Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co potrafi 4miesięczne nie niemowlę?

Polecane posty

Gość gość

co potrafiły wasze dzieci gdy skończyły 4miesiące? chodzi o to czy obracały sie na brzuch i odwrotnie, łapały sie za nogi, chwytały zabawki leżąc na brzuchu itp.

Gość spoko maroko
Moj skonczyl 4 miesiace wczoraj i na brzuch obraca sie jak ma chec,a moze to wypadek przy pracy przy sieganiu zabawek,ale na obroty dzieci maja duzo czasu,do 6 miesiaca jak nie dluzej. Moj obroci sie jak lezy na boczku. Lezac na brzuszku zaczal sprawnie siegac po zabawki wlasnie w dniu w ktorym skonczyl 4 miesiace. Wczesniej byly proby. Sztywno trzyma glowke, lezac na pleckach lapie sie za kolanka i siega do paluszkow u nog,sciaga skarpetki. W kapieli tez jest zainteresowany swoimi nogami. Pakuje wszystko do buzi i swoimi rekami "bada" np.buzie innych,wpycha im rece do buzi,lapie za nos,wlosy. Jak mi cos przyjdzie do glowy to jeszcze napisze,na razie mam zacmienie jakie nowe umiejetnosci doszly. A wczoraj wyciagnal rece do babci jak byl na moich rekach.

Gość spoko maroko
Stara sie jeszcze powtarzac,jak mu sie powie np. Aguuuuu to odpowie a guuuuu i inne takie "swoje slowa" jak np. A giiigiii. Nasladuje np.jak sie "pruka"ustami to tez probuje.

Gość gość
no właśnie moja ciągle obraca sie na brzuch. na plecach nie chce za bardzo leżeć. tylko tak sie zastanawiam bo zauważyłam że dużo takich dzieci zaczyna interesować sie swoimi nogami a ona nic. woli leżeć na brzuchu i sie rozglądać a na nogi nie zwraca uwagi. chyba tylko dwa razy widzialam że złapała sie za kolana a tak to zero zainteresowania.

Gość gość
Mój się obracał- ale na brzuszek, a potem wkurzał bo nie umiał się obrócić z powrotem. Łapał za nogi, do tej pory pamiętam jak się dziwił jak zobaczył że je ma.. Też skarpetki ściągał, potrafił złapać jakąś zabawkę i trafić do buzi, przełożyć ją z ręki do ręki, przed skończeniem 5. mcy nawet kawałek podpełzał do wybranego celu. Śmiał się już głośno i to był najcudniejszy dźwięk na świecie, no i gurzył.

Gość spoko maroko
No widzisz kazde dziecko jest inne. Moj brzucha do niedawna nie znosil. Teraz nawet sie usmiecha jak lezy,ale wytrzyma moze lacznie z godzine dziennie na brzuchu. Uwielbia lezec na plecach i boczkach,bawic sie zabawkami. Wiec jak zaczal chwytac zabawki z pozycji na brzuchu to mnie to bardzo ucieszylo. No a smiech faktycznir,teraz az sie rechocze w glos jak cos go rozsmieszy.

Gość gość
Mój skończył 5 miesięcy i dopiero na boczek się przewraca i to jeden...

Gość gość
Nie stresujcie się, każde dziecko jest inne. Będzie wszystko robić w swoim czasie. Mój syn ma prawie 4 miesiące. - przekręca się z brzucha na plecy, nie wie jak wrócić na brzuch, - głuży, - śmieje się w głos, - nie ma już kolki, - chwyta zabawki, bawi się nimi też na brzuszku, - dotyka kolan, stóp jeszcze nie odkrył, - wkłada wszystko do buzi, - lubi przykrywać się kocem lub pieluszką.

Gość gość autorka.
gość- moja sie ciągle obraca na brzuch ale też tylko w jedną stronę- przez prawe ramie. uczę ja w druga stronę ale na razie z fatalnym skutkiem.:) też sie śmieje na głos ale rzadko. na brzuchu jest więcej niz na plecach. czasem nawet w śnie sie na brzuch obraca. z ręki do ręki nic nie przekłada. ale chwyta zabawki jak jej daje, rzadko ale sie zdarza że jak leży to coś złapie do ręki. też potrafi kawałek przepełzac. w buzi to prawie cały czas coś ma. rękę, zabawkę, pieluche, albo jak moja rękę trzyma to też ciągnie do buzi. rozgadana jest bardzo.