Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hamerka

Flucinazole - uzywala ktoras???

Polecane posty

Gość hamerka

ginekolog przypisala mi flucinazole 1 tabletke 150mg, czy ktorejs jednorazowa dawka pomogla?? dodatkowo przez 3 dni mam uzywac clotrimazolu aplikowanego do srodka

Gość gość
mi pomogło (pod nazwą flumycon), nie po jednym razie i 200 mg, ale pomogło, clotrimazolum też, miałam zapisany pimafucin, ale mi podrażnił, mam wrażliwą skórę, i się przerzuciłam na clotrimazolum. chodzi o grzyba, tak? czemu się zawczasu przejmujesz, nie ufasz tej gin?

Gość hamerka
tak sie zastanawiam bo mialam to podobno od dluzszego czasu (praktycznie bezobjawowo) - candida albcans i jakos watpie zeby po jednej tabletce i 3 dniach clotrimaz przeszlo

Gość salatka z ananasem
ja uzywalam tez dawki jednorazowej ale niestety nic to nie dalo :/

Gość gość
hamerka, ja czytałam na necie, że niektórym przeszło od 1-2 dawek, więc to możliwe.

Gość gość
aha, no i ja (gość z 19:58:20 ) brałam 200 mg codziennie przez 7 dni, nie wiem jakie Ty masz dawkowanie, to podobno się dawkuje najróżniej.

Gość hamerka
mi ginekolog przypisala 1 tabletke jednorazowow 150mg plus krem dopochwowy clotrimazolum przez 3 dni zobaczymy jak nie tzreba bedzie powtorzyc kuracje :/

Gość gość
zalezy od organizmu i jak silnie jestes zainfekowana jak mialas tylko kilka kolonii to spokojnie powinno pojsc