Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszka3211

Mleko modyfikowany a mleko od krowy

Polecane posty

Gość gość
Nie mam zamiaru Was namawiać ani do mleka krowiego ani modyfikowanego ale zastanówcie się chwilę nad taką kwestią: czy gdyby "badania" podały, że mleko krowie jest tak samo dobre dla dziecka jak mleko modyfikowane to jaki procent rodziców kupowałby mm? Te niby badania są sponsorowane przez poszczególne firmy i mają takie wyniki, jakie pasują sponsorom. Ile taka firma zarobi na dziecku pijącym mm do 3 rż a ile na takim tylko do 1? Nie jestem matka ale wpadłam przypadkiem na ten temat i nie wiem jak to jest z tym mlekiem ale wiem, że nagonka na nabiał i mleko istnieje aby sprzedać inne produkty, mleko sojowe i inne preparaty jakieś mleko- czy seropodobne. Jasne, że taka produkcja mleka jak jest dzisiaj jest już inna niż 30 lat temu ale nie popadajcie w paranoję bo ja jednak nie mogę sobie wyobrazić jak coś, co wsypujesz do wody i zamieszasz może być tak super zdrowe? Nie pojmuję tego. Ale tak jak napisałam znawczynią tematu nie jestem ale nie wierzcie we wszystkie badania bo one mają mieć wynik taki, jak sobie życzy sponsor.

czyli jedyne zrodlo bialka i wapnia dla twojego dziecka to twoje mleko? a jak przestaniesz karmic? co podasz?

na razie głównym źródłem wapnia jest moje mleko a organizm dziecka uczy się przyswajać wartości z innych produktów. Jak pisałam wcześniej, kiedy przestanie potrzebować mojego mleka, to będzie jadło tak jak je teraz tylko w większych ilościach czyli nabiał te kilka razy w tygodniu, plus inne produkty bogate w wapń np brokuły, sezam, orzechy, migdały, figi, warzywa strączkowe soczewica, groch, fasola, bób, fasolka szparagowa, płatki owsiane, wszelkiego rodzaju kapustne jak kalarepa, brukselka, ryby, jeszcze coś by się znalazło,wymieniłam to co już regularnie jada. Jutro mamy bób, pycha palce lizać