Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

taka smutna ta dzisjesza Łódź

Polecane posty

Gość gość

chciałam odwiedzić dawne kąty ( studiowałam dawno temu w tym mieście)...wpadłam z krótką wizytą do Łodzi...ależ mi smutno..co się dzieje / co się stało z tym miastem?? smutno, biednie, szaro, obdrapane domy, zaniedbane kamienice ...żal takiego miasta! z taką przeszłością! na ulicach widziałam praktycznie samym starszych ludzi, pijaczków, sporo bezdomnych ...gdzie młodzi? gdzie pracujący? Piotrkowska rozkopana, pusta a wokół tylko sklepy z używaną odzieżą i pod**adające kebaby lub fast foody za 6 złotych świecące pustkami... smutno mi...zawsze lubiłam to miasto, mam do niego wielki sentyment i nie wierzę jak to wszystko upadło...wieczorem troszkę rodzin z dzieciakami widziałam przy manufakturze i tyle ... mieszkam w dużym mieście i u nas też są okolice mniej przyjazne i też są bezdomni , ale przygniotła mnie rzeczywistość łódzka...mam nadzieję, że mimo wszystko uda się przywrócić kolory i więcej inwestycji w tym mieście ! kiedyś... aha czy to prawda że filmówki już nie ma??? upadła czy zamknięto? dawniej to miejsce nadawało kulturowy wymiar ..szkoda 3mam kciuki za lepsze jutro pozdrawiam łodzian.

Gość łodzianka12345..
Niestety ale Łódź strasznie upadla... Ogromne i przytłaczające bezrobocie. Zero inwestycji, praktycznie zadnej produkcji, firm.. jedynie to chyba Indesit zostal z tych wiekszych. A o Piotrkowskiej to nawet szkoda gadac.. Na przestrzeni ostatnich 20 lat zmienilo sie na gorsze, duzo gorsze.. Łódź wymiera :(

Gość gość
to prawda, ja sie wstydzę mówić że stąd pochodzę, studiuję we wrocławiu i mam nadzieję, że nie będę musiała tam wracać a moje kumpele ze szkoły które tu zostały oj oj siedzą w domu i albo bawią dzieci bo szybko poszło albo seriale oglądają , nie mamy o czym już rozmawiać

Gość gość
a ja miałam jeszcze nadzieję, że lobby żydowskie coś pomoże to miasto w sumie ma przeszłość żydowską ale teraz to już nawet turystów z Izraela coraz mniej a co dopiero marzyć by coś tu zainwestowali

Gość gość
Bo Chiny i galeryje zniszczyly Łódź :O ilu mieszkancow zylo z krawiectwa. Lodz byla centrum wlokiennictwa, zycie sie pieknie ukladalo. Lodz nie odzyska juz tego blasku.

Gość gość
Ja i tak lubie Łódź i nie jest mi tu smutno :)

Gość gość
jak miałam 15-18 lat tez nie widziałam pewnych rzeczy, teraz studiuje w Poznaniu i widze roznice jak wracam do domu do Łodzi!

Gość gość
do tej wyżej co studiuje we Wrocku a jak porównujesz dworzec Kaliską i ten główny we wrocku?? ha ha niezła przepaść co?

Gość antysemita 22 lata
Najbardziej zażydzone miasto w Polsce upada, cieszy mnie to niezmiernie.:classic_cool:

Gość gość
mam 30 lat i lubie Łódź choć jest brudna i zaniedbana

Gość gość
Łódź jeszcze się odrodzi jako Ziemia Obiecana :)