Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zadna prostownica nie dziala na moje wlosy.

Polecane posty

Gość gość

Jaka moze byc tego przyczyna?

Gość gość
Moze ktos mi cos doradzi?

Gość gość
Co to znaczy nie działa? Ani trochę nie prostuje czy efekt nie utrzymuje się na włosach? Jakich prostownic do tej pory używałaś (jakie marki)?

Gość gość
Tzn efekt nie utrzymuje sie na wlosach.Uzywam Rowenty elite model look,wczesniej mialam inna prostownice,taka za 50 zl.Tamta nie dzialala,ale myslalam,ze dlatego,ze jest taka tania.

Gość gość
No to nie jest to wina prostownicy. Prostownica działa, bo prostuje - takie jest jej zadanie i na tym koniec. Problem tkwi w Twoich włosach. Możesz jedynie spróbować zmienić pielęgnację włosów.

Gość gość
Tez tak mialam. Kupilam szampony bez sls i prostownice reminghton shine i jest jak nalezy:)

Gość Elizka23333
za mała temp. pewnie i złe kosmetyki chroniące przed temperaturą które trzeba używać ;D na starą prost. tez narzekałam, ale za słaba była teraz mam z Remington i jest boska do tego spray Matrix, który chroni i wygładza włosy.. na koniec odrobina jedwabiu CHI

Gość gość
Odstawić prostownicę, zacząć dobrze pielęgnowac włosy i się cieszyć pięknymi falami :)

Gość anooooo
No właśnie, to nie jest kwestia prostownicy, zakup innej ci w niczym nie pomoże. Zadbaj o włosy.

ja polecam prostownice z firmy GAMA z laserem:) cena ok 300zl ale naprawde warto zinwestowac w profesjonalna prostownoce

Gość gość
Z tego, co pisze autorka, jej problemem nie jest jednak nie działająca prostownica, tylko to, że wyprostowane włosy szybko wracają do poprzedniego stanu. Nie ma sensu polecanie kolejnych coraz to droższych sprzętów, bo to i tak niczego nie zmieni.

Gość gość
Autorko, napisz coś więcej o swoich włosach i o tym, jakich kosmetyków używasz, może ktoś będzie w stanie doradzić Ci odpowiednie kosmetyki.

Gość Martusia99999
hej, jeśli są tutaj uczniowie lub studenci, ludzie miedzy 16 a 24 rokiem zycia i nie mają pracy na wakacje, a chcieliby sobie cos zarobić przez internet bedac w domu, to mam dla was oferte, link do niej: https://www.inclick.pl/?pb=99f72b2a5c4fac2634 ef9b07cf077ff1 Nie jest to oszustwo, wiem, że moze myslicie, że to tylko takie ściemnianie, bo sama na poczatku byłam sceptyczna, ale oni naprawde wyplacaja pieniadze na konto, malo bo malo, ale mi udalo się już zarobić 100 zł, czyli dwie wyplaty, a pracuje jakies 31 dni okolo. Polecam, bo to nie ściema, chociaz wiem jak to brzmi w dobie tego wszystkiego co aktualnie pisze sie o pracy przez internet. No nic wybor zostawiam Wam, w kazdym razie mysle, ze warto chociaz zobaczyc co to za praca. Kto nie probuje ten nic nie ma!

Gość Bbbjk
Cześć jestem profesjonalistką w tej dziedzinie. Po pierwsze nie kombinuj z prostownicami na parę czy innymi cudami. Kup preparat do prostowania włosów , jakikolwiek.Nigdy nie prostuj włosów po użyciu pianek , żyli czy lakierów! Wyobraź sobie jak te preparaty gotują się wewnątrz włosa , wystrzegaj się również szamponów 2 w 1 , lub odżywek bez spłukiwania.Jedyne co oprócz specjalnych preparatów do prostowania włosów możesz użyć przed prostowaniem to jedwab i to jest wskazane. Prostuj włosy partiami , małymi pasmami przy użyciu grzebienia. Nie prostuj włosów bezpośrednio po koloryzacji a po rozjaśnianiu najlepiej wcale jeżeli już okazjonalnie ! Prostownica powinna być stosunkowo wąska i koniecznie ceramiczna. Dobre i tanie są firmy mpm.

Gość gość
Nie uzywam w zasadzie zadnych kosmetykow do wlosow,oprocz szamponu i odzywki z Biedronki(nie pamietam nazwy,ellise czy jakos tak).Czasem uzywam tez oleju rycynowego.Co do moich wlosow sa bardzo suche,mam tez troche rozdwojonych koncowek.

Gość gość
Bbbjk:jakie preparaty do prostowania wlosow mozesz mi polecic?

Gość gość
Podnosze temat.

Gość gość
No to jak nie umiesz pielęgnować włosów to się nie dziw, że wyglądają jak wyglądają. Prostownica do kosza, a Ty się zabieraj za lekturę bloga Anwen i za właściwą pielęgnację, może za parę miesięcy wrzucisz taką przemianę jak np. ta dziewczyna: www.anwen.pl/2011/10/moja-wosowa-historia-kasia.html

Gość gość
W pierwszej kolejności powinnaś zadbać o włosy i poszukać kosmetyków do ich pielęgnacji, a nie do prostowania. Twój problem to zaniedbane, zniszczone włosy, a nie prostownica.

Gość gość
Przecież ona ma dobrą prostownicę, która prostuje. Od lepszej prostownicy włosy nie będą dłuzej trzymały się wyprostowane. Za to powinna zadbać o pielęgnację, bo z tego co pisze, do tej pory nie robi nic z włosami, mimo że ma z nimi problem.