Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanananananananaannaanna

wzrost wagi??

Polecane posty

Witajcie :) mam pytanie, otoz odchudzam sie od jakichsa 2 miesiecy, jestem na diecie 1000 kcal i schudlam juz 5 kg. Przez kilka ostatnich dni mam gosci i mozliwe ze jem troche wiecej niz dotychczas o jakies 300 kcal maksymalnie. Chodzi o to, ze jakis tydzien temu wazylam xx,2 kg, po kilku dniach xx,9 kg,naztepnie xx,5 a dzis xx,7 :/ oczywiscie waze sie rano,na czczo po oddaniu moczu. nie wiem cy to normalne,nie jestem przed okresem (jestem w polowie cyklu jakos) czy ja po prostu TYJE?? Pomocy :( :(

Up

Rada jest jedna. Przestań ważyć się codziennie. Wahania po kilkaset gramów są zupełnie normalne - a to się zje coś bardziej ciężkostrawnego, a to jest upał i ma się zatrzymaną wodę, a to (sorry...) się człowiek nie wys...ał. Zacznij się ważyć raz w tygodniu i nie panikuj, ok?

ok dziekuje :)

Gość gość
ale może być tak, że akurat ten raz w tygodniu ważysz więcej bo ... to wszystko co wyżej , wtedy zwaz się przez nast dwa dni i będziesz wiedziała ile ważysz na prawdę

Gość Olcia Dubicka
xx7 to znaczy że ważysz powyżej 100 kg. Jeśli przy takiej wadze jesteś na diecie 1 000 kcal to tak znaczy to że tyjesz bo te dodatkowe 300 kcal które zjadłaś odłożyło się w postaci tłuszczu. Tyle kalorii przy tej wadze to typowa głodówka dla Ciebie. Głodówka to najgorsze co może być. Na głodówce spalasz mięśnie i wodę z organizmu a nadal będziesz otłuszczona mimo spadku wagi bo mięśnie ważą 4 razy więcej niż tłuszcz przy mniejszej objętości. Organizm przechodzi w stan magazynowania bo myśli że nadeszły kr***e czasy i jeszcze więcej tłuszczu odkłada. Później jak już zaczniesz jeść normalnie bo nie da się całe życie głodzić to będziesz miała efekt jojo z kilkoma dodatkowymi kilogramami. Mięśnie spalają kalorie a skoro Ty spaliłaś mięśnie to przez mniejsze spalanie będziesz coraz więcej odkładać. Więc jaki w tym sens. W skrócie to Twój organizm zwolnił metabolizm do 1000 kcal a teraz każdy naddatek powyżej odłoży CI się w postaci tłuszczu bo mięsnie nie są w stanie tego spalić ;/ Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i dopuszczone do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle.