Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość postępowwa

Kiedy przebic uszy synkowi?

Polecane posty

Gość gość
tunele mu od razu zrób, co się będziesz rozdrabniać :O

Gość gość
a w ogólę myślę, ze to słynna kafeteryjna prowokacja

Gość gość
ludzie gimbusy maja wakacje! nudzi sie to i wymysla jak zawsze w wakacje wysyp "blyskotliwych "tematow a wy lykacie wszystko jak pelikany

Gość gość
wargi sromowe sobie lepiej przebij

Gość postępowwa
Dlaczego Izaak? Bo jestem miłośniczką prozy Singera :) Czym się niby silę na oryginalność - tolerancją i otwartością na mojego synka? Współczuję waszym dzieciom raczej, że je tak ograniczacie...

Gość postępowwa
Aha, ja mam kolczyk w języku i w wargach sromowych też - ale tu jest mowa o kolczykach mojego synka :) Nie rozumiem tej nagonki ...

Gość zrób mu dwa
kolczyki jeden w penisie a drugi w sutku:) ale będzie miał branie !

Gość gość
9/10

Gość takamalaaa
Słabe prowo, na szczęście Polska jeszcze tak się nie cofneła w rozwoju, żeby gender było powszechnie akceptowane

Gość gość
proponuję dodatkowo pępek i sutki. pewnie dostaniesz jakiś rabat.

Gość gość
jakiego dokładnie Singera? bo chyba nie Petera?

Gość gość
Isaaca Singera

Gość gość
prowokacja czy nie to większość z was jest stuknięta,co w tym dziwnego,mój syn poprosił o kolczyka w pierwszej klasie szkoły podstawowej i go dostał,nauczycielka chciała mu go wyjąć ale się nie dał,teraz ma 16 lat i od dawna go nie nosi

Gość gość
pytałam bo ja znam Petera ale on walczy o prawa zwierząt a nie ludzi

provo albo autorka nie rozumie zasad wychowywania dziecka, po to istnieją zakazy i nakazy aby dziecko wiedziało co wolno a czego nie i co powinno, w ten sposób dziecko uczy się szacunku do rzeczy które ma a przede wszystkim do ludzi wokół Niego. jeśli pozwolisz na wszystko to nie nauczy się szacunku dla Twojej pracy i starań o dom a gdy będziesz stara po prostu wyrzuci Cię z domu, tego chcesz? po to istnieje prawo by je przestrzegać, po to Rodzic mówi dziecku NIE by je chronić na przyszłość. wyobraź sobie taką sytuację, synowi pozwolisz na wszystko, póki jest przy Tobie będziesz spełniać Jego zachcianki a gdy odejdzie z domu i wejdzie w dorosłe życie będzie wymagać nie dając nic w zamian. okaleczysz Jego psychikę bo nie będzie Twój syn umiał prosić, przebaczać, być cierpliwym, rezygnować z czegoś dla dobra innej osoby, przyjaźnić się a nawet kochać. tego chcesz dla siebie i swojego dziecka? chyba nie. przemyśl swoje decyzje dziś abyś nie płakała w przyszłości. rozważnie pokieruj swoim i dziecka życiem. powodzenia.

Gość gość
Maribell - a co to ma wspólnego z zasadami dobrego wychowania,granice sami wyznaczają rodzice a kolczyk to raczej nie tragedia,mój syn ma kolczyka jest grzecznym młodym człowiekiem,chce zrobić sobie tatuaż ale na to musi jeszcze troszkę poczekać,trzeba trochę dać dzieciom swobody jeśli są za bardzo ograniczane później dopiero wyczyniają cuda

Gość ZUZA!...
Autorko, a jeżeli Twój syn zapyta Cię czy może sobie uciąć siusiaka to pójdzioesz i mu tniesz siekierką? jak Cię bedzie pluł, to bedziesz się cieszyć że pada deszcz? Zastanów się- dzieciaki w tym wieku różne rzeczy robią i mówią. Jemu po prosty trzeba wytlumaczyć, że kolczyki raczej noszą dziweczynki, a jakie bedzie miał zycie za kilkanscie lat, to sam zdecyduja jak dorośnie. Nie chcesz mu niczego zarzucać, to moze potem bedzie miał pretensje że jest dziwolagiem i że go nie ukierunkowałaś odpowiednio. To jest dziecko i nie trakuj go jak dorosłego.

Gość ZUZA!...
Przedmówco, masz rację- trzeba dac trochę swobody i ja osobiście nie uważam, że kolczyk u chłopaka to coś złego, ale masz też rację, że może trzeba trochę dorosnąć dziecko 3,5 letnie, a nastolatek to chyba róznica. Wytatuuj go całego, powkładaj kolczyki, tylko nie dziw się, że jak wyjfzie na deszcz to cały zardzewieje.

Gość Czasami to kafe mnie zalamuje
Uwazam ze sama ze swojego synka robisz pedala. Zrob sobie drugie dziecko jezeli chcesz coreczke a nie krzywdz chlopaka kolorowe spinki? SAMA Z NIEGO ROBISZ PEDALA kobieto. Sama skazujesz go na tortury w szkole. Sama niszczysz jego zycie. Przykro mi to mowic ale ten swiat jest okropny i nie toleruje odmiencow. Nie mozesz wytlumaczyc ze kolczyki sa dla dziewczynek?

Gość gość
nie wiem albo jesteście takie ograniczone albo coś nie tak z wami,wypisujecie takie bzdury,że aż żal tego czytać,gdzie jest napisane,że kolczyki są dla dziewczyn? ZUZA!...zardzewiały to chyba masz mózg kobieto a ta co pisała po tobie to nawet nie warto komentować-pedał,tortury ,odmieniec ,szkoda mi takich ciasnych umysłów

Gość DJRM
Postępowa,ciebie chyba naprawdę pogięło z tą płcią!!! Płci nie można wybrać, tak jak nie można wybrać matki i ojca. Można się przebrać za kobietę, usunąć narządy rozrodcze i tak dalej, ale NIGDY facet nie stanie się kobietą a kobieta facetem!!! Jeżeli ja jako facet czułbym się kobietą, to powinienem się leczyć u psychiatry, czy się to komu podoba czy nie!!! Wracając do pytania - nie jestem wcale zdecydowanym przeciwnikiem przekłucia uszek chłopczykowi, nawet małemu, chociaż pytam: po co? Ale twoja argumentacja mnie po prostu powaliła na twarz! Z takim podejściem nie waż się kolczykować dziecka!

Gość gość
przecież to prowo, jakiejś krówce się znowu nudzi :P

Gość gość
DJRM - za małym jesteś człowieczkiem żeby ogarnąć ten temat a świadczy o tym twoja filozofia . Czując się kobietą poszedłbyś do psychiatry? A co ci psychiatra pomoże ? Wytłumaczyła bym ci na czym to polega i skąd się bierze ale czuję że za głupi jesteś i dyskusja wiązała by się z upartym NIE z twojej strony.

Gość gość
No to jak ktoś się rodzi chłopcem i ma sisuiaka, ale chce się kochać z innymi chłopcami, i to być ładowanym w pupkę, to jakiej jest płci?

Gość DJRM
Gościu bez ksywki, o filozofii to ty pojęcia nie masz, cierpisz na odmóżdże, prawdopodobnie telewizyjne. Niestety jest to bardzo zaraźliwe - i zjadliwe. Czuję jak zębami zgrzytasz z wściekłości. No ale cóż - uderz w stół, a nożyce się odezwą. Nie taki był temat wątku i do niego się nawet nie odniosłeś/aś. No ale jak twoim zdaniem Kopernik była kobietą i Einstein był kobietą, marchew jest owocem a ślimak to ryba - co mnie do tego? Tylko dlaczego zgniłą ideologię gender narzucacie innym w miejsce normalności w tej dziedzinie trwającej od prehistorii do końca XX wieku?