Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana ja!

zdarta skóra po mikrodermabrazji

Polecane posty

Gość załamana ja!

bardzo proszę o pomoc, byłam wczoraj u kosmetyczki i miałam robiony zabieg mikro+kwas migdałowy. Kosmetyczka miejscami tak mi zdarła skórę że mam ogromne brązowe plamy na twarzy. Bardzo proszę o pomoc, czym mam to smarować? W sobote mam panieński a za tydzień wesele koleżanki, a tego nawet się nie da zapudrować bo jest szorstkie i suche...

Gość gość
To pewnie strupy i niczym tego nie zakryjesz. Samo musi się zagoić. A swoją drogą ostro Ci musiała kosmetyczka jeżdzić skoro coś takiego zrobiła. Lepiej tam więcej nie chodź.

Gość załamana ja!
no na pewno więcej nie pójde, tylko jak teraz przyspieszyć gojenie tego gówna...

Gość gość
Mialam to samo ! Tylko ze ja mialam cala twarz w mega wielkich plamach. W aptce mi babka powiedziala ze najlepiej po takim zabiegu stosowac tylko i wylacznie balsamy i kremy dla dzieci na odparzenia i ja kupilam sobie z NIVEA. Pamietam ze juz nastepnego dnia plamy zrobily sie gladkie i o ciut bladsze, takze radze ci isc szybko do jakiegos duzwgo marketu i to kupic jak ci zalezy na czasie. Powodzenia

Gość załamana ja!
dzięki wielkie, tak zrobie!

Gość gość
jestem kosmetyczką i nigdy bym nie zrobiła mikrodermabrazji połączonej z kwasami- to za duży szok dla skóry a już na pewno dla młodej skóry nie wymagającej tak drastycznych metod

Gość gość kosmetolog
proces keratynizacji czyli odnowy naskórka trwa ok 28 dni ale mam nadzieję, że po kilku dniach zejdzie Ci na tyle , że dasz radę albo makijaż pomoże.

Gość gość
A ja nie jestem kosmetyczką, ale na kwas i mikro podczas jednego zabiegu to bankowo bym się nie zdecydowała...

Gość gość kosmetolog
niestety wiele kosmetyczek i kosmetologów to praktykuje

Gość gość
Jestem kosmetologiem. Przy bardzo grubej skórze można przed mikrodermabrazją nałożyć kwas migdałowy, ale osobiście nigdy tego nie robię. Wolę robićna przemian, co drugą wizytę kwas , a co drugą mikrodermabrazję. Wtedy mam pewność, że nic złego się nie wydarzy.

Gość gość
Witam nawiazujac do tematu chcialabym sie tez podzielic moim doswiadczeniem tydzien temu mialam puerwszy raz robiona microdembrazje, nadmienie ze mam 45 lat i pake fajki .Efekt byl naprawde zaskakujacy nie spodziewalam sie takiego efektu twarz byla rozswietlona po zabiegu ,gladsza widac bylo golym okiem poprawe skory .A do pielegnacji uzywam przedewssystkim okejek migdalowy do demakijazu ,ktory swietnie sie sprawdza do demakijazu sóry oraz jako kosmetyk na noc bezposrednio na noc na skore ma duzo wlasciwisci odzywczych i witamin pozatym krem pod oczy od Lois Widmer doskonaly i na noc z tej samej firmy oczywiscie nieperfumowany na dzien krem z Avienxe,pozatym raz w tyg mozna sobie zafundowqc maseczke z avocado super działa .Pozdrawiam