Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolitaa201

OWSIKI W CIĄŻY JAK SIĘ POZBYĆ??

Polecane posty

Gość lolitaa201

Witam jestem w 15tc i mam owsiki!! Nie moge już z nimi wytrzymać ;/ jak się ich pozbyć? Czuje jak w nocy wychodzą mi z odbytu i próbują wejść do pochwy, boje się o jakieś zapalenie... Pomóżcie, czy któraś z was miała takie problemy?

Gość gość
A co na to lekarz?

wizyta u ginekologa dopiero pod koniec lipca a nie wiem czy pomoze wizyta u rodzinnego..

Gość gość
to gdzieś to złapała? biegiem do lekarza.

Gość gość
Pewnie masz jakiegoś przedszkolaka w domu, od dzieci najłatwiej się tym zarazić. Idź do lekarza rodzinnego.

Gość gość
Lewatywa czosnkowa wieczorem.

Gość gość
myj odbyt kilka razy dziennie i wycieraj sie jednorazowymi ręcznikami. Później dokłądnie myj ręce w dosyc ciepłej wodzie. Mydło - tlyko w płynie. Sprawdz czy ktoś w rodzinie nie ma owsików - bo będziesz się ciągle zarażała.

Gość lolitaa201
Dziewczyny a nie wiecie czy można stosować jakieś tabletki które sa bezpieczne dla dziecka nie chce mu zaszkodzić albo jakieś metody domowe . To straszne uczucie mieć to rabactwo w sobie. Dbamy o higienę w domu bieliznę zmieniamy systematycznie dom zawsze posprzątany pościel zmieniana pewnie złapałam to od siostrzenca .

Gość gość
Kochana owsiki możesz złapać wszędzie, nie musisz mieć kontaktu z nosicielem. Dla dziecka większego też polecam lewatywę, to naprawdę nic strasznego a szybko pomaga.

Gość gość
ja pierdziele idz do lekarza natychmiast a nie szukach tu porad cudow :o żenada!!!!!

Gość gość
żenadą jest jest ale udzielanie się na temat na który nie masz pojęcia, jeśli chcesz to leć do lekarza niech cię nafaszeruje chemią. Tak się składa że lewatywa czosnkowa została mi polecona przez lekarza i jest to bardzo skuteczny, niedrogi i bezpieczny sposób na wybicie owsików, tak się robiło od wieków mądralo. Dodatkowo niektórzy stosują krople ziołowe np. z orzecha czarnego, na wybicie ich od środka, ale tu musisz popytać w aptekach i sklepach ziołowych.

Gość gość
współczuję tez to przeżyłam brrr potworność dostałam receptę na Vermox i po 1 dawce przeszło wcześniej moja ginekolog wynalazła info że ten lek nie wchłania sie z przewodu pokarmowego tylko jest w 99 % wydalany w postaci niezmienionej , poza tym bielizne posciel musisz wyprać w 90 stopniach spać w majtkach i rano od razu do prania a łożko prasować gorącym żelazkiem, kilka razy podmywać się i kilkadziesiąt razy dziennie myć ręce bo w ciągu 6 tygodnii od zabicia owsików ich jaja są gotowe do powtórrnej inwazjii BRADZO CI WSPOLCZUJĘ to moja największa trauma z ciązy a najbardziej bałam się że zarazę malucha...

Gość gość
słyszałam też ze woda z kiszonych ogórków pomaga pozbyc się owsików.

Gość lolitaa201
Dziękuje za info o vermoxsię mam nadzieję ze mój lekarz nie będzie robić problemów i da bo to na receptę. Lewatywy chyba nie spróbuje ale kwas z liczonej kapusty bardzo chętnie. Dziękuje za rady

Gość Dziwna268
jedz dużo kwaśnych rzeczy typu kiszona kapusta , ogórki kiszone , woda z kiszonych ogórków też pomaga i ogranicz słodycze do minimum.