Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola Olasik

Jakie znacie sposoby na migrenę ?

Polecane posty

Gość gość
U mnie zapowiedzią są pojawiające się mdłości i światlowstręt, niedalej jak wczoraj pojawiły się te symptomy, wzięłam zolmiles i dziś jest OK. Dobrze, że są jmożliwe szybkie interwencje farmakologiczne... inaczej bym musiała pół życia przepędzić w łóżku... Nie mam nic przeciwko temu, aby pojawiały się coraz to skuteczniejsze leki na †ę moja nękającą od lat migrenę...

Gość Monisia765
Kochani, spróbowałam Zolmiles, iest w przyjemnym smaku pomarańczowym i na mnie podziałał chyba szybko, bo po 7 min przeszedł ból głowy, ale profilaktycznie wczoraj zjadłam tylko delikatną zupkę jarzynową i już drugi dzień jest OK

Gość Millenium
To ten lek który rozpuszcza sie w buzi? Słyszałam ze jest dobry, ale nie znalazlam nigdzie dokladnej nazwy, jedynie ze pomaranczowy smak

Gość Kresowy
Bardzo skutecznie pomaga NOMIGREN BOSNALIJEK Mam migrene od 25 lat i tym sie ratuje. http://www.bosnalijek.ba NOMIGREN (film tbl 20x (0,75+20+25+80+200) mg)

Od jakiegoś czasu nie jem słodyczy i migrena przychodzi też rzadziej. Czy to możliwe, że np. czekolada, czy też jakiekolwiek słodycze mogą wywoływać migrene???

Gość Dagamara
Ej, Monisia765 a czy ten lek rozpuszcza sie? Na wakacjach w hotelu tak rozbolała mnie głowa, ze myślałam ze umrę. lato w pełni a ja wymiotowałam z bólu i pani z pokoju obok, z która rozmawiałam na papierosku własnie dała mi taka tabletkę, która sie rozpuszczala w buzi i miala smak pomaranczy. ból minal blyskawicznie, a ja szukam teraz tego leku co to jest.

Gość gość
aspiryny i kawa z cytryną

Gość Iwona Korcz
Dagmaro, to szukasz Zolmilesu, jest to nowość i ja go już zdobyłam, muszę też przyznać, że faktycznie jest niezły. Idealny lek w awaryjnych sytuacjach, własnie w podróży...

Gość Luna21
Dagamara, tak, ten lek się rozpuszcza szybko i szybko działa. Co do pomarańczowego smaku głowy nie daję, bo to moja siostra bierze, ale na pewno jest tam jakiś owocowy smak.

Gość gość
jest to objaw choroby nadcisnienia , brak zelaza albo za durzo toksyn w organizmie czyli wątroba lun nerki nieradzia sobie z odtruwaniem organizmu

Gość Violetta od Skarbka
Dlatego uważam, że jak jest się migrenowcem to trzeba szczególnie dbać o dietę, a avarynie nosić przy sobie jakiś super lek, np ten bez popijania...

Gość eurydka
już kilka razy widziałam dobre opinie na temat zolmilesu i chyba się skuszę... nie wszystkie leki na migrenę działają, niektóre to zwykły pic na wodę, a w ogóle nieprawdą dla mnie jest, ze na migrenę pomoże zwykła tabletka od bólu głowy...

Gość Monia z Milówki
Dobrze wiedzieć, że jest taki lek, poproszę o receptę moją lekarkę i zobaczymy... oby na mnie podziałał

Gość Smutna Mania
Spróbuję poprosić lekarkę o receptę na ten lek... oby na mnie podziałał

Gość gość
to prawda z tym orgazmem. Migrena to taki orgazm w głowie - skurcze naczyń krwionośnych i jeśli przy poczatkach migreny doprowadzimy do orgazmu wtedy napięcie się ulotni i migrena minie. Tak czytałam

Gość Korin90
eurydka brałam ten lek i jest naprawde bardzo, bardzo dobry. rozpuszcza sie w buzi, wiec szybko wchlania sie do organizmu, bo nie mielie sie w zoladku. dziala naprawde szybko

Gość Misia6220
Na mnie te tabletki rozpuszczalne świetnie podziałały. Dzięki bogu, że na nie trafiłam, bo inaczej to bym sobie chyba krzywdę zrobiła przez ten ból ;))

Gość Mimipo
Misia6220 szkoda tylko, że sa na receptę . To najlepsze tabletki jakie brala, zero skutków ubocznych.

Gość gość
Szukam wlasnie leku na migrene, solpadeine juz nie dziala. Na zolmiles sie nie skusze - raz ze jest na recepte, dwa, ze temat kiepskim marketingiem smierdzi... jakies inne pomysly?

związać głowę szalikiem na wysokosci skroni, bardzo mocno i ketonal 150. Zapewniam, że migrena przechodzi w ciągu 3 godz. Ja miałam "dziurę na sercu" (tzw. PFO), i po zamknięciu zapinką Ampflanza - nie mam migren. A ponoc 30% osób na świecie ma tą dziurę w sercu. U mnie po udarze mózgu stwierdzili tą wadę serca.

Gość gość
Duże wrażenie na mnie zrobił pan Sydorchuk z Vitanea ( www.vitanea.eu ). Pół życia męczyły mnie problemy z migreną i dopiero po jego terapii zaczynają przechodzić. Najpierw zrobił badania metodą Volla, teraz leczę się z pomocą biorezonansu i ból odchodzi. Mogę znowu normalnie funkcjonować na co dzień.