Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shopoholiczka

Czy kastracja ograniczy popęd u psa?

Polecane posty

Gość shopoholiczka

Hej! Mamy ogromny problem z prawie 4letnim psem, kilka suczek w okolicy ma cieczkę a pies rodziców dostaje przez to wariacji - do tego stopnia że rozwala sobie nos i pysk na siatce do krwi, wygryza zębami i pyskiem dziury w płocie! Psiak cały w ranach, płot w dziurach, no straszne to jest po prostu, i jeszcze zbieranie głupka od sąsiadów z ogrodu (trzymają suczki zamknięte ale ta cholera nasza znajduje sposób żeby się dostać nie wiadomo jaką drogą) i wysłuchiwanie że mamy psa pilnować. Tyle że do cholery ogród z płotem i zabezpieczeniami powinien go zatrzymać, ale co zrobić jak on ten płot centralnie ZJADA? A przecież nie uwiąże się go na łańcuchu czy na sznurku :( Myślałam o tym żeby go wykastrować, ale znowu spotkałam się z informacjami że to na popęd nic nie pomaga i nie robi żadnej różnicy w zachowaniu psa przy suczkach w cieczce, więc nie wiem czy jest sens :/

Gość gość
Weterynarz...

Gość gość
A dlaczego go nie uwiazecie?

Gość gość
kastracja ogranicza popęd u psa na tym polega kastracja

Gość gość
po kastracji pies samiec staje się otyły i skapciały, zaczyna chorować, jest ospały i zapomina o czujności, taki chory burek

Ja czytam że kastracja nie ogranicza popędu jak już pies pokrywał suczkę, u starszych psów, tyle że nie może zapłodnić, ale pociąg do biegania za suczkami ma dalej :/ Dlatego się zastanawiam nad sensem zabiegu, bo po co mu jajka ciąć i go męczyć skoro na dobrą sprawę naszego problemu to nie rozwiąże :/

Gość gość
moja kolezanka wykastrowala kocura i zrobil sie taki bardzo domowy, raz na ruski rok obserwujemy jego zrywy do innych kotow ;)

Gość gość
jak najbardziej polecam !!! choć na nie które rasy to mniej działa np. na Goldeny pozostają im głupie nawyki kopulacji ekscytacji innymi psami i nadal są nadpobudliwe oraz często po przerzucają swe wcześniejsze zainteresowania na np. kupy wszelakie ,zjadają je z ogromną przyjemnością :D no ale to bardzo chore wyjątki ;) ta rasa ogółem :)

Gość gość
koniecznie go wykastruj, pies sie uspokoi i tak bedzie dla niego zdecydowanie lepiej