Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam zapłacić hydraulikowi za czas który czekał na mnie?

Polecane posty

Gość gość

Miałam być na 12 ale się nie wyrobiłam i przyjechałam przed 14. Nie odbierałam tez telefonów od niego bo byłam zajęta. Po wszystkim wystawił mi rachunek, gdzie za prawie 2h czekania chce 40 zł. Czy powinnam za to płacić? Nie kazałam mu czekać na mnie...

Gość gość
no raczej wypadałoby :O

Gość gość
chyba żartujesz

Gość gość
Oczywiscie, ze tak. Ze też w ogole takie pytanie przyszło Ci do glowy. Za grosz przyzwoitości nie masz.

Gość gość
Ale DLACZEGO mam mu płacić za to?!

Należy płacić. Albo odbierać telefony lub- najlepiej- samej zadzwonić. Ludzi trzeba szanować.

Gość gość
Dla niczego trolu

Gość gość
ZARAZ, ZARAZ! A gdybym wylądowała w szpitalu na tydzien i nie mogla odwolac to za tydzien czekania by mi wystawil rachunek?!?!?!?!?!

Gość gość
Dlatego, że czas to pieniądz tępaku.

oczywiscie że powinnaś zapłacić. Gdybyś zadzwoniła lub odebrała tel i powiedziała o której będziesz to on by w tym czasie innego klienta załatwił a tak stracił czas. Poprostu go olałaś. Nie szanujesz innych ludzi więc za to się płaci.

Gość gość
a jak się z nim umówiłas? wmów mu, że to pomyłka hahaha

Gość gość
trzeba ludzi szanować, oczywiście powinnaś zapłacić, a Ty pracujesz? jeśli tak to w ogóle nie powinnaś o to pytać:) jeśli nie to, życie Cię nauczy szacunku dla cudzej pracy

Gość gość
Ale to tylko hydraulik.

Gość gość
Ale to tylko hydraulik.

Wbrew pozorom hydraulik to też człowiek i wcale nie gorszy od magistra , no może mniej wykształcony . A np taksówkarzowi za czas oczekiwania to się płaci i ok co?

Gość Marcin84wwaa
nawet gdybyś miała wypadek to co go to obchodzi, to twój problem a on chce zarobić a nie patyczkować się z niepowaznym klientem.

Masz rację, to tylko hydraulik, dlatego powinien jaśnie pani być wdzięczny, że w ogóle miała kaprys czegoś od niego chcieć i jeszcze dopłacić Tobie za fatygę. Jesteś bardzo mądrą, kulturalną i wytworną Osobą.

Zapomniałem . Jeżeli mamy spóźnić się ponad kwadrans to dobre wychowanie zobowiązuje nas do poinformowania o tym osoby oczekującej ale tu chyba odrobina kultury nie obowiązuje bo to tylko hydraulik czyli gorszy gatunek człowieka !

Piwinnas. Chcial i mogl swiadczyc prace, nie mogl z nieswojej winy. Kp sopie poczytaj a jak to za trudne to po popros kogos madrego niech Ci przesylabuje.

Gość gość
autorka zniknęła, chyba liczyła na inne odpowiedzi...:)

na co dzień mam kontak z różnymi ludźmi i powiem wam że często takie kwiatki można spotkać. Szczególni wśród tych nowobogackich

Oczywiście że powinnaś zapłacić.Mało tego nawet nie raczyłaś odebrać telefonu?! To już zakrawa na kpiny! 2 godz. stać pod drzwiami? Przynajmiej należało poinformować o tym że nie bedziesz o danej gpodzinie.Jeszcze masz czelność pytać???? CZAS TO PIENIĄDZ. Jesteś nieodpowiedzialna i za to musisz zapłacić😠

Gość Mańka322
Dlatego ja korzystam tylko ze sprawdzonych hydraulików http://hydraulik24h.eu/ Takim nie musisz płacić za czas, w którym nic nie robią :)

Musisz mu zapłacić. Umówiłaś się z nim na 12:00, tj. od tego czasu - zgodnie z zawartą z Tobą umową - był do Twojej dyspozycji. To, że Ty nie skorzystałaś wówczas z tej dyspozycji, to tylko Twoja sprawa. Powiem szczerze - i tak był miły, że ten rachunek jest tak niski.

Gość gość
to że nie ma matury to nie znaczy że jest gównem.

Tez robie w usługach i w zyciu bym nie wpadl na pomysl, zeby liczyc tak kase. Rozliczamy sie za wykonana usluge, a nie za czekanie. Ja bym zadzwonil i poczekal 15 minut, a potem do nastepnego klienta. Facet widac chce naciagnac(nie kazalas mu czekac, a poza tym sa zdarzenia losowe...co by bylo gdybys przyjechala o 20? tez by czekal i sobie liczyl?) albo jest po prostu leniwy.