Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

otrzasanie 10 mies dziecka ! bardzo sie martwie prosze o porady

Polecane posty

Gość gość

5Witam !! moj synek ma niecale 10,5 mca od ok 2 miesiecy (nie pamietam dokladnie ,moze nieco dluzej ) zaczely pojawiac sie takie pojedyncze otrzasania glowa ,wyglada to mniej wiecej jak otrzasanie mokrego psa i trwa to ok 2 sekundy. Taki bardzo szybki ruch glowa w jedna ,w druga strone Tylko glowa zadna czesc ciala wiecej , wyglada to na jakis tik nerowowy , nie sadze aby to byly drgawki bo wtedy takie cos byloby kilka razy pod rzad ,a nie raz . Syn zaraz po tym zachowuje sie normalnie ,smieje sie ,bawi . Byl czas ,ze pojawialo sie to codziennie ,lub co drugi dzien,czasami co kilka dni ,lub 2 razy w tygodniu - raz ,dwa razy dziennie . Od ok 3 tygodni nie pojawilo sie ani razu ,az do wczoraj kiedy znow wystapilo .Dzis jeszcze nie . Nie wiem co o tym myslec , szukajac informacji w google dotarlam do informacji ,ze takie cos to moze byc przy sikaniu dziecka ,no ,ale nie chce mi sie w to jakos wierzyc ,bo dziwne czemu czasami pojawialoby sie ,a czasami nie. Boje sie ,ze to moze byc jakis poczatek padaczki ,a z drugiej strony nie chce niepotrzebnie siac paniki ,bo moze to nic groznego .Moze sam z tego wyrosnie ..myslalam ,ze juz wyrosl ,ale jednak wczoraj pod wieczor znow sie pojawilo i wzbudzilo moj niepokoj .

Gość gość
hihi, zauważ czy to przypadkiem nie zdarza się tuż przed wysikaniem się :) Niektórzy faceci nawet w dorosłości tak robią :)

Gość gość
A może jest jakiś problem z uszkami, warto sprawdzić u pediatry czy to nie jakieś zapalenie.

Gość gość
Do lekarza

Gość gość
ja bym dla świętego spokoju wybrała się do lekarza,ale mojej córce też tak się zdarzało otrząsać tak jak nas czasem ciarki przechodzą, pytałam lekarza neurologa(ponoć bardzo dobry specjalista) bo byliśmy też z czymś innym i dostałam opiernicz od lekarza

Gość gość
moja tez tak robi, ale bardzo rzadko. juz nie pamietam kiedy ostatnio to zauwazylam. to taki ruch, jakby miala dreszcze z zimna. nie pytalam lekarza co to moze byc... mam nadzije, ze to nic takiego

dzieciom czasem podoba sie bardzo takie kręcenie głową bo... kręci im sie fajnie w głowie uczą się czegoś nowego na razie się nie przejmuj moja tez tak miala przeszło jej jak zaczeła chodzić a w ogóle zapytaj pediatry ;)

Gość gość
wezcie nie wmawiajcie - 90% tak robi po wysikaniu sie.

Gość gość
mój synek też tak miał-ale już tak nie robi:-) .

Gość gość
On nie robi tego specjalnie .To jest jakby tik ...kolezanko , ktora piszesz ze pytalas neurologa i opierniczyl Cie ..a wlasciwcie dlaczego Cie opierniczyl ? Pod koniec lipca bede na kontroli u neurolga ze wzgledu na onm u synka ktore bylo wynikiem niewielkich wodniaczkow podtwardowkowych po niedotlenieniu okoloporodowym. .to wspomne o tym jak nadal bedzie sie pojawiac .Pediatrze przy szczepieniu nie wspominalam ..chyba balam sie tego ze uslysze cos zlego i przemilczalam wiem ze to niewlasciwe z mojej strony

Gość gość
Moja córka tak robiła jak się zesikała. Teraz już nie robi.

Gość gość
kurcze moja córka też tak robi, otrząsa sie z zimna jakby ale raczej nie po siku bo czasem tak zrobi i za 10 min znowu. Przestraszyłam sie troche.... Zaptam pediatry

Gość gość
Od tego jest neurolog dziecięcy. Zwykły pediatra to zbagatelizuje a skierowania nie da bo to koszt dla niego. Najlepiej nagraj takie zachowanie. Dzieci robią różne "dziwne" rzeczy, ja też nie raz bałam się padaczki, a przechodziło...ale dla spokoju bym sprawdziła.