Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Child Benefit

Polecane posty

Gość gość

Czy jezeli ojciec dzieci mieszka w Anglii, jego dzieci w Polsce, przyznane alimenty są wypłacane z FA - to czy może on sie ubiegac o Child benefit?

Gość gość
ostra przesada

Gość gość
tak moze, ale to nie sa az tak duze pieniadze, cos ok 17 f na tydzien na dziecko. w uk to nie jest duzo,na piluchy starcza

Gość gość
pytam, bo ostatni mnie o to zagadnał, chce zebym mu przysłała akt urodzenia dziecka. Oczywiscie obiecał, ze te pieniadze bedzie wysyłał, tylko jakos mu nie wierzę.

Jeżeli to są alimenty to jemu child benefit nie przysługuje, bo dzieci są z Tobą, on tych pieniędzy nie potrzebuje.

Gość gość
mojego kolegi corka jest w polsce i on bierze ten benefit a nie moze sie strac o inne na dziecko bo nie jest w uk ale ten dostaje kazdy kto pracuje i ma dziecko na utrzymaniu i nie pobiera zasilkow na nie w polsce(oni to sprawdzaja sami, wiec raczej jak juz jest zasilek na dziecko to nie dostanie nic)

Gość dotknieta przez rasizm
tak mojego wujka kolega tak robi i dostaje

Gość gość
doczytałam, że te benefity moze pobierac rodzic, który jest zagranica, a dziecko mieszka w Polsce, tyle, ze musi na nie płacic alimenty. Niby alimenty dostaje, tylko, ze nie od niego i przez to raczej mu nie przyznają.

Gość gość
nie dostanie bo on nie utrzymuje dziecka tylko panstwo! Rzad w Anglii to sprawdzi, wysle papiery do Polski i sie dowiedza i nic mu dadza. Ten twoj facet to bezczelny, nie dosc ze nie placi ani grosza na dziecko a siedac w uk 100 f na miesiac bezproblemu moglby wyslac to jeszcze chce na dziecku zarobic, cwaniaczek i nierob, wstyd

Gość gość
ale cwaniak!!! weźmie benefit (F20,40 - czyli jakieś 100 zł tygodniowo) i wyśle cie do Polski jako alimenty - i w ten sposób Królowa zapłaci jego zobowiązania!

Gość gość
nie krolowa tylko ludzie pracujacy w uk i placacy podatki, bo to wszystko jest z podatkow

Nie do końca, pieniądze z benefitu to nie to samo co alimenty. On tego dziecka nie utrzymuje w żaden sposób więc nie potrzebuje tych pieniędzy - czyli ich nie dostanie.

Gość gość
dzieki za odpowiedzi, chciałam sie tylko upewnic, mnie tez wkurza takie zachowanie. Tak czy siak bym mu nie wysłała tego aktu.

Gość gość
On tego dziecka nie utrzymuje w żaden sposób więc nie potrzebuje tych pieniędzy - czyli ich nie dostanie. xxxxxxxxxxxxx dostanie dostanie!!! wszyscy alimenciarze pracujący w Anglii tak robią!!!

Gość gość
jak pracuje na czarno to nie dostanie

Gość gość
ale jak legalnie to dostanie!