Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża czy nie

Polecane posty

Gość gość

Witam z mezem staramy sie o dziecko od dwoch cykli biore Clostybegyt i w ostatnim cyklu mialam tzw plamienie inplantacyjne w 21 dniu cyklu trwalo z pol dnia i przeszlo . w dniu 28 czyli w dniu kiedy mialam dostac miesiaczke dostalam plamienie lekko brązowe ale tylko podczas podcierania i było czysto aa nastepnego dnia dostalam cos ala miesiaczke tzn nie wiem jak to napisac takiego śluzu przezroczystego z niewielka domieszka krwi i to tak skąpe to krwawienie bylo ze praktycznie tylko przy podcieraniu to bylo trwalo to z półtorej doby i dostalam normalnego krwawienia ktore trwalo tez tylko ponad jeden dzien i znow mialam dwa dni spokoju a dzis mialam podczas podcierania taki śluz z niewielką domieszką krwi i boli mnie brzuch w dole czy to mozliwe ze jednak jestem w ciąży czy to zaburzenia hormonalne..? Pytam tutaj bo niemam mozliwosci zrobienia testu ani bety mieszkam w takim zad*piu ze do apteki mam ponad 20 km...Prosze o podpowiedź..

Gość gość
Boże jedyny...dlaczego kobiety pomimo słabego okresu myślą,że są w ciąży? Okres może być raz taki raz innym.Ja się starałam o dziecko prawie 3 lata.Nie miałam problemów hormonalnych,a okresy mialam czasami jednodniowe...lekarz mówił,że tak się zdarza - organizm kobiety to nie zegarek.Mimo takich plamień/krwawień w ciąży nie byłam...a jak zaszłam to nic innego jak biały śluz ze mnie nie leciało. Każde krwawienie/plamienie w ciąży jest niebezpieczne i trzeba to konsultować z lekarzem. Zacznij sobie mierzyć temperaturę to będziesz wszystko dokładnie wiedziała. Zauważyłam,że teraz kobiety nawet podczas normalnego okresu wmawiają sobie ciążę.,..chore to jest. Ja przez te prawie 3 lata starań w życiu nie pomyślałam,że pomimo okresu mogę być w ciąży.

Gość gość
I skąd możesz wiedzieć,że to było plamienie implantacyjne? Może to było plamienie około owulacyjne...

Gość MAKAMA
Witam, słuchajcie zawsze miałam regularne cykle ok 30-31 dni, w czerwcu okres przyszedl az 7 dni wczesniej ale bardzo chorowalam więc podejrzewałam ze od tego, ostatni stosunek odbylam 5.07 - cos bylo nie tak - bylam "tam" za bardzo mokra ale sie zabezpieczylismy gumka, przestraszylam sie wiec z partnerem postanowilismy sprawdzic szczelnosc gumki- okazalo sie ze byla idealnie szczelna do tego partner zapewnial mnie ze strzelil poza mna. Wg moich obliczen okres powinnam dostac 14.07 niestety dziś mamy 20.07 a ja nadal go nie mam i nie odczuwam objawów aby mial wystapic, robiłam juz 2 testy plytkowe jeden po 6 dniach od wspolzycia a drugi po 14 dniach ( to juz byl 5 dzien kiedy okres sie spoznial) oba testy wyszly negatywnie. Czy ktos moglby sie wypowiedziec na ten temat ? Czy mimo to moge byc w ciazy ? Przeciez wszystko mowi za tym ze nie powinnam byc ! Gumka byla szczelna a partner skonczyl poza mna, a okresu jak nie bylo tak nie ma. POMÓŻCIE !!!

Gość Styczniowaa
Ja powiem tak nie ma co pisać na forum się pytać bo każda z nas jest inna i ci nie powie co i jak organizm czasami potrafi dawać różne sygnały ale nie powiedziane że jest się akurat w ciąży sama miałam plamienia po okresie i okazało się że jajniki są powiększone i jeden krwawi masz wątpliwości leć do lekarza.