Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czystosc przedmalzenska - czy jeszcze istnieje?

Polecane posty

Gość gość
to przekleństwo ściąga tak sex przedślubny ściąga przekleństwo i taka baba po ślubie cierpi ze chłop ja pomiata jak szmata

Gość gość
Współżycie przedmałżeńskie nie dlatego jest grzechem, ponieważ Bóg jest złośliwy i odmawia każdej przyjemności człowiekowi, ale dlatego jest grzechem, ponieważ przynosi fatalne skutki w przyszłości. Nawet na miłości można się zawieść, ale na Bogu nie! Tysiące młodych kobiet pochyliło się w życiu z powodu : porzucenia przez męża, zdrady małżeńskiej, agresji małżonka.. pogardy i bestialstwa. Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogów przede Mną! Kiedy ktoś słucha tego przykazania myśli sobie :zapewne: „Przecież wierzę w Boga, o co chodzi? Nie jestem szintoistą ani buddystą, ani ateistą?” Tymczasem „bogiem” dla niego może być uczucie miłości, stan zakochania się, ubóstwienie partnerki czy partnera. Owszem trzeba kochać, ale miłość nie jest bogiem! Kiedy ludzie się kochają, uchylają się od czystości, mówiąc: „My się kochamy, nie uważamy tego za grzech!”

Gość gość
Mąż mnie zdradził, bije mnie, odtrącił mnie; mówi mi, że czuje do mnie wstręt...” „Czy współżyliście prze ślubem?” Zawsze w takich okolicznościach jest to samo. Zawsze jest tak, że były grzechy przeciwko czystości. Często niewyznawane przy spowiedzi, przyjmowane świętokradcze Komunie święte. Czyste ubrania na kobiercu weselnym nierzadko ukrywają brudne sumienia. Często nie odczuwają najmniejszego żalu za grzechy współżycia przedmałżeńskiego. Pokuta nie da się odtrącić, wraca zawsze jako pokuta:. odtrącenia. Nigdy nie pozostaje to bez skutków. Grzech przynosi przekleństwo: miłość staje się nienawiścią; pożądanie przeradza ::się w odrazę; bliskość w odrzucenie. Nienasycona seksualno. nigdy nieposkramiana, szuka nowych obiektów konsumpcji. Po kilku latach wykrzywione, młode żony, porzucone przez: mężów, stają w świątyni w pochylonych postawach i nie wiedzą nawet, co się stało w ich życiu. Świątynie nie zawsze są miejscem nauczania, wcale nie rzadko to miejsca ogłoszeń i cenników. Stojąc więc w tłum ranią dalej swoje serca, nienawidząc się za to, że ich mężowie ich nienawidzą. Wydaje się, że ranę można uleczyć jeszcze jednym bólem, ale ranę serca można uleczyć tylko chwałą oddana Bogu. Tak też Biblia nazywa skruszone wyznawanie grzechów

Gość Tymrazemznowuja
Jap*****le jaki belkot to powyzej hahahahahhahahaha Kobiety ktore czekaly do slubu po slubie tez sa zdradzane bite i ttraktowane jak szmata do podlogi tak ze ten madrosci ktore ktos ci skutecznie wbil do glowy niestety nie bronia sie w starciu z prawdziwym zyciem i faktami , Czekanie do slubu nie jest ani zle ani dobre. O ile oboje tego serio chca to ok. Ale ja odradzam bo latwo np geja, osobe aseksualna, osobe ktora ma traume i niechce i nigdy nie bedzie chciala uprawiac seksu itd itp poslubic...... Ja kazdemu bede powtarzal....przed slubem zamieszkac ze soba na rok, bzykac sie, klocic godzic i jesli juz sie wyklucicie i wyawanyurujecie i wszystko co mozliwe i nadall bedziecie chcieli byc razem wtedy slub i dzieci....Zeby miec oewnosc. Po co sie p******ic pozniej z rozwoadai po np 2 miechcach malzenstwa?

Gość Tymrazemznowuja
Jap*****le jaki belkot to powyzej hahahahahhahahaha Kobiety ktore czekaly do slubu po slubie tez sa zdradzane bite i ttraktowane jak szmata do podlogi tak ze ten madrosci ktore ktos ci skutecznie wbil do glowy niestety nie bronia sie w starciu z prawdziwym zyciem i faktami , Czekanie do slubu nie jest ani zle ani dobre. O ile oboje tego serio chca to ok. Ale ja odradzam bo latwo np geja, osobe aseksualna, osobe ktora ma traume i niechce i nigdy nie bedzie chciala uprawiac seksu itd itp poslubic...... Ja kazdemu bede powtarzal....przed slubem zamieszkac ze soba na rok, bzykac sie, klocic godzic i jesli juz sie wyklucicie i wyawanyurujecie i wszystko co mozliwe i nadall bedziecie chcieli byc razem wtedy slub i dzieci....Zeby miec oewnosc. Po co sie p******ic pozniej z rozwoadai po np 2 miechcach malzenstwa?

Gość Tymrazemznowuja

Gość gość
racja -nikt rozsadny nie kupuje kota w worku

Gość gość
do juleczka, a skąd wiesz że gra jest warta świeczki? Przeciez nie możesz mieć pojęcia o podnieceniu itp. Samog***t przez pismo świete jest zakazany. Pocałunki które dają podniecenie też są zakazane. A co do tego stwierdzenia "Nie pasuje za przeproszeniem penis do pochwy" słyszałam dokładnie to samo od katechetki która była starą zdziwaczałą panną po pięćdziesiątce. Każdy kto współżyje choćby z jedną osobą od np kilku miesięcy ma rozeznanie że tak w seksie może nie pasować wiele rzeczy i tak jest on bardzo ważny w związku. Pomijam fakt, że dziewice widzą tylko skrajności- tak po swojemu oceniają że jak ktoś współżyje przed ślubem to jest to puszczalska (o dziwo wyraz "puszczalski" nie zbyt często jest przez nie używany) a porządni są tylko ci co oddają sie po ślubie. Demonizujecie seks przedślubny bo boicie sie go po prostu. Ponawiam pytanie skąd wiesz że gra warta świeczki? I jaka gra? Przecież czystość przedślubna to powinna byc dla ciebie oczywistość, standard a nie powód do chwalenia się tym.

Gość gość
seks jest zawsze zly nawet jesli jest uprawiany tylko w malzenstwie, dla prokreacji w pozycji misjonarskiej pod kołdra w ciemnosciach i w koszuli z otworami

Gość gość
up

Gość gość
ja wam napiszę, że chciałam czekać do ślubu, miałam wiele związków bez seksu, wszystko się rozpadło, nikt jakoś nie chciał mnie za żonę. Poza tym trafiałam na dość trudne przypadki facetów. Przed 30tką dałam sobie spokój z czekaniem i uprawiam seks bez ślubu, bo w sumie mam czekać na męża do 40tki? ;) Dlatego ja uważam, że jest sens czekać ale gdy ludzie mają po 18-25 lata, są w fajnym zgodnym związku, planują ślub, oboje katolicy (choć to niekoniecznie) to niech czekają. Ale jak kobieta ma 30 lat to już chyba nie ma sensu czekać. A powiem wam tak szczerze, że nic specjalnego ten seks, ale lepiej poczekać niż zrobić to w wieku 17 lat z byle kim.

Gość gość
w tivi byly dziewice po 40 tce i wierzyly z e znajda męza co poczeka z seksem do slubu

Gość konishykrolewski
czy coś się tu komuś niepoje.bało, co to jest czystość przedmałżeńska, unikanie seksu, tak, czyli seks jest brudem, a może ktoś powie na środki zastępcze, chłopak idzie do burdelu, a dziewczyna na oazie wskakuje do łóżka księdzu i jest już pełnolepnia...

Gość gość
Napiszę wam jeszcze, że o ile w wieku 20 lat chciałam być żoną, to teraz w wieku 30l jest mi to obojętne, po tym co przeszłam z facetami i jak bardzo się na nich zawiodłam, to ja chyba już nie chcę wiązać się z nikim na całe życie, brać śluby, jest mi to do niczego niepotrzebne. Chyba lepiej żyć bez ślubu bo zawsze można odejść, gdy facet przestanie cię szanować, zacznie wyzywać, bić, pić, zdradzać, nie trzeba będzie brać rozwodu, tylko sie po prostu od doopka wyprowadzisz. Zycie to nie bajka i to nie jest tak, że poznaje się dwoje 18latków, wielka miłość, potem 5 lat związku, czekanie z seksem do ślubu, biorą ślub w wieku 23 lat, i dopiero wtedy seks, a potem wielka miłość aż do późnej starości. Takie cuda to tylko w bajkach ;) Bo teraz jest taki świat, wszędzie media promują nagość, łatwy seks, tyle zdrad, rozwodów, faceci po 15 latach związku nudzą się starzejącymi się żonami i szukają przygód na boku, teraz o to łatwo bo w necie pełno serwisów z prostytutkami czy łatwymi zdesperowanymi pannami, że naprawdę nie ma sensu wierzyć w żadne miłości po grób ani być idealistką i tak czekać z tym seksem, bo pewnie nawet jak poczekacie i będziecie takie święte to i tak wasz mąż tego nie doceni i was może zdradzać albo zostawi was po 20latach małżeństwa dla młodszej, teraz to niestety standard.

Gość gość
w tivi byly dziewice po 40 tce i wierzyly z e znajda męza co poczeka z seksem do slubu xxxxxxxxxxxxxxxxxx serio? :P z 40tką to już raczej nikt się nie ożeni, o ile 30tka ma jeszcze jakieś szanse minimalne... no ale sami widzicie, że w pewnym wieku czekanie z seksem jest po prostu śmieszne. Niech sobie młodzi czekają tak 18-25 lat, ale starsi to już chyba trochę bez sensu.

Gość gość
ale naiwne kobiety wierzą ze jesli poczekaja z seksem do slubu to malzenstwo bedzie sielanka - ale facet moze okazac sie ropucha zamiast ksieciem

Gość konishykrolewski
uważam, że przyroda nie znosi próżni, i nie ma seksu w związku przed ślubem, przeżyłem to , w zamian miałem msz święte i od tego czasu jestem z przekonania ateistą.

Gość gość
jesli kobieta nie umie myslec samodzielnie tylko jest posluszna tzw autorytetom to albo zostaje biedna wielorodka albo umiera w dziewictwie

Gość gość
Oczywiście że tak. Konserwatywnie nastawione dziewczyny do ślubu uprawiają tylko seks oralny i analny. Wychodzą więc za mąż jako dziewice :)

Gość gość
to i tak swiadczy o niewolniczej mentalnosci o posluszenstwie tzw autorytetom a mądry czlowiek uwaza za autorytet tylko siebie bo na ludziach mozna sie tylko zawiesc

Gość gość
Sa tu jeszcze czyscioszki?