol i tam do wyboru do koloru- ja małpa nie jestem :D

Gość ████ Gosia ████
Dziękuję za rady. Włosy olejuję. Myję głównie szamponami Garniera Ultra Doux, czasami Babydream ale nie za często, bo po szamponach bez SLS moje włosy są bez życia, przyklejone do skóry głowy. Chcę je trochę zapuścić a podcinając co 2 tygodnie nie ma szans na zapuszczenie. Tym bardziej, że nie znalazłam jeszcze fryzjerki, która wie, ile to jest 1 cm. Będę podcinać ale wolałabym to robić co 3-4 miesiące. Mam jedwab, bez alkoholu, spróbuję po każdym myciu nakładać go na końcówki, zobaczymy, czy da radę.

Gość Miklina
Olejowanie to jeden z lepszych sposobów, sama widzę to po swoich włosach. Możesz też spróbować jakieś suplementy. Mi pomógł na włosy http://www.wapteka.pl/produkt_merz-spezial-dragees-60tab_278.html dobrze jest też brać podobno olej z nasion wiesiołka, ale szczerze mówiąc jeszcze tego nie próbowałam :)

Gość lexilia
Ja na końce nakładam odżywkę Timotei z Różą z Jerycha i są w bardzo dobrym stanie, podcinam co ok pół roku, przestały się rozdwajać.

Gość gość
Zmień fryzjera - to w jakim stanie masz końcówki zależy od tego jakich nożyczek używa twój fryzjer i w jaki sposób podcina włosy. Ja mam bardzo długie włosy, częściowo pocieniowane i od dobrych kilku lat żaden włos mi się nie rozdwaja, a kiedyś miałam takich dużo.

Gość █████████████aaaaa███████████
████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████