Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brunetka1988

idealny staż żwiązku przed ślubem

Polecane posty

Gość Brunetka1988

Jaki jest idealny czas związku przed ślubem według Was? jestem z chłopakiem ponad dwa lata, planujemy ślub za kolejne 2,lub 3. uważam że to idealny czas. od roku mieszkamy razem i dopiero teraz sie poznajemy jak człowiek zachowuje się normalnie...sądzę, że takie związki są odpowiednie i przynajmniej gdy pójdziemy do ołtarza będziemy pewni swoich uczuć ;) mamy po 25 lat.

Gość gość
ja wyszłam po niecalym roku znajomości mając 25 lat...zakochalismy się w sobie i stwierdziliśmy, że już nie musimy szukać nikogo innego ... więc po co żyć osobno . to była dobrą decyzja

Gość Brunetka1988
Rok??? bez zartow :) nie da sie czlowieka poznac przez rok, popieram autorke pare lat daje pewnosc, a po co sie rozczarowac?:) jesli spotkam mezczyzne swojego zycia na pewno pobede z nim pare lat bez slubem

Gość gość
Autorko popierasz sama siebie? :-P czasem mozna z kims byc nawet 10 lat i go nie zpoznac a czasem mozna kogos poznac calego w pol roku...kiedys tak mialam...byc moze gdybym z pierwszym miala slub to bysmy sie nie rozstali..., ale to nie byloby lepsze. Teraz mam wspanialego meza obiecalismy sobie,ze nie bedzie klotni itp.wiadomo w normalnym zwiazku byle klotnia i mozna odejsc a tak? Trzeba walczyc isc na kompromis a nie strzelac fochy....pewnie gdyby nie slub to dawno bym dala noge i pozniej bym zalowala

Gość gość
prowokacja i jeszcze sama sie wkopała :D

Gość Brunetka1988
A ja uwazam, ze jak sie spotka mezczyzne tego odpowiedniego, to juz po kilku miesiacach bycia razem, mozna wziac slub. Po co czekac kilka lat? :)

Gość gość
Nie ma czegoś takiego. To uluda. Ja wzielam slub po niecalych 2 latach, decyzje podjęliśmy po1,5 roku. Przy czym zamieszkaliśmy ze sobą na trzy tygodnie przed ślubem. W tym roku mamy 6. rocznicę ślubu i po ostatnich kłopotach myślę, ze tworzymy zgrane i trwałe małżeństwo, a przede wszystkim - bardzo się kochamy. Znam za to wiele par, ktore po długim czasie mieszkania razem wzięli slub i małżeństwo nie przetrwało nawet roku.

Gość byle nie koscielny
bo wtedy klamka zapadla, zawsze mozna spotkac tego jedynego pol roku po slubie i kolejnego jedynego....itp.ludzie sa zbyt pochopni.jakbym poczekala z kupnem laptopa miesiac, mialabym model z blutoothem, jak rok, bylby czytnik kart pamieci, jak wiecej mialabym lacze hdml, wiecej pamieci i inne bajery a nie slot na dyskietki a to wszystko w tej samej cenie lub taniej

Gość Tylko KOŚCIELNY
Najlepiej zawierzyć swoją drogę P. Bogu- On poprowadzi :) i można dożyć razem 50-lecia ślubu... a nie na kocią łapę i sruuuuuuuuu do śmietnika, jak tylko się nam mąż/żona znudzą... pozdro 600

Gość ryzykowna
ja mojego męża przed ślubem znałam dokładnie 9 MIESIĘCY :D NIE, nie byłam w ciąży... :) miłość jak z filmu :)

Gość gość
A ja po 2 latach związku zamieszkalam z facetem, po kolejnych dwóch latach był ślub a po następnych 2 - rozwód. Taką właśnie daje PEWNOśĆ wspolne mieszkanie i dłuższy związek. Niem absolutnie żadnej reguły, są tacy co i po 10 latach zwiżku sie rozchodzą jak i tacy co po roku "chodzenia" biorą ślub i są ze sobą do końca

Gość gość
nie da sie czlowieka poznac przez rok a przez ile lat poznaje sie człowieka ? kolejna idiotka

Gość gość
sex przedmałżeński= rozwód

Gość gość
są pary które znajasie 8 lub 10 lat, mieszkaja a po slubie sie rozwodzą zawsze mnie wkurza jak ktos stara się zbudować REGUŁĘ do związków nie ma reguły , wszystko jest losem jak na loterii czasem babka zna faceta, cudowny, męski, przynosi kwiaty, czekoladki, kleka a pół roku po slubie została pobita przez niego że chodzić nie mogła i to nie świadczy że ona zrobiła błąd, ona sie zakochała i facet to LOS, nie wiesz co bedzie jedne wygrywają ,innym się nie udaje i nic nie ma ile go znasz, czy mieszkasz itp

Gość Tylko KOŚCIELNY
gość z 8.27 BRAWO :)

Gość gość
Moja mama była z ojcem przed slubem 7 lat. Rozwiedli się po 22 latach małżeństwa. Ja poznałam męża w styczniu a we wrześniu wzielismy slub-czyli po 9 miesiacach. Tfutfu kilka lat po ślubie i jest jak w bajce. Jak ktoś się nie nadaje do małżeństwa to czy to jest rok czy dwa czy 5 to i tak wyjdzie kiedyś-a kiedy to już się nie da przewidzieć do końca.

Gość errteeeee
kilka dni temu stuknęło nam 9lat jesteśmy od roku małżeństwem i nie zamierzamy się rozwodzić! Jestem własnie w 11tc a ślub był dopełnieniem naszej miłości:) jak słyszę, że związek który trwa ponad 5lat jest przechodzony to śmiać mi się chce:P

Gość gość
poczekaj jeszcze z 3 lata bo tak właśnie 3 lub 4 lata wytrzymuja małżeństwa jak uprawiaja sex przedślubny nawet wiedza o tym księżaWspółżycie przedmałżeńskie nie dlatego jest grzechem, ponieważ Bóg jest złośliwy i odmawia każdej przyjemności człowiekowi, ale dlatego jest grzechem, ponieważ przynosi fatalne skutki w przyszłości. Nawet na miłości można się zawieść, ale na Bogu nie! Tysiące młodych kobiet pochyliło się w życiu z powodu : porzucenia przez męża, zdrady małżeńskiej, agresji małżonka.. pogardy i bestialstwa. Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogówhttp://intercafe.iq24.pl/default.asp?grupa=120496&temat=60138

Gość gość
Ja nie bylam w wielu zwiazkach - tylko dwoch ale za to z milosci i jeden chlopak oswiadczyl mi sie po pol roku,a drugi po 4 miesiacach, z tym pierwszym za moda bylam na slub (19lat), ale teraz mam trochee wiecej i juz jestem gotowa, po prostu jak ludzie sie kochaja to od razu moga brac slub a jak z zapchaj dziura to odkladaja w nieskonczonosc czekajac na lepszy model (tak jak ktos porownaldo laptopa) ...

Gość gość
wypiertalaj dewiancie religijny :O

Gość gość
To prawda...sex przed slubem = szybkie znudzenie soba i utrata szacunku do siebie i drugiej osoby

Gość wiki327
po 7 latach sa momenty kiedy partner moze cie zaskoczyc :D, najlepiej pomieszkac razem wtedy wiesz na co sie szykujesz. kolezanka wyszla za maz po 4 latach znajomosci ale nie mieszkali ze soba i przezyla niemile rozczarowanie... a maz jeszcze dowalil jej ze zaczyna zalowac :D wiec nigdy nie wiadomo...

Gość errteeeee
moi teściowe współżyli przed ślubem i jakoś są ze sobą 28lat:P seks przedślubny nie ma nic do tego:P

ja wzięłam ślub po 5 latach związku, w tym 2 lata mieszkaliśmy razem... ze ślubem jakoś bardzo nam się nie spieszyło,poznaliśmy się gdy miałam 19 lat, studiowaliśmy, pracowaliśmy... teraz, po roku od ślubu jest nam razem lepiej niż kiedykolwiek wcześniej ;) nie mamy dziecka, pewnie niedługo o nim pomyślimy, jesteśmy szczęśliwi ze sobą nie ma idealnego stażu związku, ludzie są różni...

Gość Brunetka1988
ktos sie wypowiadal pod moim nickiem - dziekuje gosciu :P nie zadawalabym pytania gdybym sama na nie chciala odpowiedziec :P troche logiki :) 90% moich znajomych jest ze soba pare lat najpierw, zeby sie poznac. moj brat z zona 8 lat, moja siostra z mezem 5 :) a nie pytam nikogo co mysli o tym, ze mieszkam z chlopakiem- to byla nasza wspolna decyzja, do niczego nikt mnie nie zmuszal. jest idealnie!!! :)

Gość gość
13 lat razem, mieszkaliśmy bez ślubu 12 lat - od roku małżeństwo :)

Gość gość
dodam tylko że jak mówią że małżeństwo wszystko zmienia to prawda całkowita . U nas po 13 latach tylko na plus ! Czujemy się jak na początku związku , zakochani, możemy góry przenosić. Ślub całkowicie "odświeżył" nasz związek po latach :)

Gość gość
my wzielismy ślub po roku, jestesmy małzeństwem juz 17 lat i jest bardzo dobrze, znam pary co mieszkały ze soba 6 lat potem slub i rozwód, czas mysle nie ma znaczenia

Gość gość
a i przed slubem był sex i jakos sie z mezem soba nie znudzilismy