Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olunnnia

książki które polecacie

Polecane posty

Gość Olunnnia

Witam! Mam gorącą prośbę. Jestem w swojej pierwszej ciąży, planowany poród - luty 2014:) w swoim otoczeniu nie miałam kontaktu, ani z kobietami w ciąży ani z maleństwami. W związku z tym chciałabym (razem z mężem) poszerzyć swoją wiedzę i przygotować się na przyjście Maluszka - na bycie Mamą i Tatą. Póki co czytamy czasopisma tematyczne, ale niestety, część artykułów się powtarza, część nie wnosi dla nas nic nowego, a często są to zwykłe wywody, nie poparte żadną wiedzą fachową. Dlatego chciałabym was prosić, abyście poleciły książki, które same już przeczytałyście i uważacie za warte uwagi:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi!

Gość gość
książki z wydawnictwa Mamania: Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy, Najszczęśliwsze dziecko w okolicy, Bobas Lubi Wybór, Bobas Lubi Wybór Książka Kucharska, Księga rodzicielstwa bliskości oraz Polityka karmienia piersią,

Gość Halina J. 903
Ja gorąco polecam Baśnie Andersena oraz Chatke Puchatka,zawsze czytamy na pół godziny przed snem i te dwie książki są ulubionymi mojego dziecka:) www.Tublu.pl

Polecam podobne książki jak gość powyżej: 1. Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy 2. Księga rodzicielstwa bliskości i jeszcze bardzo ważna do przeczytania ze dwa razy przed porodem: 3. Warto karmić piersią Magdalena Nehring-Gugulska. Mi również przydała się książka "W oczekiwaniu na dziecko".

Gość gość
Warto zaglądać na portale dla rodziny babyonline itp. zawsze coś nowego i do tego komentarze mam więc są to sprawdzone porady

Gość Olunnnia
bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) A czy któraś z Was czytała książę pt. "Pierwszy rok z życia dziecka"? Jeśli tak to proszę o opinię.

Gość gość
Paulo Coelho- Weronika postanawia umrzec - super ksiazka

Gość gość
hahah moj blad powinnam przeczytac tresc nie tylko tytul XD chodzi o ksiazki ciazowe - niestety nie pomoge

Olunnnia a interesują Cię książki o ciąży i jak się przygotować na poród, czy dotyczące wychowania?

Gość gość
Słyszałam złe opinie o "Pierwszy rok dziecka", ale sama nie czytałam. Ja korzystałam ze starszych pożyczonych książek, nie wiem czy są dostępne w księgarniach. "Małe dziecko" Jolanta Zdzienicka (2004) - polski odpowiednik "Pierwszy rok..." - dziecko miesiąc po miesiącu, podstawowe choroby, pielęgnacja - b. polecam. Napisana przez polska pediatrę. "Dziecko - pielęgnowanie i wychowanie" B. Spock, M. B. Rothenberg (1989) - super pozycja, wciaż aktualna, jedyny problem to brak spisu treści i trzeba szukać interesujących tematów w tekście. Dużo na temat rozwoju, wychowania, wyjaśnienie różnych zachowa dzieci itp. Portale internetowe, hmmm... niespecjalnie, może jako dodatek. Często informacje niesprawdzone, niczym nie potwierdzone, obiegowe, przepisywane z portalu na portal. Chociaż w krytycznej sytuacji (typu czkawka czy odparzenie ;)) też z nich korzystałam

Gość gość
ja czytam "pierwszy rok zżycia dziecka" i jestem zadowolona. Co prawda jestem dopiero w połowie ale jest opisane wsyztsko dosyc szczegółowo nawet jak rozpoznać po płaczu czego dziekco chce. Jak kąpać, jak karmić itp itd...ja jestem zadowolona.

hej, ja Pierwszy rok... dostałam jako prezent ślubny. Nie dotykałam tej książki, bo pomyślałam, że to bzdet, aż tu kiedyś przypadkiem zajrzałam i bardzo mile się zdziwiłam. Fajna, przydatna publikacja, Dużo fajnych porad, nie jakiś terror laktacyjny czy coś (choć sama karmię piersią), polecam ogólnie ;)

Gość Olunnnia
Macaza Zarówno o ciąży, o porodzie jak i o wychowaniu:)