Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co udajecie ,że w innych krajach nie doznajecie rasizmu

Polecane posty

Gość gość

Bo nie uwierzę,że nitk do was się nie przyczepił,bo jesteście polakami. I to nie tylko inf z prasy,ale nagrania na you tube. Osobiście tam bylem i też widziałem. Turystycznie ok,ale nie na stałe

Gość gość
osobiscie gdzie byles?? wspolczuje ze doznales rasizmu, pewnie jezyka w gebie zapomniales co?? tylko na kafe wszyscy tacy wyszczekani

czy ty w ogole rozumiesz slowo rasizm?;-) Wiesz Polacy to w przewazajacej czesci jednak biali ludzie a biali rzadko sa ofiarami rasizmu;-) Jezeli juz dyskryminuje Cie inny bialy czlowiek to chyba nie ze wzgledu na rasizm tylko narodowosc czy inna ceche, no chyba ze ty - o ile ejstes bialy - byles dyskryminowany ze wzgledu na rase przez kogos z innej rasy np. mulata;-)

Gość gość
Od 18tu lat mieszkam i pracuje za granica (w firmie jestem jedyna Polka). Nikt nigdy nie dal mi do zrozumienia, ze jestem gorsza, ze pochodze z bylego 'Bloku wschodniego', ze mam slowianski akcent itp itd. To w Polsce doswiadczylam duzo niezrozumienia i przykrosci. ROR ma racje, rasizm to wyzszosc jednych ras nad innymi (chodzi o kolor skory).

Gość gość
Raz czy dwa razy się zdarzyło, jednak takiego chamstwa jak w Polsce to tu nie ma.

Gość dotknieta przez rasizm
Ja urodzilam sie w UK - umiem polski i angielski. Raz jechalam autobusem i prawie nie zostawam pobita przez anglika za to ze jestem polka. Zalezy kto jakie ma szczescie

Gość dotknieta przez rasizm
rasizm - to kolor skory, pochodzenie i religia :) poczytajcie troche na ten temat

Gość gość
Poczytalam:)masz racje:)

"otknieta przez rasizm rasizm - to kolor skory, pochodzenie i religia usmiech.gif poczytajcie troche na ten temat" x rasizm nie ma nic wspolnego z religia - jesli obrazasz kogos ze wzgledu na religie to nazywa sie to obraza uczuc religijnych a nie rasizmem;-) choc moim zdaniem w ogoel naezwnictwo jest smieszne ja mysle, ze to sie bierze z braku edukacji i genralizacji - czyli sporo osob tutaj widzi takie "zaetawy" ze jak polak to katolik, a jak "murzyn" to nie-chrescijani itd. itp.;-) ktos moze byc tego samego wyznania co ty ale innej rasy i na tej podtswie cie poznizac - ze jestes innej rasy, choc np. wyznanie to samo - przyklad: polscy katolicy obrazajacy katolikow w afryce (czarnych) beda uciekali sie do rasizmu, choc to religia/wyznanie bedzie takie samo;-)

Gość gość
Źle się ktoś wyraził ;)

Gość najbrzydsze są golfyy
mieszkam ponad 8 lat w uk i nikt nigdy nie okazał mi żadnej niechęci z powodu mojego pochodzenia może miałam szczęście i trafiałam na takich ludzi, nie wiem..

ja tez mysle - poza skarjnymi przypadkami - ze ludzie prowokuja dane sytaucje poprzez dobor nieodpiedniego towarzystwa i miejsca;/ jakos jednym nigdy sie "przesaldowanie" nie przydarza a inni co chwile "trafiaja" na nie , czy nie?;-)

Gość gość
Ja tam nie wiem. Ja ze strony Anglików dostałam pomoc i ogromne wsparcie. W pracy od razu przyjeli mnie jak swoja,a nawet lepiej, bo to bylo dla nich cos swiezego. Co innego w miejscahc, gdzie pracowalam z Polakami. Polacy to rasisci a najwieksi chyba dla swojej nacji.

Gość alaaaaaaa
Do wyzej i nie tylko " Polacy to rasisci a najwieksi chyba dla swojej nacji." Nie bede dyskutowac o rasizmie Polakow,ale "dla swojej nacji" to raczej niemozliwe...

ala - dobrze ze tez zauwazylas ten blad logiczny;-)