Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shock-wave

Puściłem lipną ofertę pracy.

Polecane posty

Gość Shock-wave

Zastanawiałem się dlaczego ludzie do których wysyłam swoje CV, nie odpisują. Wstawiłem więc lipne ogłoszenie że niby szukam Sekretarki, max. 30 lat. Jak ileś tam lasek przyśle mi CV, to sprawdzę co w nich mają, i może ulepsze swoje :)

Gość gość
Chcesz być sekretarką?

Nie minęła nawet godzina, a już dostałem osiem CV. Co ciekawe, większość przygotowana niezbyt starannie, w Wordzie. Mało która się wysiliła na format pdf.

Gość bez niczego
ogolnie ludzie wysylaja bez zdj,lub nawet numer tel i jestem zainteresowany

Gość gość
a co złego jest w schludnie przygotowanym cv z worda?? :/

Gość Stefan 22 lata
A to, że pdf niezależnie od systemu wygląda tak samo. A dokument zapisany w wordzie nie spełnia standardów i np otworzony w openoffice może wyglądać dziwnie. :classic_cool:

Nie mówię że nie może być w Wordzie, ale bardziej elegancko wygląda gdy zapiszesz w pdf (Acrobat Reader). Bo w Wordzie, to trochę jakby kopia robocza. P.S. Właściwie to na 8 otrzymanych tylko 1 jest w pdf - laska ma 19 lat, robi liceum zaoczne. Do tej pory pracowała jako hostessa, barmanka, roznosiła ulotki...

a napisales w ogloszeniu prosze podac stawke wynagrodzenia za jaka gotowa jest podjac prace? :D haha rozwala mnie taki tekst ;)

Gość bez niczego
grunt zeby byl schudny,wyjustowany i sformatowany,nie wazny czy w pdf,kiedys takiej formy nie bylo i ludzie normalnie przez worda przesylali.3/4 ludzi przesyla w wordzie pracowalam w dziale rekrutacji

Gość gość
tez kiedys zrobilam taki myk, tylko ze do sklepu odziezowego niby szukałam. w parę godzin ponad sto cv przyszło,a jakie foty... i jakie cv.... nie dziwqnew ze dalej są na bezrobociu.

Przypuszczam że żadna z nich nie spodziewa się więcej jak 1200-1300. Napisała jedna laska, 29 lat, magister pedagog, obecnie kurator sądowy... dziwne że chce zmienić pracę na Sekretarkę. Pewnie wykończona nerwowo.

Gość gość
kurffa chyba przestane wysylać CV :D

umow sie z nia... ;) powiedz ze rozmowy rekrutacyjne prowadzicie w zielonej gesi dla rozluznienia atmosfery i sprawdzenia czy posiada zdolnosci towarzyskie... :D moze to lyknac... :D:P hhaha

Gość gość
własnie z tym wordem to jest tak, że jeśli prawidłowo wszystko przygotujesz, ustawisz właściwie marginesy, nie robisz odstępów tabulatorem tylko używasz funkcji które word ma w środku to CV ci się wcale nie rozjedzie niezależnie od tego gdzie je otworzysz, inna sprawa, że malo kto się chce tak bawić i prościej jest zapisać dokument w pdf. Ja bym akurat doceniła dobrze zrobione CV w wordzie... A co do ogłoszenia to też kiedyś zamieszczałam, akurat szukali do nas do firmy. Śmieszne jest to, że mimo, że zamieściłam tam konkretne wymagania to ludzie i tak przysylali, nikt się nie przejmował, słali z częstotliwością 1/5min i to tak przez 3 tygodnie chyba (w ostatnim tyg.juz było mniej - wiadomo

Gość gość
ja też kiedys tak zrobiłam - napisałam,że szukam dobrze wyglądajacego faceta na hosta i co ? otrzymałam multum CV - również kobiet :O a co do facetów- nawet połowa z nich nie wyglądała dobrze :O nie wiem czy chociaż jeden był przystojny