Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do rodzicow 2-3 letnich dzieci

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj widzialam takie dziecko idace w koszulce i... pampersie, czy tak trudno ubrac takiemu dziecku spodenki, dzieci w wozkach tak nie raza ale ja widzac to zdebialam, potem taki 5cio latek w majtkach bedzie smigal?

Gość gość
mnie zdziwil by widok 3latka w pampersie.

Gość gość
Przeciez napisalam ze ten chlopczyk ktorego wczoraj widzialam mial na oko 2-3 lata szedl z tatusiem za raczke

Gość gość
bleeeeeeeeeeehh nie wyobrażam sobie żeby tak duże dziecko srało w pieluchę na stojąco. Moja córka na nocnik kupkę robi od 19 miesiąca, siku miesiąc później. Porażka wychowawcza rodziców, nawet jeśli dziecko jest niechętne to są przeróżne metody na naukę nocnika, są różne nocniki, nakładki itp

Gość gość
akurat nie zgadzam sie z wami jesli chodzi o pampersa bo moja córka ma 2 latka i 4 miesiace i i od 3 miesiecy ja próbuje uczyc na nocnik lub na sedes sciagam pampersy na dzien ale nie potrafi jescze wyczuc ze jej sie chce siku i kupe wiec to nie jest porażka rodziców to zalezy od fizjologi dziecka kazde dziecko jest inne pytałam sie lekarza i powiedział ze normalnie do 3 lat dziecko moze nie umiec wyczuc ze siku lub kupa to co mam chodzic z dzieckiem zeby sikało na drodze bo wy matki uwazacie ze juz musi umiec i koniec i to jest matek wina ze dziecko jescze nie umie CZEMU SIE ODZYWACIE JAK NIE WIECIE JAK JEST ZAŁOSNE TAKIE WYPOWIADANIE SIE NA TEMAT CZYICHS DZIECI JAK NAWET NIE WIECIE ZE KAZDE DZIECKO MOZE POZNIEJ SIE NAUCZYC A NIE JUZ 2 LATKA I UMIE WSZYSTKO JAK NAWET NIE WIECIE ILE TO DZIECKO MA CZY 2 CZY JUZ 3 LATKA A GADACIE ROZUMIEM JAK BY BYŁO DUZE 5 LAT A SKAD WY TAKIE OPINIE DAJECIE TO NIE WIEM IDEALNE MAMUSKI SIE ZNALAZŁY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
ech, i rozumiem że jako rodzic ponaddwuletniego dziecka mam wyciągnąć z tego jakąś naukę i nie zdejmować dziecku portek jak wychodzimy? Bo nie kumam za abrdzo o co chodzi, to chyba nie powszechny widok... A mój niestety dalej w pieluszce, też uważam że najwyższy wiek, ale co z tego? On ma inne zdanie, podobnie w kwestii drzemek które odpuścił sobie "zbyt szybko, i powinien jeszcze spać"- według otoczenia... Zresztą, nawet dzieciaki które w domu robią na nocnik ładnie nieraz na wyjście mają pieluszkę, mam na trawnik go wysadzać?

Gość gość
widziałąś jednego takiego dzieciaka i od razu temat zakłądasz? moim zdaniem to Ty jesteś dziwna

A może obsikal te spodnie wcześniej? Albo wysmarowal gdzieś? Co wy dzieci nie macie? Wasze to takie czysciochy czy co?

Gość gość
Dokładnie. Takie dziecko ma prawo jeszcze nie zdążyć się zorientować. Zwłaszcza jak będzie czyms zajęte. Co innego w domu, mozna uczyć, ale na ulicy... Jakbys widziała jak nagle zaczyna np. sikać to byś robiła aferę dlaczego nie założyli dziecku pieluchy.

Gość gość
Poza tym rozwój dziecka to nie wyścigi na olimpiadzie.

Gość gość
Jest jeszcze inna kwestia, nie poruszona tutaj. Ja ostatnio nie założyłam mojemu synkowi spodenek na pieluchę do samochodu (pomimo, że mąż nalegał) bo jest cholernie gorąco! Oprócz tego, że ma tego pampersa to mam mu jeszcze pupę grzać spodenkami bo tak ładniej??!! To niespełna dwulatek! A co do argumentu, że jak będzie większy to będzie chodził w samych majtkach? Nie, być może nie w samych majtkach a w samych spodenkach bez majtek :D :D

Gość oczywiście że zostawiałam
Nie wiecie co zrobić jak dziecku chce się siku? Jak jesteście na jakiejś łące czy w lesie to dziecko robi w ustronnym miejscu. A jak jesteście w mieście,to można iść do galerii, marketu czy restauracji skorzystać z toalety.

Gość gość
Nie moja sprawa czy dziecko ma pampersa czy nie, chodzi o estetyke. Taki malec powinien byc puszczony w sppdenkach to rozumiem ze jak idziecie z dziecmi przez miasto i zabrudza spodnie to sciagacie i biegaja w samych majteczkach

Gość gość
"Nie wiecie co zrobić jak dziecku chce się siku? Jak jesteście na jakiejś łące czy w lesie to dziecko robi w ustronnym miejscu. A jak jesteście w mieście,to można iść do galerii, marketu czy restauracji skorzystać z toalety" Oczywiscie. :D Na pewno zdazymy. A jeszcze jak bedzie kolejka to taki maluch na pewno da rade i nie posika się na samym srodku. :D

Gość gość
"Taki malec powinien byc puszczony w sppdenkach to rozumiem ze jak idziecie z dziecmi przez miasto i zabrudza spodnie to sciagacie i biegaja w samych majteczkach" Tak, bo to dziecko. Ja latalam nago jak byly upały, jak miałam 3 lata.

Mój synek skończył 3 latka w czerwcu. sika na nocnik od września 2012 czyli miał wówczas 2 lata i 3 ms. Z kupka było gorzej...Nie chciał usiąść na nocniku dłuugggoo...Praktycznie dopiero koło kwietnia tego roku po wielu zachętach usiadł i zrobił ,,kupiszkę'' do nocnika ;-) Ale żeby nie było tak łatwo to teraz ma fazę na sikanie ,,gdzie popadnie''... np. sikał ostatnio przez tydzień na podłogę, albo do zabawek ...Momentami już nie mam siły bo obiecuje,że już więcej tego nie zrobi..po czym za dwa dni znów leje na podłogę...

Gość gość
oczywiście że zostawiałam- masz dziecko? czy tlyko się wymądrzasz? 2,5 latek mówi "chce siku" i chce siku od razu.Nie wytrzyma 5-10 min aby dojść do jakiejś galerii, restauracji czy gdziekolwiek tlyko zsika się w majtki.

Gość gościówka QQQ
Moja córka ma 2,5 roku i jak powie ze chce siusiu to musi zrobic szybko bo nie umie wstrzymać moczu na kilak minut. Jak jesteśmy w parku to szybko pod drzewko a jak gdzieś w sklepie to najczęściej zrobi siku w majtki:(

Gość gość
mój ma 2 lata i 4 m-ce, od 2 m-cy jest totalnie bez pieluchy i jak np jedziemy samochodem i nie ma się gdzie zatrzymać (autostrada) to wytrzymuje nawet i 15 minut, wydaje mi się, że to normalne skoro już nauczył sie kontrolować, to samo w nocy - przesypia całą, robi siku dopiero jrano ak sie obudzi

Gość gość
Mylisz się. Nauka ma kilka etapów. Najpierw dziecko uczy się rozpoznawac, ze chce siku, ale nie umie jeszcze trzymać. Twoje dziecko moze juz się nauczyło, inne niekonieczniecznie.

Gość gość
no ale on wytrzymywał od samego początku, jak tylko zrezygnowaliśmy z pieluch, nie było żadnych etapów...

Gość gościówka QQQ
No i myślisz ze jak twoje dziecko wstrzymuje mocz na 15 minut to inne tez tak musza ? Moja nie umie i co mam zrobic ?

Gość gość
jezu, nie wiem, to moje jedyne dziecko, nigdy też nie miałam do czynienia z maluchami tak bliżej, myslałam, że to normalne i standard...

Gość oczywiście że zostawiam
Tak wyobraź sobie że mam dziecko, a nawet dwoje i jakoś nigdy mi się dziecko nie zsikało na mieście,a bez pieluchy latały od 2urodzin. Ucząc dziecko załatwiać się na nocnik można zaobserwować po jakim czasie chce mu się siku od wypicia. I jeżeli będąc na mieście daję dziecku pić to już zaczynam się rozglądać za miejscem gdzie będzie można skorzystać z toalety. Ale do tego trzeba myśleć, a nie tylko pyskować na kafe :O

Gość gość
Uwielbiam te idealne matki na kafe i ich idealne dzieci :) Moje dziecię ma 2 lata i 4 miecie i nie raz mi się zsika na mieście .Zawsze w torbie mama majtki i spodnie na przebranie .

Gość gość
Przeciez mozna pieluche miec ze soba np. w torebce i jak gdzies na miescie dziecku sie zachce to po prostu podlozyc a nie wystawiac go na chodniku zeby zrobilo. Male dzieci nie umieja dlugo trzymac i taki sposob moze uratowac sytuacje.

Gość oczywiście że zostawiam
Autorko różne są sytuacje. Jak mój syn miał 1.5 roku to na placu zabaw przewrócił się na psią kupę :O akurat miałam ciuchy na zmianę,bo wtedy dopiero uczył się załatwiać na nocnik i na wszelki wypadek nosiłam ciuchy na zmianę. Ale gdyby nie to, to szedłby w samych majtkach bez spodenek. Czym innym jest plama z błota, picia czy jedzenia,a czym innym psie odchody :( Nie wiesz czemu to dziecko było tak ubrane,więc sobie daruj.

Gość gość
Moja bez pieluchy chodzi i spi od kiedy miala troszke ponad 2 latka. wola jak chce do ubukacji, wiec nawet jak gdzies jestesmy to problemu nie ma. Widok 2, 3, 4 latkow z pieluchami w UK to zadne dziwy :) W przedszkolu w grupie 3-4 latkow nadal maja przewijak, bo dzieciaki nie nauczone. Poza tym czesto widzi sie takie 5-6 latki ssajace kciuka i jezdzace w spacerowce - i mam na mysli zupelnie normalne dzieci, nie niepelnosprawne :/

Gość gość
Jak bedzie dziecko w pieluszce to sie nie nauczy ze trzeba mowic 'siku', albo tzreba 5 minut przytrzymac. Moja przytrzymuje i tak jak ktos wczesneij napisal na poczatku zdarzylo jej sie zrobic siku w majtki na miescie, ale mialam zawsze zapas majtek i spodenek na zmiane. Szybka sie nauczyla wolac na czas.

Gość dziecko poczeka,ale nie matka
Jeżeli dziecko już sygnalizuje potrzeby to potrafi poczekać ale mamusia histeryczka nie da mu takiej szansy.